Cu ce se curăță pielea întoarsă, naturală sau ecologică
17 martie 2020

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-brown-leather-tote-bag-1936848/

 

Hainele, încălțămintea și accesoriile din piele naturală sunt, fără îndoială o investiție bună în garderoba noastră. Acest material este rezistent și destul de flexibil astfel încât ne asigură un confort sporit și arată extraordinar chiar și după ani de zile. Pe de altă parte, pielea ecologică are un design la fel de atractiv și un preț mai accesibil față de cea naturală. 

 

Indiferent că vorbim despre obiecte vestimentare din piele naturală ori sintetică, netedă sau întoarsă, acestea necesită o întreținere specială. Haide să aflăm împreună cu ce se curăță pielea! 

 

Cu ce se curăță pielea naturală 

Pentru a păstra într-o stare perfectă pantofii, jachetele sau gențile din piele naturală, trebuie să te preocupi de întreținerea lor încă de la primele purtări. Pentru a preveni efectele uzurii, folosește spray-uri speciale pe care le poți găsi în comerț și care, datorită proprietăților pe care le au, conferă o rezistență aparte obiectelor vestimentare din piele. 

 

Pe de altă parte, pentru a curăța pielea naturală de murdărie evită produsele pe bază de ceară sau silicon, care afectează culoarea și strălucirea materialului și amenință chiar și mirosul autentic al pielii naturale.  

 

Știai că pielea naturală poate fi afectată și de stropii de ploaie? În cazul în care ți-ai expus jacheta preferată la umiditate, nu interveni artificial pentru a o usca; așeaz-o pe un umeraș și las-o într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Asigură-te că este ferită de razele directe ale soarelui sau de căldura caloriferelor. 

 

Glicerina sau amoniacul sunt ideale pentru a reda culoarea unei haine din piele naturală de culoare închisă. Tamponează cu grijă oricare dintre aceste soluții pe zona afectată și apoi șterge cu o cârpă moale, uscată. Pentru hainele de culori deschise folosește alcool sau bere blondă. 

 

Cu ce se curăță pielea întoarsă

Pielea întoarsă este, de asemenea, un material destul de pretențios și de fragil. Dacă pielea naturală o poți curăța cu puțină apă, această metodă nu este potrivită și pentru pielea întoarsă. 

 

Dacă ai o pereche de pantofi, de exemplu, realizată din acest material poți folosi o gumă de mestecat pentru a scăpa de petele de noroi. Petele de ulei pot fi eliminate utilizând puțină pudră de talc care va acționa timp de câteva ore pentru a reda frumusețea materialului.

Dacă vrei să cureți de praf pielea întoarsă, folosește o perie specială, cu fire tari. Spray-urile dedicate din magazine sunt și ele eficiente în acest caz. 

 

Cum se curăță pielea ecologică 

Vinilinul este un material sintetic care imită fidel pielea naturală, dar care nu are însă aceeași rezistență. Totuși, dacă în garderoba ta se regăsesc accesorii din piele ecologică trebuie să știi că ele se curăță foarte ușor. De exemplu, pentru a șterge încălțămintea poți folosi o cârpă uscată, în timp ce pentru a scăpa de pete, utilizează o perie moale îmbibată în puțină apă călduță și săpun lichid. 

 

Piesele vestimentare și accesoriile din piele naturală sau ecologică te pot ajuta să ai apariții pline de stil. Pentru a le purta cât mai mult timp exact așa cum le-ai achiziționat, trebuie însă să acorzi o atenție deosebită îngrijirii lor. Cu siguranță sfaturile noastre îți vor fi utile în acest sens!