Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Tot ce trebuie să ştii despre fuste
01 septembrie 2017

Să recunoaştem, cele mai multe dintre noi se simt perfect în pantaloni, mai ales în pantaloni din denim, pe care îi pot asorta cu maximă uşurinţă la o varietate de ţinute. Dar să recunoaştem din nou că există şi alte articole de îmbrăcăminte care ne pot face să ne simţim la fel de confortabil şi de plăcut. Spre exemplu, fustele. Dacă această piesă nu prea ţi-a făcut cu ochiul până acum, îţi sugerăm să îi acorzi o şansă, pentru că merită 😊 Iată ce ar trebui să ştii despre fuste, astfel încât, în momentul în care porţi o fustă, să te simţi excelent!

Fusta, un articol legendar

Fusta este, fără doar şi poate, una dintre cele mai vechi piese de îmbrăcăminte din istorie. Dovezi ale purtării fustei de către femei, dar şi de către bărbaţi de pe întreg globul, au apărut în urmă cu mii de ani înainte de Hristos. Începând cu secolul 16, fusta a inceput să devină din ce în ce mai complexă şi populară, iar detaliile care i-au fost adăugate nu au făcut altceva decât să-i sporească frumusețea.

Fiecare fustă are sezonul ei

Pentru a şti cum să o integrezi în vestimentaţia ta, este bine să iei în calcul că fiecare fustă are sezonul său. Nu trebuie să fii un specialist desăvârşit într-ale modei, ca să îţi dai seama că un tip de fustă se poartă atunci când e cald afară, iar alta pe vreme friguroasă. E şi greu să faci vreo confuzie, mai ales când te uiţi la materialul din care este confecţionată aceasta. O fustă din lână nu va fi purtată vara, cum nici o fustă foarte vaporoasă dintr-un material extrem de fin şi de subţire nu merge purtată iarna, decât dacă este îmbrăcată pentru un eveniment anume, ocazie cu care va fi şi extrem de atent accesorizată.

Croiala face diferenţa

Poate că fusta pare să fie unul dintre cele mai simple articole de îmbrăcăminte (şi, până la urmă, ce poate fi atât de complicat într-o bucată de material cu care îţi înconjori partea de jos a corpului?), dar, în realitate, există atâtea tipuri de croieli extraordinare, adevărate mostre de design, pe care nu ai cum să le ignori. Spre exemplu, fustele cloş devenite populare în anii ’50, fustele creion, care au ajuns să fie piesă de baza în vestimentația de birou, fustele maxi cu croieli variate, fustele cu talie paper-bag, fustele plisate ori fustele petrecute, toate sunt mostre de versatilitate în acest domeniu.

Nu uita de regulile legate de lungime

Chiar dacă au existat în ultima vreme în mediul online o sumedenie de discuţii legate de lungimea adecvată a unei fuste, lucrurile rămân destul de clare în ceea ce priveşte o fustă scurtă: nu neglija lungimea ei. Şi prin acest lucru nu ne referim în mod neapărat la faptul că aceasta ar trebui automat să îţi acopere genunchii, pentru că în acest caz este vorba despre o fustă midi sau aproape midi, ci de faptul că ar trebui să fie suficient de lungă încât, atunci cad te apleci sau stai picior peste picior, să nu lase la vedere mai mult decât ţi-ai propus. La popul opus, nu îți recomandăm să porți o fustă maxi care să te copleșească prin lungimea sa. Îți va îngreuna mersul, ba chiar te poate face să te împiedici, ceea ce înseamnă că îți vei spori șansele de a nu mai purta ever o fustă, după incident. Așa că, nu uita de aceste detalii și vei vedea ca vei găsi fusta perfectă!