Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Mic ghid al încălțămintei feminine: pantofii şi sandalele elegante
11 august 2017

Când vine vorba despre încălțăminte, femeile pot zâmbi cu oarecare superioritate, din simplul motiv că acesta este un domeniu în care sky is the limit 😊


Varietatea produselor din această categorie este atât de mare, încât bărbaţii, deşi nu se pot plânge nici ei că stau prea rău la acest capitol, nu prea au şanse de a se lua la întrecere cu sexul frumos aici. Ca să înțelegi şi tu mai exact despre ce este vorba, iată care este prima parte a acestui univers fascinant al încălţămintei de damă, şi anume încălţămintea elegantă.

Acest nume șarmant ce provine din limba franceză le aparține pantofilor clasici
Majoritatea femeilor îi preferă pentru faptul că sunt niște pantofi versatili, uşor de asortat şi care merg perfect cu ţinutele de birou. Cele mai răspândite culori la aceşti pantofi sunt negru, bej și roșu, dar asta nu înseamnă că nu poţi să-ţi alegi şi escarpeni în altă culoare, pentru a-ţi energiza look-ul.

In mod sigur cel mai elegant pantof feminin, datorită tocului foarte subţire, adesea aproape cui, şi care, de cele mai multe ori, este înalt sau chiar foarte înalt. Pentru că vârful majorității modelelor este ascuţit, pantofii stiletto sunt consideraţi prima alegere atunci când vrem să ne accesorizăm ţinuta cu o pereche de încălţări fine şi memorabile.

Fie că vorbim despre sandale cu toc înalt sau toc mic, aşa cum sunt acele sandale de tip, sandalele cu toc subţire sunt ultra feminine şi perfecte pentru a crea o ţinută delicată sau, dimpotrivă, mai feroce (mai ales în cazul celor cu toc înalt). Sandalele pot fi cât se poate de discrete, așadar fabricate din puțin material, sau mai complexe și pot avea barete clasice sau pe gleznă. De reţinut că această ultimă variantă, atunci când este asortată cu o rochie sau cu o fustă scurtă, se potriveşte cel mai bine cu o gleznă subţire, deoarece bareta poate să creeze un efect de îngroşare a piciorului. Nu uita că sandalele pot fi purtate nu doar în anotimpuri cu temperaturi prietenoase, ci şi atunci când e mai frig, dar evenimentul la care participi este unul pretenţios.

Decupați în laterale, pantofii d’Orsay sunt acei pantofi pe care îi combinăm adesea cu rochii elegante, cu lungime medie, pantaloni ţigaretă sau fuste creion, iar efectul este rafinat şi clasic. Călcâiul este acoperit, iar partea din faţă poate să fie decupată, aşadar peep-toe, da de cele mai multe ori este închisă, ca la un pantof normal.

Cu vârful decupat și călcâiul acoperit, pantofii peep toe sunt niște pantofi eleganți și au cel mai adesea un toc destul de înalt. Pot fi purtați în ținute elegante și permit și afișarea jucăușă a unei pedichiuri vesele și colorate.

Aceşti pantofi foarte populari în urmă cu nişte ani au revenit în forţă şi par să recucerească inimile şi picioarele domnişoarelor şi doamnelor din ziua de azi. Pantofii slingback sunt acei pantofii decupaţi la spate şi care au o baretă pe călcai. Fie că au vârful decupat sau închis, sunt un model extreme de popular pentru că sunt perfecţi în ţinutele ce implică rochii.