fata cu rochie albastra si ochelari de soare

Culoarea turcoaz: cum să o incluzi cu efect în ținutele vestimentare

fata cu rochie albastra si ochelari de soare

Turcoazul este o culoare luminoasă si revigorantă, care aduce cu sine senzația de liniște și armonie. Când porți nuanțe turcoaz în vestimentație sau accesorii, emani o energie aparte. Pe lângă frumusețe, culoarea turcoaz are avantajul unei adaptabilității extraordinare: se potrivește în numeroase combinații cromatice și poate fi integrată atât în ținutele casual, cât și în cele mai elegante. 

 

Dar, oricât de prietenoasă ar fi această culoare înrudită cu aquamarinul, tot mai ai nevoie uneori de inspirație pentru a crea un outfit reușit. Citește sugestiile de mai jos și vei încorpora turcoazul în ținutele tale cu efect, într-un mod echilibrat:

Culori complementare cu turcoaz

material portocaliu si turcoaz

 

Culorile complementare se opun una celeilalte pe cercul cromatic. Turcoazul se află pe roata culorilor între albastru și verde, iar culorile complementare ale turcoazului sunt nuanțele dintre roșu și portocaliu, precum corai și piersică.

 

De exemplu, alăturarea turcoazului și portocaliului poate crea un contrast izbitor și, în același timp, plăcut. Când nu știi ce pantofi se potrivesc cu o rochie turcoaz, elegantă, de seară sau de cocktail, mizează pe o pereche corai sau roșie, cu toc, și vei obține o ținută originală și sofisticată, bine echilibrată. 

 

Însă culoarea vedetă a acestui articol nu se potrivește doar cu complementarele sale! Așa că vom trece în revistă cele mai simple și spectaculoase combinații cromatice cu turcoaz.

Cum asortezi culoarea turcoaz

Am vorbit deja despre cât de bine face turcoazul echipă cu nuanțele complementare din familia roșului și portocaliului. Acestora li se alătură, din start, și culorile analoage, adică vecine pe roată: verde și albastru. Nu ne oprim aici, pentru că turcoazul se asortează cu multe alte culori.

Turcoaz și maro

model pe podium cu fusta albastra

Tonurile bogate ale maroului contrastează plăcut cu vivacitatea turcoazului. Pentru birou, poți alege pantaloni sau fustă maro și o cămașă turcoaz deschis, iar în ținutele casual sau de seară poți opta pentru pantofi turcoaz și piese vestimentare în nuanțe de maro. Caută și piese vestimentare din țesături imprimate cu modele în cele două culori, care te vor ajuta să faci mai ușor tranziția de la una la cealaltă.

Turcoaz și galben

fata cu rochie mustar si lant turcoaz

Cele două culori luminoase arată natural una lângă cealaltă și îți vor asigura o apariție memorabilă când le combini în proporții relativ egale. Dacă tinzi spre un look șic și discret în același timp, include turcoazul în ținută prin accesorii.

Turcoaz și alb

fata cu sacou albastru si pantaloni albi

Iată formula magică pentru o ținută de plajă, dar și pentru un look proaspăt, de zi, indiferent de anotimp. Cu pantaloni albi, ca sacou sau deasupra unei bluze albe, ca pulover, culoarea turcoaz adaugă interes ținutelor prea cuminți. 

Turcoaz și negru

piese vestimentare turcoaz si negre

Alături de accesorii negre, un outfit turcoaz deschis capătă și mai multă strălucire. Este o combinație cromatică adecvată atât pentru birou, cât și pentru ocazii speciale. Poți alătura și piese vestimentare în cele două culori, mai ales în ținutele de seară.

 

Turcoaz și roz

piese vestimentare turcoaz si roz

Iată o alăturare îndrăzneață de culori. Da, culoarea turcoaz se asortează cu roz, dar mizează pe variantele pastelate ale acestora dacă vor avea aceeași proporție în ținută, pentru un aspect delicat și mai puțin intens. Alături de un turcoaz închis poți purta roz magenta, dar una dintre culori va trebui să rămână doar la nivelul accesoriilor, pentru un efect vizual mai blând.

Turcoaz și violet

fata cu geaca albastra si fes mov

Mov imperial, violet, lila – aproape toate nuanțele de mov se potrivesc cu turcoazul, așa cum se observă, de altfel, și în natură. Fascinanta coadă a păunului este singurul argument necesar pentru a purta această combinație.

 

Sunt puține culorile care nu pun turcoazul în valoare, și aici vorbim, mai degrabă, doar de anumite nuanțe care trebuie coordonate cu atenție. De exemplu, atunci când alături o piesă vestimentară turcoaz uneia de culoare verde, poți opta pentru acele nuanțe care conțin un strop de galben sau un subton cald. O ținută formată din turcoaz și albastru arată cel mai atractiv când nuanța celei din urmă este una intensă, precum cobalt, ceea ce permite formarea unui contrast vizibil. 

Cum să porți culoarea turcoaz cu stil

Sigur că poți încerca o ținută all turquoise, dar vezi mai întâi dacă se potrivește culoarea personalității și stilului tău. Adaugă, pur și simplu, unui outfit, bijuterii turcoaz. Vor înveseli hainele în tonuri neutre, vor completa elegant piesele alb sau negru și vor contrasta spectaculos cu îmbrăcămintea galbenă, roșie sau portocalie. 

 

Apoi, dacă simți că te avantajează această culoare deosebită, oferă-i o importanță mai mare în garderoba ta. Caută o rochie de seară, un sacou sau pantofi turcoaz în magazinele din Fashion House Militari. Îți garantăm că cele aproape 60 de magazine outlet, de la branduri de renume, îți vor oferi numeroase opțiuni. Atât de multe, încât sigur vei dori să revii împreună cu cea mai bună prietenă. Dăruiește-i cu proxima ocazie un card cadou și bucurați-vă de o sesiune reușită de cumpărături. 

Descoperă haine cu personalitate și în Fashion House Pallady.

 

În ținutele business, combină turcoazul cu alb, negru sau maro. La ocaziile speciale, poartă-l alături de auriu, bronz, argintiu, alb, negru sau mov regal. Poți obține un aer boho îmbrăcând fuste sau rochii lungi turcoaz și roșu vermilion, ocru sau maro. Ca să atragi toate privirile la o petrecere asortează-l cu magenta, iar pentru un look discret, de zi, încearcă variantele lor pastelate: turcoaz apos și roz pal. 

 

Odată ce te împrietenești cu această culoare proaspătă, plină de gingășie, îți va fi foarte ușor să o porți cu eleganță în orice ocazie. Culoarea turcoaz simbolizează descătușarea energiilor creative, așa că îmbrățișeaz-o cu încredere și experimentează compunând ținute deosebite, care te reprezintă.

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit