Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Cum ne îmbrăcăm în funcție de forma corpului
18 martie 2019

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-peach-color-and-red-floral-sweatshirt-holding-gray-jacket-794062/

Fiecare dintre noi am experimentat cel puțin o dată experiența neplăcută în care am văzut o rochie superbă pe manechin, care însă nu arăta deloc bine pe noi atunci când am probat-o. Deși la prima vedere ai tendința de a crede că este ceva în neregulă cu felul în care arăți, să știi că acest lucru nu este deloc adevărat. Secretul unei imagini impecabile este influențat de numeroși factori, printre care se află și forma corpului tău. Dacă te familiarizezi cu ținutele potrivite propriei fizionomii, vei ști ce ți se potrivește în materie de vestimentație înainte de efectuarea probei.

Iată tot ce trebuie să știi pentru a evita situațiile neplăcute și a te îmbrăca corect în funcție de forma corpului tău.

CUPRINS
Trucuri vestimentare pentru silueta în formă de pară

Cum să te îmbraci dacă ai o siluetă în formă de măr

Ce piese vestimentare avantajează silueta în formă de dreptunghi

 

Trucuri vestimentare pentru silueta în formă de pară

Dacă ai umerii înguști și șoldurile late, ai silueta în formă de pară. Tot ce trebuie să faci pentru a ajunge la silueta ideală este să obții un echilibru între partea superioară și cea inferioară a corpului tău. Iată cum poți face acest lucru!

 

  • Trebuie să adaugi volum zonei superioare, pentru a evidenția talia. Piesele vestimentare cu croieli cambrate reprezintă alegerea ideală pentru atingerea acestui scop.

 

  • În plus, bluzele cu volănașe și cămășile cu mâneci de dimensiuni considerabile te pot ajuta sa accentuezi linia bustului și a umerilor. Astfel, partea superioară a corpului tău nu va mai părea mult mai puțin voluminoasa decât cea inferioară, iar silueta ta va deveni una echilibrată.
  • Mai mult decât atât, specialiștii recomandă evitarea purtării pantalonilor skinny în cazul siluetei în formă de pară, întrucât aceștia afectează echilibrul proporțiilor către care tinzi. O opțiune avantajoasă în cazul părții inferioare a corpului tău este reprezentată de pantalonii drepți sau de cei ușor evazați.

Sursa foto: https://www.pexels.com/search/straight%20pants/

Cum să te îmbraci dacă ai o siluetă în formă de măr

Dacă ai simțit mereu că silueta ta nu este una bine definită, atunci aceasta este în formă de măr. Talia practic inexistentă, coapsele pline și umerii lați reprezintă definiția standard a acestei forme a corpului. Iată care sunt recomandările practice de care trebuie să ții cont în acest caz pentru a echilibra silueta!

 

  • Femeile care au silueta în formă de măr au avantajul de a avea bustul și picioarele frumoase, pe care le pot pune și mai bine în valoare cu ajutorul pieselor vestimentare potrivite, disponibile în categoria produselor la reduceri comercializate de magazinele outlet.

 

  • Dat fiind faptul că talia nu reprezintă punctul tău forte în acest caz, este recomandat să eviți atragerea atenției asupra acesteia. Rochiile mulate, jachetele scurte sau fustele încărcate, cu volane și inserții nu te avantajează. În schimb, rochiile cu talie ridicată, cele cu croială în formă de A sau fustele drepte sunt obiecte de îmbrăcăminte care îți pot schimba complet înfățișarea.

 

  • Regula de bază în cazul acestei siluete este aceea de a opta pentru piese vestimentare care nu urmează îndeaproape linia corpului. Bluzele cu decolteu în formă de V și rochiile cu dungi verticale te avantajează în mod deosebit, dacă forma corpului tău este în formă de măr. Acestea alungesc silueta și pun în valoare bustul, în special atunci când sunt completate de o pereche de pantofi stiletto, cu toc înalt sau de încălțăminte la modă, prevăzută cu platforme.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-holding-green-and-red-leather-handbag-932401/

Ce piese vestimentare avantajează silueta în formă de dreptunghi

Dacă umerii, talia și șoldurile tale sunt de aceeași lățime, te încadrezi în categoria femeilor cu siluetă în formă de dreptunghi sau băiețoasă, așa cum este considerată aceasta în termeni populari.

  • Pentru a echilibra proporțiile corpului tău, în acest caz, trebuie să optezi pentru piese vestimentare care să adauge volum atât în partea superioară a corpului cât și în cea inferioară. Rochiile cu croiala în formă de A, cloș sau trapez te avantajează, sporind volumul părții inferioare a corpului tău.

 

  • Atunci când vrei să optezi pentru o ținută formată din pantaloni, este recomandat să optezi pentru cei cu buzunare de mari dimensiuni sau culottes, întrucât aceștia vor oferi un plus de volum coapselor și șoldurilor.

 

  • Bluzele stratificate, prevăzute cu diverse inserții în zona gâtului și accesoriile destinate definirii taliei reprezintă, de asemenea, o alegere potrivită atunci când ai silueta în formă de dreptunghi.

Sursa foto: https://www.pexels.com/search/waist%20belt/

 

Acum că ai descoperit ce este recomandat să porți și să eviți în cazul acestor trei forme distincte a corpului, poți face alegerile potrivite pentru silueta ta. Piesele vestimentare pe care le porți joacă un rol considerabil în ceea ce privește imaginea pe care o afișezi. Din acest motiv, este esențial să te îmbraci corect, în funcție de forma corpului tău, pentru a echilibra proporțiile acestuia și pentru a fi la modă în 2019.