Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Asortarea pantofilor cu rochia – Sfaturi utile pentru a fi mereu la modă
20 iunie 2019

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/cap-veil-spring-at-the-table-caf%C3%A9-4075134/

Tendințele modei se schimbă frecvent, motiv pentru care uneori pare dificil să găsești noi metode prin care să respecți recomandările specialiștilor, indiferent de ocazie. Criticii din domeniul modei nu iartă nici măcar cele mai mici scăpări în ceea ce privește asortarea corectă a ținutelor alese cu pantofii.

Ce înălțime trebuie să aibă încălțămintea aleasă, care sunt culorile potrivite în cazul ținutelor elegante și pentru ce materiale este recomandat să optezi, în cazul pantofilor? Dacă și tu cauți răspunsuri în cazul acestor întrebări, iată ce trebuie să știi pentru a face cele mai bune alegeri si a fi mereu la modă!

Asortarea rochiei cu pantofii în funcție de ce vrei să evidențiezi

Atunci când alegi ținuta potrivită pentru un eveniment la care trebuie să te îmbraci elegant, este important să știi că nu poți evidenția rochia și pantofii în egală măsură. De regulă, rochia elegantă este cea care trebuie să iasă în evidență, iar încălțămintea pentru femei este cea care trebuie să vină în completarea sa, fără a distrage atenția de la aceasta.

Cu toate acestea, atunci când preferi să porți o rochie simplă la un eveniment, poți transforma ținuta ta într-una mai atractivă cu ajutorul unui model îndrăzneț de pantofi.

 • Astfel, dacă optezi pentru o rochie îndrăzneață, cu model deosebit, prevăzut cu franjuri, volane sau paiete strălucitoare, vei avea nevoie de o pereche de pantofi simpli și eleganți.
 • În schimb, dacă rochia pe care o vei purta este una simplă, ai nevoie de o pereche de pantofi care să iasă în evidență prin culoare sau elemente de design îndrăznețe.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/smiling-woman-wearing-white-dress-1537494/

Asortarea cromatică a rochiei cu pantofii

Cel de-al doilea aspect esențial de care trebuie să ții cont atunci când decizi care sunt pantofii potriviți pentru rochia elegantă pe care o vei purta la următorul eveniment se referă la armonia cromatică pe care trebuie să o obții.

Este necesar ca pantofii să fie mereu de aceeași culoare cu rochia sau este indicat ca aceștia să fie în contrast cromatic cu aceasta? Iată ce trebuie să știi în acest caz:

 • Culoarea pantofilor trebuie să fie aleasă astfel încât să se asorteze cu cea a rochiei, ceea ce nu înseamnă că trebuie să fie neapărat în aceeași nuanță cu aceasta sau să iasă în evidență printr-un design deosebit.
 • Pantofii trebuie să se potrivească cromatic cu accesoriile alese precum poșeta sau cureaua rochiei, atunci când este cazul.
 • Poți alege, cu încredere, pantofii negri, în cazul oricărui eveniment de gală, aceștia fiind potriviți chiar și atunci când porți rochii de seară în nuanțe pastelate.
 • Dacă rochia pe care o vei purta este albă sau neagră, poți opta pentru o pereche de pantofi aurii. Aceștia reprezintă opțiunea corectă și în cazul ținutelor colorate în nuanțe de albastru, verde sau roșu.
 • În cazul rochiilor negre, poți opta și pentru pantofii argintii. Aceștia se asortează perfect și cu ținutele în nuanțe pastel, cu cele albe și cu cele colorate, în nuanțe de violet sau roșu.
 • Dacă ai o pereche de pantofi roșii eleganți, pe care îi adori, îi poți purta cu rochii negre sau albe, bleumarin, gri sau verzi.
 • Dacă ai decis că pantofii galbeni, la modă în acest an, sunt cei potriviți pentru următorul eveniment la care vei participa, asortează-i cu o rochie albă sau neagră, albastră sau verde.

Atunci când optezi pentru ținute în nuanțe aprinse, poți alege pantofii nude și nu vei da greș niciodată.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/close-up-of-shoes-and-bag-336372/

Sandale sau pantofi – Ce să alegi?

Specialiștii din domeniul modei susțin faptul că pantofii reprezintă alegerea corectă în cazul evenimentelor cu dress code impus și a celor cu caracter formal, în general. Cu toate acestea, există și situații în care poți apela la sandale, pentru a asorta perfect o ținută alcătuită dintr-o rochie elegantă.

Iată ce trebuie să știi pentru a alege corect între sandale și pantofi, atunci când îți pregătești ținuta pentru următorul eveniment formal la care vei participa:

 • Sandalele se potrivesc în special în cazul rochiilor lungi, datorită design-ului lor decupat, însă pot fi purtate și cu rochiile a căror lungime nu depășește zona genunchilor. Acestea se asortează cel mai bine cu rochiile prevăzute cu șliț lung.
 • Pantofii stiletto reprezintă cea mai populară alegere, atunci când îți pregătești ținuta pentru un eveniment la care vrei să fii elegantă. Aceștia se pot asorta perfect cu orice rochie de seară, însă trebuie să acorzi atenție materialului din care acești pantofi sunt confecționați:
  • Dacă rochia pe care o vei purta este una vaporoasă, diafană, o poți asorta cu o pereche de pantofi stiletto lăcuiți, cu toc înalt.

Atunci când optezi pentru o rochie de seară, confecționată din materiale texturate, este indicat să alegi o pereche de pantofi stiletto din piele întoarsă.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/red-haired-woman-in-white-and-black-floral-sleeveless-maxi-dress-923210/

Prin urmare, pantofii au un rol esențial în obținerea unei ținute elegante, potrivite pentru evenimentele formale, de seară. Acordă atenție materialului din care sunt confecționați aceștia, asortează-i corect din punct de vedere cromatic cu ținuta aleasă și asigură-te că aceștia nu concurează cu rochia, ci o completează corespunzător.