fashion house

8 combinații inedite de culori pe care merită să le încerci

haine si accesorii albastre si rosii

Ţi s-a întâmplat vreodată să admiri ţinuta cuiva, nu doar pentru că era foarte bine construită şi echilibrată, ci şi pentru că piesele alese aveau culori pur și simplu surprinzătoare? Te înţelegem perfect, căci şi nouă ni s-a întâmplat de multe ori 😉 Dar, pentru că suntem convinși că n-ai avut curajul să încerci și tu combinațiile cromatice pe care le-ai admirat la alte persoane, ne-am gândit să îţi prezentăm cele mai inedite combinaţii de culori, de care să nu te temi şi cu ajutorul cărora să reușești să creezi ținute care te vor scoate, cu siguranță, din anonimat. 

Iată care sunt acestea:

1.Negru şi portocaliu

  Negrul, fiind considerat nonculoare, se asortează extrem de ușor cu aproape orice. Și totuși, mulți dintre noi aleg să-l poarte mai degrabă cu alb sau cu roșu. Ce-ar fi, însă, dacă ai îndrăzni să combini negrul cu o culoare vibrantă precum portocaliul? Alăturate, negrul și portocaliul „împrumută” ceva una din farmecul celeilalte: astfel, negrul pare că se îndulcește, iar jucăușul și puternicul oranj capătă o notă ușor serioasă. Prin urmare, o ținută care armonizează negrul și portocaliul este, fără doar și poate, o ținută echilibrată din punct de vedere cromatic.

2.Portocaliu şi albastru

Deși atunci când vine vorba de alegerea hainelor de-o anumită culoare, oranjul nu se numără, în general, printre primele opțiuni, în realitate, însă, el se potrivește cu multe culori. Probabil că nu te-ai gândit până acum să porți portocaliul și albastrul în aceeași ținută, mai ales că vorbim despre două culori vibrante, puternice, imposibil să treacă neobservate. 

        Dacă ești o fire veselă, căreia îi place să experimenteze, îndrăznește să porți oranj și albastru în același outfit. O astfel de combinație cromatică nu va face decât să-ți evidențieze personalitatea solară.

3.Albastru şi roşu

    Când ne gândim la culori puternice, cu siguranță că multora dintre noi ne trec prin gând și albastru și roșu. La prima vedere, ar putea părea că acestea sunt într-o competiție și că se anulează reciproc, însă adevărul este că, îndrăznind să le porți în aceeași ținută, vei reuși să creezi o impresie puternică – desigur, în sensul bun al cuvântului. 

        Ori de câte ori îți dorești să fii o apariție, ia în calcul și opțiunea de a combina albastru și roșu, mai ales dacă ești o fire exuberantă.

4.Roşu şi roz

Una dintre cele mai îndrăzneţe şi populare combinaţii cromatice ale momentului este cea alcătuită din roşu şi roz, două culori despre care n-ai spune, la prima vedere, că ar putea să facă o echipă atât de bună. În realitate, însă, chiar și brandurile recunoscute pe plan internațional, precum Valentino sau Gucci, au adus în atenția publicului această combinație cromatică. 

        Astfel, îndrăznește să porți împreună roșu și roz și alege nuanțele în funcție de felul tău de a fi. Dacă ai o personalitate puternică și nu te sfiești să exprimi acest lucru, poartă roșu cu fuchsia. Dacă, pe de altă parte, nu îți surâde o combinație atât de vibrantă, ai putea opta pentru o nuanță de roz pal, pastelat.

5.Roz şi bleu

  Culori pastelate, ce inspiră delicatețe, rozul și albastrul deschis se potrivesc de minune împreună. Firește că, pentru a purta o astfel de combinație cromatică, este important să o simți aproape în primul rând de felul tău de a fi, dar și de stilul vestimentar care te reprezintă cel mai bine. 

        În timp ce albastru și roșu, de exemplu, ar putea fi o opțiune dezirabilă pentru personalitățile puternice, expresive, roz și bleu s-ar putea să inspire prea multă gingășie unora dintre noi.

6.Bleu şi lime

  Bleul poate arăta minunat și alături de alte culori în afară de roz. Un exemplu ar fi lime, acea culoare aflată la granița dintre verde și galben. În cazul în care nu ai în garderobă o astfel de piesă vestimentară, dar îți surâde această combinație cromatică, îți sugerăm să optezi pentru un articol vestimentar galben – o culoare care, la rândul său, este în armonie cu albastru deschis.

7.Galben şi verde

  Inspirate din natură, galbenul și verdele se îmbină armonios, mai ales că ambele sunt culori vibrante, care emană energie. În timp ce galbenul este o culoare solară, verdele ne duce cu gândul la culoarea frunzelor și, în general, la cromatica spectaculoasă a naturii.

8. Turcoaz şi albastru

O astfel de combinaţie e perfectă mai ales dacă ești îndrăgostită de mare și obișnuiești să visezi cu ochii deschiși la următoarele vacanțe tihnite, pe care le vei petrece pe plajă. Acest lucru nu înseamnă nicidecum că turcoazul și albastrul sunt destinate exclusiv sezonului estival. Îndrăznește, așadar, să le porți și în sezonul toamnă-iarnă, alături de accesorii în culori neutre – griul este o opțiune excelentă în acest sens. 

        Așadar, dacă simți nevoia să încerci noi combinații cromatice, însă te temi să nu greșești sau să nu creezi outfituri prea țipătoare, sperăm că sugestiile prezentate în articolul de astăzi te vor inspira și, mai mult decât atât, îți vor da curaj să experimentezi. După o primă astfel de încercare, s-ar putea să îți dorești să te joci mai des cu paleta cromatică!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit