fashion house

5 tipuri de pantofi bărbătești eleganți. Alege-i pe cei potriviți ocaziei!

pantofi

(Sursă foto: https://www.pxfuel.com/en/free-photo-jmcme)

Pantofii eleganți sunt un item cheie din ținuta business sau de gală a unui adevărat gentleman. Deși mulți dintre bărbați consideră pantofii doar un simplu accesoriu care le completează outfitul, ei sunt, de fapt, elementul care adaugă foarte multă valoarea ținutei de ocazie și nu numai. Tocmai de aceea, alegerea și combinarea pantofilor necesită atenție. 

 

Există câteva reguli în funcție de care să alegi și să asortezi pantofii la costumul office sau la cel de ocazie. Descoperă-le în acest articol și vei avea o apariție stilată indiferent de eveniment!  

Ghetele Chelsea

ghete

(https://pixabay.com/ro/photos/pantofi-barbati-pantofi-3743544/)

Ghetele bărbătești sunt ideale pentru sezonul rece, asigurându-ți confortul termic și un look demn de admirația celor din jur. Dacă vrei un model desfăvârșit de eleganță, optează pentru celebrele ghete Chelsea. Istoria lor datează încă din perioada Victoriană iar modelul original integrează un material elastic folosit în jurul gleznei. Astăzi, însă, există numeroase modele de ghete Chelsea, reinventate. Unul dintre ele este modelul cu fermoar lateral, care înlocuiește porțiunea elastică. Poartă cu jeanși conici, de culoare închisă și asortează cu paltoane elegante și cu cămăși în carouri. Ghetele Chelsea arată foarte bine și în combinație cu un costum nonconformist. 

Monk Strap 

monk strap

(https://pixabay.com/cs/photos/boty-mu%C5%BEi-boty-lesk-monstrap-3743511/)

Pantofii eleganți cu catarame se numesc Monk Strap și, așa cum sugereză și denumirea, au fost inspirați din încălțămintea pe care o purtau călugării în timpurile străvechi. Pantofii Monk Strap sunt mai puțin eleganți decât cei Oxford, dar sunt mai potriviți pentru o întâlnire de afaceri decât cei Derby. Pantofii Monk Strap au apătut în Europa în perioada anilor 1000-1350, sunt comozi și îi poți găsi într-o varietate de culori și de modele. 

Pantofii Oxford 

pantofi oxford

(https://www.pxfuel.com/en/free-photo-qwddp)

Sunt cea mai potrivită alegere pentru a completa o ținută business, indiferent dacă ai sau nu programată o întâlnire. Pantofii Oxford sunt, de altfel, cei mai versatili pantofi clasici, așa că ar trebui să se regăsească în garderoba ta. Îi poți asorta în combinații formale, purtându-i alături de un costum din trei piese, dar la fel de bine îi poți alege și pentru un look smart casual, format din jeanși, cămașă și sacou. 

Pantofii Oxford se remarcă printr-o eleganță care nu epatează, dar și prin câteva caracteristici precum, forma calapodului și tocul mic. Încălțămintea Oxford maro sau neagră este un pariu sigur pentru stilul tău vestimentar! Optează pentru o pereche de pantofi din piele și nu vei da greș în nicio ocazie!

Pantofii Derby 

pantofi derby

(https://pixabay.com/ro/photos/pantofi-barbati-pantofi-3743545/)

Pantofii Derby se disting prin faptul că au carâmbii necusuți. Această caracteristică îi transformă în cei mai comozi pantofi formali bărbătești, motiv pentru care reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care au piciorul lat. Un alt atu al pantofilor Derby este versatilitatea; îi poți alege fie pentru birou, fie pentru un eveniment care nu necesită o ținută extrem de clasică. Asortează-i la costum sau la pantaloni chino și poartă-i inclusiv dacă ai un program foarte încărcat. Te vor ajuta să te simți confortabil și să arăți bine pe întreaga durata a zilei!

Pantofii Brogue

pantofi brogue

(https://pixabay.com/ro/photos/luxuryshoe-boot-pantofi-marten-3642031/)

Pantofii Brogue își au originea în Scoția, fiind inspirați din pantofii rudimentari pe care îi purtau fermierii. Acum ca și atunci, aceștia prezentau perforații care să permită evaporarea apei atunci când lucrau pe terenuri apoase. Pantofii Broque au devenit, abia în secolul XX, încălțămintea preferată a nobilimii, tocmai datorită eleganței lor, dar și a designului aparte. Acest model de încălțări este versatil și potrivit atât pentru ocazii speciale, cât și pentru o zi de lucru la birou. 

 

Nu știi ce model de pantofi bărbătești să alegi? Încearcă-le pe toate! Te așteptăm în Fashion House Militari, în magazinele dedicate de încălțăminte, pentru a alege pantofi de calitate pentru toate gusturile!

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit