fashion house

Adidași fake vs. originali – Cum recunoști pantofii sport de brand

adidasi

Piața produselor contrafăcute este în continuă creștere, motiv pentru care este necesar să știm cum putem distinge piesele vestimentare, accesoriile și pantofii sport de brand de produsele fake. Deși replicile au un preț mult mai accesibil decât originalele, cu siguranță calitatea nu este aceeași în ambele cazuri.

Pe piață există o mulțime de adidași New Balance fake, adidași Nike fake, adidași Puma fake, adidași Versace fake, dar și papuci și adidași Gucci fake. Ce riști, de exemplu, dacă optezi pentru o pereche de încălțăminte sport copiată după modelul unui brand renumit? Ei bine, te poți alege cu bătături, dureri și cu un miros neplăcut al picioarelor. Ba mai mult, riscul să te accidentezi în timpul antrenamentelor crește considerabil.

Echipa Fashion House ți-a pregătit o listă cu diferențe esențiale între adidașii originali și cei contrafăcuți, tocmai pentru a te ajuta să faci de fiecare dată alegerea potrivită.

Ce înseamnă fake?

Pentru a înțelege mai bine la ce se referă termenul “fake” este important să ai în vedere distincția dintre replici ale produselor și variantele lor contrafăcute. În primul caz, acestea sunt fabricate în mod legal, fiind create de companii de mare prestigiu din lume. De obicei, apar în urma cererii foarte mare față de un anumit model de încălțăminte al cărui stoc s-a terminat.

În schimb, “fake-urile” sunt acele copii ieftine realizate de comercianți necunoscuți și sunt vândute ilegal pe internet sau în magazinele stradale. Cel mai adesea, falsurile sunt realizate de producători din China și sunt vândute la un preț mult mai scăzut față de cel al producătorului real. Este vorba de produse care doar imită aspectul originalului, fără a prelua și calitatea materialului sau alte asemenea aspecte importante.

Cum recunoști adidașii Nike originali

adidasi nike

Nike este unul dintre marii jucători de pe piața articolelor sportive. Cu siguranță că și tu îți dorești (încă) o pereche originală de Nike-uri, fie că vrei să faci sport purtându-i sau că optezi pentru un model statement, pe care să îl integrezi în diverse ținute casual de zi cu zi.

Înainte de a merge la cumpărături pentru o nouă pereche de adidași Nike, iată ce trebuie să știi:

  • Ambalajul unei perechi de Nike-uri originali este confecționat dintr-un carton rezistent; așadar, în cazul în care cutia se deformează ușor, este un prim semn că ai în față o pereche de pantofi sport contrafăcuți.
  • Încălțămintea originală Nike este identificată cu ajutorul unui cod denumit SKU number. Verifică dacă acesta există și dacă cel de pe cutie este identic cu cel de pe pantofi.
  • Detaliile sunt și ele un semn al autenticității unui produs. De exemplu, cusătura va fi întotdeauna realizată foarte bine, dacă adidașii sunt, într-adevăr, confecționați într-una dintre fabricile Nike.

Cum recunoști pantofii Adidas originali

adidasi Adidas

Brandul care s-a născut din inițiativa fraților Dassler este unul dintre liderii de pe piață în ceea ce privește încălțămintea și accesoriile sport. Gigantul Adidas confecționează diverse modele de sneakerși, ideali atât pentru stilul urban, cât și pentru ținutele de antrenament. Cum știi, însă, dacă ai de-a face cu un produs fake sau cu unul original al mărcii nemțești?

  • Spre deosebire de pantofii sport Nike, cei Adidas poartă numere de identificare diferite. Astfel, dacă adidașii sunt originali, ei vor avea un cod diferit pentru fiecare pantof în parte, chiar și în cadrul aceleiași perechi. Dacă aceste numere lipsesc sau sunt identice, sneakerșii sunt fake.

  • În cazul unei perechi originale de adidași Adidas, eticheta de hârtie este atașată în prima gaură pentru șiret.
  • Există anumite elemente specifice de identificare a produselor de brand și în funcție de model. Astfel, dacă vrei o pereche de adidași din gama Superstar, verifică atent detaliul numit Heel Tags. Modelele originale au zona din spatele călcâiului ușor bombată, niciodată dreaptă.

Semne care arată că adidașii sunt fake

adidasi

După cum ai aflat încă de la începutul articolului, există o mulțime de modele  de pantofi sport copiate după încălțămintea fabricată de branduri prestigioase, astfel că am pregătit pentru tine un ghid general care te va ajuta să deosebești adidașii originali de pantofii sport fake.

Logo-ul

Un prim element la care trebuie să te uiți atunci când vrei să-ți achiziționezi o pereche de pantofi sport este logo-ul brandului. La prima vedere, unele logo-uri copiate sunt destul de asemănătoare cu cele originale, însă, dacă te uiți cu maximă atenție, poți să observi că există câteva diferențe deloc de neglijat.

De asemenea, logo-urile lipite direct pe pantofi sunt un semn clar că încălțămintea nu este originală.

Cusăturile

Distingerea cusăturilor adidașilor originali de cusăturile pantofilor fake este o misiune care necesită mai multă finețe și atenție la detalii decât deosebirea celor două categorii de logo-uri. Explicația este următoarea: piața produselor contrafăcute a evoluat atât de mult, încât unele modele pare că au cusăturile intacte la prima vedere.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să te lași păcălit(ă). Continuă cercetarea și ia în considerare și următoarele criterii.

Codul de bare

În general, adidașii originali au același cod de bare pe ambii pantofi, iar acesta este identic cu cel de pe cutie. Dacă, în urma verificării, remarci o discrepanță, atunci încălțămintea este fake.

Există, totuși, o excepție, pe care am și prezentat-o. Este vorba despre încălțămintea de la brandul Adidas: pantoful stâng are un cod diferit de pantoful drept.

Materialul

Materialele pantofilor originali sunt de înaltă calitate, spre deosebire de cele folosite în confecționarea adidașilor fake. De pildă, o pereche de sneakers originali din piele naturală va avea, mai mult ca sigur, o replică din materiale sintetice de o calitate îndoielnică. Prin urmare, și rezistența în timp va fi semnificativ mai scăzută.

Prețul

Adidașii originali ieftini sau, mai bine spus, dubios de ieftini nu prea există. Explicația e următoarea: ca să confecționeze modele de înaltă calitate, care trec cu brio testul timpului, brandurile investesc în materiale de calitate, în conceperea unui design modern, în punerea la punct a celor mai mici detalii.

Prin urmare, dacă găsești, la un moment dat, o pereche de adidași pe care ți-i dorești de ceva vreme, însă care au un preț de câteva zeci de ori mai mic decât cel pe care l-ai văzut în magazinul brandului, atunci ar fi o alegere inspirată să nu faci achiziția respectivă.

Concluzie

Mirosul pregnant de lipici, cusăturile incorect realizate sau logo-urile replicate cu stângăcie sunt doar câteva dintre semnele că ar trebui să îți cauți încălțăminte originală în altă parte. De asemenea, evită magazinele online despre care nu ai auzit, deoarece sunt șanse mari să comercializeze imitații după produsele de brand.

Cum sa eviți cumpărarea fake-urilor?

Pe lângă criteriile pe care ți le-am enumerat deja, trebuie să ții cont și de alte aspecte precum: felul în care arată magazinul sau părerea altor cumpărători. Aceste lucruri se aplică mai mult atunci când vrei să faci cumpărături online de pe un site care afirmă că produsele comercializate sunt originale.

Un prim lucru pe care îl poți face pentru a evita cumpărarea fake-urilor este să selectezi plata ramburs în detrimentul celei cu cardul. Astfel, poți verifica pachetul înainte să dai banii curierului pentru a putea observa dacă totul este în regulă. În cazul în care magazinul online nu oferă suficiente detalii, poți încerca să contactezi personalul pentru o garanție în plus că produsele nu sunt contrafăcute.

Alternativa pe care ți-o sugerăm este să începi să faci shopping inteligent direct dintr-un outlet deoarece vei putea testa calitatea încălțărilor pe propria piele și le vei putea achiziționa la prețuri reduse, având în același timp garanția autenticității lor.

Dacă vrei să îți alegi o pereche de pantofi sport originali la un preț accesibil, te așteptăm în magazinele noastre din Fashion House Militari și din Fashion House Pallady. Găsești modele de încălțăminte sport originală de la branduri ca Puma, Nike, Adidas, Ecco, Gant sau Guess.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit