reguli in purtarea colantilor

Colanții – Cum să îi porți pentru un look comod, dar elegant

colanti si adidasi

Dintre toate articolele vestimentare din garderoba unei femei, colanții se numără printre preferatele tuturor. Totuși, această piesă este în continuare controversată – deși există persoane care poartă colanții doar la sală, altele preferă să integreze colanții în ținute comode dar chic.

Vrei să știi cum poți integra colanții în ținute versatile, confortabile și elegante? Nu este greu, atâta timp cât alegi modelele potrivite și le accesorizezi corect. Nu trebuie decât să optezi pentru colanți confecționați dintr-un material dens și elastic. O pereche de colanți de proastă calitate este transparentă și îți poate afecta look-ul.

Iată care sunt sugestiile de care merită să ții cont în purtarea colanților, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Cuprins

Reguli esențiale în purtarea colanților

reguli in purtarea colantilor

Pentru a fi sigură că nu vei da greș, trebuie să ții cont de câteva reguli atunci când cumperi perechea potrivită de colanți. Cu siguranță nu-ți dorești să atragi atenția în mod negativ și nici să obții un outfit vulgar, de aceea merită să reții că acest articol vestimentar nu este pantalon și nici dres. Astfel, nu este recomandat să combini colanții cu fuste sau să-i porți ca atare, cu un top scurt. Totodată, colanții nu sunt o alegere potrivită pentru locul de muncă, chiar dacă mediul este unul permisiv și nici pentru evenimente formale, care impun adoptarea unui cod elegant.

Mai mult, evită alegerea colanților prea mici sau prea mari. Modelul pe care îl porți trebuie să corespundă mărimii tale. Este bine să ții cont și de forma corpului tău atunci când achiziționezi o pereche de colanți. De pildă, pentru o siluetă în formă de măr, colanții arată bine cu un articol supradimensionat în partea superioară a corpului, pentru că pune picioarele în evidență. Pentru o siluetă de tip pară, colanții se pot asocia cu articole suficient de lungi, pentru a acoperi zona coapselor și a posteriorului.

Referitor la culoarea colanților, te poți bucura de o gamă variată de nuanțe. Deși te poți folosi de orice culoare îți dorești, trebuie să știi că modelele pe negru, fără imprimeu, se vor potrivi la orice, mai ales la piesele în nuanțe închise sau neutre. Dacă nu vrei să-ți pui în evidență picioarele, optează pentru o pereche de colanti negri, denși, pe care să-i porți cu o tunică lungă și o pereche de cizme peste genunchi.

Variante de ținute cu colanți

Există ținute pe care le poți compune cu ajutorul colanților, care să îmbine confortul cu eleganța. Nu știi cu ce articole vestimentare poți să porți colanții? Pune accent pe pulovere lungi, tricouri oversized, jachete, cardigane, haine asimetrice, rochii scurte sau tricotate. Iată câteva propuneri utile:

  • Poartă colanții cu o pereche de pantofi cu toc și un top. Pentru a scoate colanții din zona sport, combină-i cu pantofi cu toc sau o pereche de sandale, în timp ce partea superioară a corpului va fi complimentată de o cămașă oversized. Dacă nu-ți plac cămășile, le poți înlocui cu o bluză neagră, asimetrică.
  • Un alt look îndrăzneț propune purtarea colanților cu talie înaltă alături de un tricou alb, supradimensionat, o jachetă și sneakersi albi, clasici. Astfel, te bucuri de un outfit clasic, care pune în evidență orice siluetă.
  • Colanții preferați arată bine și cu o pereche de ghete cu talpă înaltă, tricou și trenci lung. Te poți îndrepta și către colanții din imitație de piele, care sunt la modă în acest sezon.
  • Vrei să porți colanții cu un crop top? Asigură-te că acești colanți au o talie înaltă și ia cu tine un hanorac larg, pe care îl poți adăuga peste tricoul scurt.
  • Colanții pot fi integrați în ținute elegante, atâta timp cât îi porți cu bluze la fel de elegante și o pereche de cizme cu toc, de tip șosetă.
  • Pentru un look relaxat și cool, colanții se pot asocia cu espadrile și o cămașă de tip boyfriend.

Cu ce articole să NU porți colanții?

Ținutele pe care le porți trebuie să arate impecabil, de aceea sunt câteva combinații vestimentare de care să te ferești atunci când porți colanți. De aceea, renunță la ideea articolelor vestimentare care nu depășesc jumătatea coapselor. În plus, este indicat să lași deoparte articolele vestimentare la fel de strâmte precum colanții. Nu vrei să ieși prea mult în evidență? Este bine să eviți colanții cu animal print, care atrag atenția asupra picioarelor.

Dacă te întrebi cât de lungi trebuie să fie colanții, nu vei da greș cu o pereche care ajunge până la nivelul gleznelor, deoarece subțiază picioarele și te ajută să pari mai înaltă.

Intră pe Fashion House și descoperă articolele vestimentare care se potrivesc cel mai bine cu colanții, pentru a compune outfituri la prețuri avantajoase! Tu cum alegi să porți colanții?

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit