Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Cum alegi ochelarii de soare în funcție de fizionomie?
24 octombrie 2019

https://www.pexels.com/photo/smiling-woman-wearing-black-sunglasses-1132391/

 

Ochelarii de soare sunt un accesoriu cool ce poate fi purtat in zilele insorite, indiferent de anotimp. Disponibile intr-o varietate de culori, forme si modele, ne ”fură” privirea din vitrinele magazinele pentru ca, mai apoi, să ne-o protejeze. Totuși, oricât de bine ar arăta o anumită pereche de ochelari, trebuie să te asiguri că te și avantajează. Cel mai bine este să îți alegi acest accesoriu ținând cont de fizionomia ta. Ai nevoie de puțin ajutor în această direcție? Suntem aici și îți spunem care sunt ochelarii de soare care ți se potrivesc, în funcție de trăsăturile și de forma feței!

Ochelari de soare pentru fața rotundă: ce să alegi?

https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-and-multicolored-floral-long-sleeved-shirt-2891474/

 

Dacă ai fața rotundă, ferește-te de ochelarii cu rame supradimensionate. Aceștia îți vor acoperi întregul chip, motiv pentru care recomandați pentru tine sunt cei care au rame de o lungime redusă. De asemenea, îți poți pune în valoare trăsăturile, optând pentru ochelari care au rame pătrățoase sau dreptunghiulare. 

Așadar, iată cei mai potriviți ochelari pentru fața rotundă:

 1. Ochelarii Aviator
 2. Ochelarii model Wayfarer
 3. Ochelarii Cat-Eye
 4. Ochelarii pătrățoși 
 5. Ochelarii Wrap/Shield

 

Ce ochelari de soare să porți dacă ai fața alungită?

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-a-heart-shaped-sunglasses-2846290/

 

Fața alungită, la fel ca și cea ovală, necesită purtarea unei perechi de ochelari care să echilibreze ușor proporțiile. În ceea ce privește forma ramelor, optează pentru forma rotunjită. Ochelarii oversized ți se vor potrivi și ție, dacă ai fața alungită. Iată ce alte opțiuni mai poți alege fără probleme:

 1. Ochelarii rotunzi
 2. Ochelarii Cat-Eye
 3. Ochelarii Aviator
 4. Ochelarii in stil retro

 

Care sunt cei mai potriviți ochelari de soare pentru fața pătrată?

https://www.pexels.com/photo/woman-touching-her-sunglasses-while-leaning-on-gray-metal-bar-2895411/

 

Fața pătrată se distinge ușor, după maxilarul proeminent și după zona accentuată a bărbiei și a pomeților. Pentru a îndulci aceste trăsături, ochelarii Aviator sunt o alegere grozavă, însă nu reprezintă unica opțiune. Mizează pentru ochelari de soare cu rame ovale, rotunde sau doar rotuinjite, în culori deschise. Sub nicio formă nu ar trebui să porți ochelari care sunt accesorizați cu detalii care ies în evidență, deoarece nu te avantajează. Optează, în schimb, pentru următoarele modele:

 1. Ochelari ovali 
 2. Ochelari rotunzi 
 3. Ochelari Cat-Eye
 4. Ochelari Aviator

 

Ochelari de soare pentru fața în formă de inimă: ce porți?

https://pixabay.com/ro/photos/albastru-ochelari-de-soare-femeie-2705642/

 

Ochelarii de soare care au un design masiv sunt de evitat complet în cazul în care ai fața în formă de inimă. Aceștia nu vor face decât să adauge și mai mult volum în partea superioară a feței, iar scopul tău este tocmai să armonizezi proporțiile chipului. Trebuie să știi că cei mai potriviți pentru tine sunt ochelarii ”Ochi de pisică”, dar și că modelele supradimensionate vor face ca partea inferioară a feței să pară mai îngustă decât este, de fapt, motiv pentru care nu îți sunt recomandați. Următoarele modele de ochelari sunt ideali pentru fața în formă de inimă:

 

 1. Ochelarii rotunzi
 2. Ocehalarii ovali
 3. Ochelarii Aviator
 4. Ochelarii Wayfarer
 5. Ochelarii ”Ochii de pisică”

 

Ce ochelari de soare avantajează fața triunghiulară?

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-yellow-spaghetti-strap-top-and-round-sunglasses-825996/

 

Ochelarii de soare cu design robust sunt ideali pentru persoanele care au fața triunghiulară. Dacă te numeri printre ele, alege de fiecare dată ochelari de soare care, în partea superioară, prezintă contururi mari sau ascuțite. Ai de ales între următoarele modele:

 

 1. Ochelarii supradimensionați
 2. Ochelarii Aviator
 3. Ochelarii Ochii de Pisica

 

Alege-ți ochelarii de soare ținând cont de sfaturile noastre și fii, de fiecare dată, o apariție trăznet! Dacă nu ți-ai găsit încă modelele care te avantajează, te așteptăm în Fashion House outlet Militari pentru a descoperi ofertele magazinelor noastre de accesorii!