fashion house

Black Tie: Ce presupune acest cod vestimentar și cum obții ținuta perfectă

animație cu un barbat imbracat la costum

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/om-costum-model-mod%C4%83-tuxedo-mire-3022704/

 

Odată ce a fost primită o invitație de participare la un eveniment cu dress-code Black Tie impus, de cele mai multe ori panica și numeroasele întrebări, nu întârzie să apară. Inițial, vei fi cuprins de entuziasm, gândindu-te că vei participa la un eveniment demn de Covorul Roșu. Apoi, te vei întreba care este ținuta potrivită, pentru această petrecere. Nu trebuie să intri în panică, întrucât acest cod vestimentar necesită doar respectarea unor reguli, pentru a afișa o imagine impecabilă. Iată tot ce trebuie să știi, pentru a obține ținuta Black Tie perfectă!

 

Cuprins

Ce reprezintă evenimentele Black Tie?

Pe lângă impunerea unuia dintre puținele coduri vestimentare formale rămase, ceea ce un eveniment Black Tie implică, cu adevărat, este importanța acestuia: ceremonii de premiere, petreceri de aniversare, nunți grandioase și baluri prestigioase. Astfel, nu ai de ales – trebuie să prezinți o imagine impecabilă în cadrul acestor petreceri, într-o ținută Black Tie perfectă.

Ce presupune crearea unei ținute Black Tie?

În mod ironic, ideea ținutei Black Tie însemna cu totul altceva atunci când a fost gândită pentru prima oară. Aceasta reprezenta o alternativă mai confortabilă a ținutelor elegante de seară, utilizate până în acel moment. Ulterior, aceasta a devenit cunoscută datorită celebrului papion negru, pe care îl cunoaștem astăzi ca fiind elementul central al ținutelor impuse, în cazul acestor evenimente.

Iată cum poți obține ținuta Black Tie perfectă, pentru evenimentele care impun acest cod vestimentar, în prezent!

Ținuta Black Tie pentru  bărbați

Evenimentele Black Tie sunt cele care se desfășoară seara, după ora 6 și care sunt considerate formale. Acestea pot fi reprezentate de cine private sau publice, de petreceri și baluri caritabile. Ținutele specifice acestor evenimente sunt mai puțin formale decât cele specifice codului vestimentar White Tie. În schimb, acestea sunt mai formale decât ținutele purtate în cazul întâlnirilor de afaceri.

Iată ce presupune ținuta Black Tie destinată bărbaților:

 • Sacoul – Acesta reprezintă cea mai importantă piesă vestimentară a ținutei Black Tie pentru bărbați. Acesta trebuie să fie negru sau bleumarin.
  • Reverele sacoului trebuie să fie tot de culoare neagră și este preferabil să fie confecționate din mătase neagră.
  • Un model cu un singur nasture este potrivit pentru aceste evenimente, însă nu obligatoriu.
  • În cazul evenimentelor Black Tie, reverele trebuie să fie ascuțite sau de tip șal. Prima variantă este preferată de bărbații care adoptă un stil vestimentar modern. Reverul șal este potrivit în cazul persoanelor care adoră stilul vestimentar clasic.

 

 • Pantalonii – În cazul evenimentelor Black Tie, este recomandat ca pantalonii să fie confecționați din același material ca și sacoul și să fie de culoare neagră.
 • Pantalonii cu manșetă nu sunt potriviți în cazul acestor evenimente. Îi puteți utiliza, în schimb, la birou.

 

 • Cămașa – Este necesar să optezi pentru o cămașă albă în cazul evenimentelor Black Tie. Nu orice cămașă este însă potrivită, recomandarea specialiștilor fiind aceea de a purta un model cu plastron.
  • Poți opta pentru o cămașă cu fentă ascunsă, în cazul căreia, un singur nasture este vizibil. Poți alege și o cămașă cu nasturi albi sau negri, aflați la vedere.
  • Cămașa cu butoni este, de asemenea, recomandată, în cazul evenimentelor de acest tip.
  • Nu uita de gulerul pentru papion, în cazul căruia breteaua papionului este ascunsă de o bucată de material, plasată strategic, pe spatele gulerului.
 • Papionul – O ținută Black Tie fără cravată? Deși poate părea ciudat, aceste ținute prevăd purtarea unui papion negru. Poți alege unul pe care să îl legi manual sau un papion cu închizătoare, în funcție de preferințe.
 • Pantofii – Poți opta pentru diverse modele de pantofi, însă cei pe care îi alegi trebuie să fie negri și eleganți!
sacou cu papion expus pe manechin

Ținuta Black Tie pentru femei

Femeile se întreabă, de cele mai multe ori, dacă rochia lungă este obligatorie, în cazul acestor evenimente. Iată ce trebuie să știți în acest caz!

 • Spre deosebire de cele White Tie, ținutele feminine Black Tie pot fi reprezentate și de rochii scurte sau de lungime medie, dacă acestea sunt elegante.
 • În plus, dacă evenimentul la care participați durează puțin, puteți opta și pentru rochii cocktail.  În cazul acestor întâlniri formale, puteți purta și ținute alcătuite din două piese, respectiv fustă lungă sau de lungime medie, confecționată din materiale de cea mai bună calitate și o bluză elegantă.
 • Pantalonii nu fac niciodată parte din ținutele Black Tie recomandate femeilor, aceștia fiind mai potriviți în cazul întâlnirilor de afaceri.
 • Dacă evenimentul la care participați se desfășoară pe parcursul a câteva ore, în timpul serii și implică spectacole sau dans, rochia lungă, elegantă este necesară.
 • În ceea ce privește cromatica ținutelor alese, negru reprezintă o nuanță aleasă frecvent în cazul acestor evenimente. Pentru a ieși în evidență, puteți opta și pentru mov prună, roșu, auriu sau argintiu, în caz acestor ținute.
fete îmbrăcate elegant ce beau Șampanie stand pe o masa vintage

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/trei-femei-mod%C4%83-p%C4%83r-farmec-de-lux-3075752/


Acum că ai aflat ce înseamnă ținuta Black Tie perfectă pentru femei și bărbați, poți da curs invitațiilor primite la cele mai speciale evenimente.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit