fashion house

Ce haine şi pantofi să porţi dacă eşti însărcinată

Una dintre cele mai mari provocări ale unei gravide este, pe lângă menţinerea unei stări fizice cât mai bune, necesară dezvoltării optime a bebeluşului, şi adoptarea unei poziţii confortabile de somn, găsirea unor haine adecvate acestei perioade. Iar când spunem adecvate nu ne referim doar la piese confortabile care să ajute viitoarea mamă să parcurgă cu bine toate lunile sarcinii, ci şi destul de stylish. În plus, cele nouă luni nu sunt chiar lapte şi miere pentru toate femeile însărcinate, aşa că nu e deloc de mirare că un look potrivit va face minuni pentru moral. Cu gândul la confort şi moral, iată ce haine şi pantofi îţi sugerăm să porţi dacă eşti însărcinată!

femeie insarcinata cu rochie galbena in natura

Haine din ţesături naturale

Pentru că schimbările hormonale pot aduce şi o transpiraţie mai abundentă în perioada sarcinii, hainele confecţionate din ţesături naturale sunt cea mai bună alegere acum. Fac casă bună cu pielea şi aşa sensibilă în cele nouă luni, nu se lipesc nesuferit de cele mai delicate zone ale corpului, ţin la distanţă potenţialele alergii sau eczeme, fiind, într-un cuvânt, foarte safe. Găsești cu brio în magazine topuri și cămăși din bumbac, in, mătase sau alte combinații de fibre naturale, pantaloni cu talie joasă sau talie special concepută pentru gravide, din aceleași materiale, precum și lenjerie intimă, pe care ar fi cam obligatoriu să o achiziționezi doar din bumbac 100%.

Rochii maxi

Cine n-a încercat o rochie maxi pe perioada sarcinii nu ştie ce a pierdut. Aceasta este una dintre cele mai practice şi stylish variante de a te îmbrăca în trimestrul doi şi trei de sarcină, când burta îşi schimbă dramatic forma. De reţinut că aceste rochii maxi pot avea atât talia sub sâni, de tip empire, dar pot fi și ca un caftan, așadar largi de sus și până jos, vedetele din showbiz adoptând cu entuziasm acest trend. Avantajul rochiilor maxi este că îţi oferă lejeritate şi confort, fiind potrivite pentru o serie de ocazii formale şi informale.

Colanţi

Nu ai citit greşit, chiar scrie colanţi puţin mai sus 😊 Despre clasicii colanţi este vorba, articol asociat cu confortul şi libertatea de mişcare. Şi, dacă ţi se pare că această varianta este una deloc classy, nu te pripi cu concluziile! Nu vorbim despre purtarea colanţilor pur şi simplu, aşa cum sunt ei, ci despre asortarea lor cu alte piese de îmbrăcăminte. Colanţii confecţionaţi dintr-un amestec de bumbac cu elastan şi cu un elastic moale pe talie pot fi foarte bine purtaţi cu cămăşi lungi, tip tunică, sau topuri oversized, fiind potriviţi aproape în toate sezoanele. Se pot combina atât cu încălţăminte sport, cât şi cu balerini, iar iarna sunt aleşi chiar sub rochii lungi din tricot, fiind perfect asortaţi cu cizme cu talpă joasă, largi pe picior, sau ghete.

Încălţăminte din piele naturală

Chiar dacă în magazine există nenumărate perechi de încălţăminte confecţionate din piele ecologică, extrem de bine realizate şi de frumoase, în perioada sarcinii îţi recomandăm să porţi încălţăminte din piele naturală. Datorită capacităţii pielii de a se mula mai bine pe picior, acest tip de încălţăminte este cea mai bună variantă pentru picioarele care suferă şi ele transformări pe perioada sarcinii. Aceste transformări sunt provocate nu neapărat din pricina acumulării de kilograme în cele nouă luni, ci din pricina retenției de apă. Poartă, așadar, în sarcină balerini, sandale cu talpă plată, pantofi sport sau de inspirație bărbătească, cizme înalte şi botine, ambele cu toc mediu. Dacă te încumeţi să porţi şi încălțăminte cu toc, alege modele cu calapod foarte comod, uşor de încălţat.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit