4 stiluri vestimentare și caracteristicile lor
06 noiembrie 2020

Cu toții am auzit despre denumirile a diverse stiluri vestimentare, dar puțini sunt aceia care cunosc în totalitate caracteristicile fiecăruia dintre ele. Adevărul este, însă, că modul în care ne îmbrăcăm ne ajută să obținem o anumită imagine, de aceea hainele pe care le alegem trebuie să vină în completarea personalității noastre. 

 

Dacă nu ți-ai definit încă stilul propriu ar fi ideal să descoperi particularitățile celor mai importante stiluri vestimentare!

Stilul clasic

Lucrezi în mediul business, care impune ținute care transmit profesionalism sau doar îți dorești să te simți puternică și încrezătoare în ceea ce porți? Nu mai există niciun dubiu: stilul clasic ți se va potrivi precum o mănușă! Iată principalele detalii pe care trebuie șă le știi dacă vrei să abordezi acest mod de a alege și de a combina hainele.

Prin ce se definește stilul clasic?

 

 • Paletă cromatică neutră. Ziua poți miza pe culorile deschise, cum ar fi maroul coniac, bejul, albul sau cremul, iar seara optează pentru gri, negru ori bleumarin. 

 

 • Accent pe calitatate. Stilul clasic pune mare preț pe calitatea hainelor, așadar investește în piese vestimentare din această categorie. 

 

 • Haine simple. Obiectele de îmbrăcăminte croite după principiile stilului vestimentar clasic sunt simple și urmează linia corpului. De asemenea, sunt preferate și accesoriile simple. 

 

Stilul elegant 

La ocaziile speciale sau oricând vrei să te bucuri de o apariție fabuloasă, adoptă un outfit elegant. Stilul elegant este ideal pentru a creea impresia vizuală de femeie sofisticată și impunătoare, dacă toate regulile sale sunt respectate în compunerea ținutei. De fapt, unul dintre minusurile acestui stil este că poate depăși limita decenței, căzând pradă kitsch-ului. Pentru a evita să obții un rezultat dezastruos în încercarea de a realiza un outfit în stil elegant, iată câteva secrete:

 

 • Mizează pe piese cheie. Rochiile și salopetele de ocazie, pantofii stiletto, sandalele cu toc înalt și costumele deux-piece sunt preferate pentru stilul elegant. 

 

 • Alege culorile potrivite. Negrul este întotdeauna o opțiune cromatică elegantă, însă dacă vrei să ai o apariție sofisticată poți alege și verdele smarald, albastrul regal sau roșul bordeaux. 

 

Stilul boho chic 

Boho chic este stilul vestimentar iconic pentru perioada anilor 60-70 și a fost adoptat pentru prima dată în Franța, după Revoluție. Stilul boho chic a fost inspirat de artiștii din aceea vreme, care aveau un stil de viață modest, la fel ca și hainele pe care le purtau. Vezi în continuare care sunt cele mai importante principii ale stilului boho chic:

 

 • Accent pe piese vestimentare lejere. Pantalonii evazați, bluzele supradimensionate, sandalele cu talpă ortopedică sau gențile oversized sunt doar câteva dintre preferatele stilului vestimentar boho chic. 

 

 • Ideal pentru a fi purtat vara. Stilul boho chic reprezintă opțiunea perfectă pentru inspirația ținutelor de vară, mai ales dacă îți dorești apariții extravagante. 

 

 

 • Joc de volumetrie și culoare. Pentru a obține o ținută corectă în stil boho-chic, experimentează diverse combinații volumetrice și cromatice. 

 

 

Stilul casual 

Poate cel mai popular stil vestimentar este cel casual, care a luat naștere în Statele Unite, la începutul secolului XX. De la originile sale și până acum, stilul casual a fost reinventat, însă esența sa a rămas aceeași. Descoperă caracteristicile sale în cele ce urmează:

 

 • Stilul casual este perfect pentru persoanele dinamice, mereu în alertă. 
 • Versatilitatea hainelor este un criteriu foarte important în stilul casual. 
 • Ținutele casual necesită elemente care să confere un plus de originalitate, pentru a nu părea banale. 

 

Alege-ți stilul care te definește și vino la Fashion House pentru a-ți cumpără piesele vestimentare și accesoriile preferate!