fashion house

Business casual: Ce să porți ca să respecți stilul business casual

costume pe umeras

Business casual nu reprezintă altceva decât un cod vestimentar aflat la granița dintre alte două stiluri vestimentare: casual și business. Știm că pare ciudat, dar chiar asta înseamnă stilul business casual. Totuși, ca să te lămurim complet ce înseamnă stilul business casual, te invităm să citești, integral, articolul pe care tocmai îl parcurgi.

Ca și ținuta office sau ținuta casual, business casual se referă, de obicei, la încălțămintea și hainele pe care sunt nevoiți să le poarte, la joburile lor, anumiți angajați. În funcție de companie, de oraș sau de țară, business casual poate să însemne cu totul altceva. Totuși, în toate ținutele business casual există și foarte multe elemente comune. Despre ele am scris în continuare.

Ținute business casual pentru femei

Primele obiecte vestimentare cu care ar fi indicat să-ți începi construcția unei ținute business casual sunt pantalonii și fustele. În ceea ce privește pantalonii, optează pentru unii khaki sau pentru unii de catifea cord. De asemenea, ai putea să-ți cumperi și unii eleganți. Cât despre fuste, ele sunt potrivite într-o ținută business casual, atâta vreme cât sunt suficient de lungi. Mai exact, până în dreptul genunchilor. Ce fel de culori să alegi pentru fuste și pantaloni? Culori neutre, însă dacă vrei să fii sigură de opțiunea ta, mergi întotdeauna pe negru.

femeie in costum negru cu cămașă albă

Cămășile sunt alte piese vestimentare care se vor regăsi, fără nicio discuție, în ținutele business casual pentru femei. Spre deosebire de bărbați, femeile au mult mai multe variante de cămăși disponibile. Într-o ținută business casual de damă sunt permise atât cămășile cu mâneci scurte cât și cele cu mâneci lungi. Cât timp nu sunt exagerate și nu expun prea multă piele, cămășile albe sau albastru deschis sunt ideale într-o ținută business casual pentru femei.

În cazul în care ești femeie și ești în situația să te îmbraci business casual, ar fi bine să știi și că pantofii sunt esențiali. Într-o ținută business casual sunt permiși pantofii clasici, fără decupaje și cu tocuri nu foarte înalte. O poșetă discretă și un ceas simplu completează perfect orice ținută business casual pentru femei.

Ținute business casual pentru bărbați

La bărbați, lucrurile par să fie mai simple decât în cazul femeilor. O ținută business casual standard pentru reprezentanții sexului puternic include următoarele obiecte: pantaloni (eleganți și formali, însă nu excesiv, ca în situația pantalonilor de costum), cămașă (mereu cu mânecile lungi, cu guler și băgată în pantaloni; de preferat ar fie albă și fabricată din bumbac 100%), curea (a cărei culoare este obligatoriu să fie la fel cu nuanța pantofilor) și pantofi (clasici, dar comozi).

tinuta casual pentru barbati

În funcție de situație, o ținută business casual pentru bărbați poate conține și unul sau mai multe dintre obiectele și accesoriile vestimentare următoare: ceas de mână, pulover, sacou și cravată.

Ce să nu porți la o ținută business casual

Când codul vestimentar pe care trebuie să-l respecți este cel business casual, există anumite obiecte pe care nu ar trebui să le porți, indiferent dacă ești femeie sau bărbat. Respectivele piese vestimentare interzise într-o ținută business casual sunt: pantofii sport, tricourile și blugii rupți. Totodată, evită să pui pe tine haine prea colorate sau cu diverse imprimeuri.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit