fashion house

Cum asortezi cureaua cu pantofii în ținutele bărbătești

pantofi ceas curea din piele

Sursă foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-skjnk

Asortarea corectă a curelei cu pantofii este unul dintre secretele unei ținute bărbătești reușite. Tocmai pentru că acesta este un detaliu care face diferența atunci când vine vorba despre vestimentația masculină, merită o atenție deosebită. Și pentru a rezolva această dilemă a domnilor din toate timpurile, vom prezenta în continuare câteva sfaturi utile pentru ei. Deci, cum se asortează cureaua cu pantofii în ținutele bărbătești?

Cum asortezi culoarea pantofilor cu cea cea a curelei?

Cromatica este extrem de importantă pentru ca o ținută să fie armonioasă și inspirată. Astfel, asortarea curelei cu pantofii este un aspect care trebuie să te preocupe atunci când vrei să porți un outfit impecabil. 


Regula de bază în ceea ce privește asortarea cromatică a curelei cu încălțămintea este următoarea: Evită constrastele prea puternice între cele două piese din ținuta ta! Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dacă pantofii sunt maro închis, cureaua trebuie să fie în aceeași nuanță. Pe de altă parte, dacă optezi pentru o curea maro deschis, o poți asorta cu o curea maro închis. Ai grijă însă ca talpa pantofilor să fie și ea închisă la culoare. 

 

În schimb, dacă vrei să porți încălțăminte oxblood (o nuanță derivată din culoarea roșie), este o greșeală să alegi o curea maro, deoarece efectul vizual nu va fi deloc plăcut. Cea mai potrivită alegerea este o curea în aceeași nuanță de roșu. 

Pantofi negru și curea maro?

Încălțămintea din piele neagră capătă, datorită materialului din care este realizată, un aer foarte elegant. Ca atare, este nevoie să îi asortezi cu o curea în același stil. Niciodată nu asorta pantofii negre la curea maro sau invers, pentru că riști să creezi un outfit fără gust. Dacă vrei să mergi pe o combinație sigură, poartă pantofii negri cu o curea neagră. 

 

Un alt mix reușit pe care îl poți face este să porți o pereche de pantofi gri alături de o curea bleumarin sau invers. Având în vedere că griul și negru sunt non-culori, ele se potrivesc de minune și cu alte tonuri reci de culori. 

 

Cum asortezi cureaua la pantofii în două nuanțe?

Astăzi avem la dispoziție o mulțime de modele de pantofi bărbătești, așa că nu este exclus ca în garderoba ta să se regăsească o pereche de pantofi în două culori. Te întrebi, oare, cum să asortezi cureaua la încălțămintea de acest tip? 

 

Ei bine, este foarte simplu: culoarea curelei trebuie să fie aceeași cu cea mai închisă dintre culorile de pe pantofi. Astfel, dacă optezi pentru pantofi din a căror cromatică fac parte verdele și negrul, cureaua cea mai potrivită este una neagră. 

Cum asortezi cureaua și pantofii în funcție de elementele metalice?

Asortarea cromatică dintre elementele metalice ale ținutei are o importanță aparte. Așadar, dacă alegi să porți o pereche de pantofi monk-strap, acordă atenție culorii cataramelor și asortează o curea în ton. În general, evită să combini auriul și argintiul, arămiul cu auriu sau argintiu și așa mai departe. Un alt detaliu de care să ții cont este să asortezi cureaua cu pantofii și cu ceasul de la mână. 

 

Atunci când vrei să ai o apariție impecabilă, ia în considerare sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit