fashion house

5 seriale cu stil, perfecte pentru final de vară

Vara este anotimpul perfect pentru vizionat filme relaxante, în care, pe lângă scenariul interesant şi actorii foarte bine aleşi, imaginea te cucerește complet. Şi nu ne referim la calitatea vizuală a filmelor, ci la vestimentația personajelor, decorul prezent sau coafurile (aparent) sofisticate ale protagonistelor. Iată 5 seriale șic pe care ai putea foarte bine să le vezi (sau să le revezi, după caz), în această ultimă parte a verii şi cu care să faci trecerea către zilele blânde de toamnă.

afis al unui film pe un gard

1. Sex and the City

Cine n-a auzit de acest faimos serial cu inegalabila Sarah Jessica Parker în prim plan? Dacă te numeri printre cei care nu au apucat să vadă, încă, niciun episod din el, îţi spunem că, deşi au trecut ani buni de la momentul lansării lui şi chiar de la ultima sa difuzare, acesta este o adevărată sursă de inspiraţie în ceea ce priveşte moda. Protagonista sa, Carrie Bradshaw, interpretată de Parker, este un adevărat fashion icon, iar combinaţiile sale vestimentare sunt și azi considerate geniale. Poţi trage cu ochiul şi la ţinutele celorlalte colege de serial, mai exact la Charlotte şi Samantha, toate fiind extrem de diferite din punct de vedere al stilului abordat, dar în egală măsură interesante şi surprinzătoare.

2. Mad Men

Dacă îţi place moda anilor ’50-’60, iar lumea publicităţii de peste Ocean te captivează, atunci acest serial este pentru tine. Mă rog, nu e doar despre modă şi publicitate, ci muuuult mai mult de-atât, dar n-ai cum să ignori aceşti doi mari piloni ai filmului. Ţinutele purtate de Joan (Christina Hendricks), Betty (January Jones), Trudy (Alison Brie), Peggy (Elizabeth Moss) și Megan (Jessica Paré) sunt absolut minunate, contribuind cu prisosință la conturarea tabloului vintage al serialului.

3. Gossip Girl

Frumoasa Blake Lively şi-a câştigat un loc binemeritat în panoplia actriţelor talentate şi şarmante datorită rolului din acest serial american foarte posh. Cele 121 de episoade ale serialului Gossip Girl abundă în intrigi şi răsturnări de situaţie, dar şi în ţinute spectaculoase, de designer, căci personajele principale se învârt în “lumea bună” a New York-ului, iar numele mari din lumea modei sunt preferatele lor.

4. Betty cea urâtă

Varianta americană a acestui serial atât de cunoscut de publicul din România a reuşit să fie în cele patru sezoane ale sale (cu un total de 85 de episoade) foarte apreciat peste Ocean. Acest lucru s-a datorat nu doar actriţelor Vanessa Williams şi America Ferrera, cele mai importante personaje de pe afişul serialului, ci şi faptului că o mare parte din acţiune se desfăşoară în lumea modei, iar hainele, accesoriile şi coafurile frumoase nu lipsesc deloc din peisaj.

5. Downton Abbey

Ultimul, dar nu cel din urmă este acest serial britanic de un şarm aparte, care satisface toate pretenţiile iubitorilor modei de demult. Mai precis, ai modei de la începutul secolului 20, când rochiile cu croială empire, decoraţiuni elaborate şi materiale preţioase erau norma. Pe lângă asta, acţiunea se petrece într-un decor elegant, cu aer princiar, iar povestea e inteligentă şi emoţionantă. Enjoy!

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit