Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

5 sfaturi pentru a-ți organiza mai bine dulapul
02 februarie 2018

Cu toții am avut momente de tristețe și confuzie când am deschis larg ușile dulapului nostru, nu-i așa? Ni s-a părut că multe haine sunt de-a valma, nu ne-am găsit din prima articolele acelea care se potriveau cu orice și am avut impresia că oferta personală nu e suficientă, deci am mai avea nevoie de câte ceva. Nu suntem de blamat, căci, în ritmul atât de haotic de azi, foarte puțini dintre noi își alocă timp suficient aranjării corespunzătoare a articolelor vestimentare și accesoriilor în propriul dulap, ceea ce face să ne evaluăm incorect garderoba. Dar, pentru că există câteva trucuri la care poți apela singură, ca să-ți ușurezi viața, iată câteva sfaturi cete vor ajuta să-ți organizezi mai bine dulapul!


1. Organizează hainele pe categorii
Ca să-ți fie mai ușor să te orientezi rapid la o simplă privire aruncată în dulapul tău, te sfătuim ca primul pas pe care îl faci să fie organizarea hainelor pe categorii. Fuste la fuste, cămăși la cămăși, rochii la rochii și tot așa, simplu și eficient. Hainele ce necesită umerașe vor sta în zona alocată lor, iar cele care merg puse frumos pe rafturile dulapului va trebui să fie puse pe căprării. Ideal ar fi să ai câte un raft (sau jumătate dintr-un raft) destinat fiecărei categorii în parte, precum și câte o zonă bine delimitată pe bara de umerașe pentru articolele care sunt depozitate așa.
2. Așază lucrurile pe culori
Următorul pas este să îți așezi lucrurile pe culori, de la cele mai închise la cele mai deschise (sau invers, dar o ordine să fie păstrată). În acest fel îți va fi mult mai ușor să îți asortezi rapid hainele, mai ales atunci când timpul chiar nu e de partea ta. În plus, au și un aspect foarte aranjat așa, nu ți se pare?
3. Folosește umerașe speciale
Ca să valorifici la maxim spațiul din dulapul tău, folosește umerașe speciale, care au spațiu suplimentar pe ele. Cu un astfel de umeraș poți să atârni de bara dulapului mai multe perechi de pantaloni sau fuste, câștigând spațiu prețios. Varietatea modelelor de pe piață îți permite să găsești umerașe din lemn, metal sau plastic de diferite feluri, cu bare suprapuse, ce sunt practice și utile.
4. Fructifică spațiul de pe ușile dulapului
Dacă ai avut impresia că numai spațiul clasic din interiorul dulapului este cel în care te poți desfășura, află că și ușile sale pot fi fructificate. Există cuiere de mici dimensiuni pe care le poți agăța de uși, în interiorul dulapului, sau chiar fixa pe interiorul ușii, în care poți atârna eșarfe, coliere, curele sau chiar genți. În acest fel le vei avea pe toate în ordine și se vor afla și la nivelul ochilor de fiecare dată când deschizi ușa.
5. Cumpără cutii și alte accesorii de organizare și depozitare
Nu în ultimul rând, cumpără cutii de diferite dimensiuni și alte mici accesorii de organizare și depozitare, care te vor ajuta să ții în ordine toate nimicurile 😊 Lenjeria intimă, șosetele și alte mici accesorii își vor găsi locul în cutiile de mici dimensiuni, în timp ce articole sezoniere, de dimensiuni mai mari, pot fi depozitate în cutii mai mari, pe care le poți pune în rafturile de sus ale dulapului, până la vine iar vremea.