Cum porți pălăria: sfaturi pentru bărbați
17 martie 2020

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/man-wearing-brown-dress-shirt-holding-white-fedora-hat-1036627/

 

În timpurile străvechi, oamenii au născocit diverse soluții pentru a-și acoperi capul și pentru a-l feri de frig sau de soare; astfel, în epoca preistorică ei foloseau în acest scop pielea sau blana unui animal. Mai apoi, au luat naștere coifurile, un simbol al libertății, acestea fiind purtate de către sclavii eliberați de sub stăpânire. 

 

Astăzi, însă, avem la dispoziție o mulțime de tipuri de pălării pe care le putem purta nu doar pentru a ne proteja de soare ori de frig, dar și pentru a conferi ținutelor o alură chic, misterioasă ori elegantă. 

 

Alegerea unui accesoriu plin de personalitate așa cum este pălăria necesită, însă, o atenție specială. În continuare, iată o serie de sfaturi utile pentru bărbații care vor să poarte cu stil o pălărie!

 

Cum alegi pălăria perfectă pentru fiecare sezon? 

Pentru sezonul rece, cele mai potrivite sunt pălăriile cu textură groasă, precum cele fabricate din lână, piele sau blană. Aceste materiale, foarte calitative de altfel, îți vor asigura confortul termic dorit pe parcursul zilei și, în plus, vei căpăta un aer foarte sofisticat purtându-le. 

 

Legat de cromatică, pălăriile ideale pentru toamnă-iarnă sunt cele negre, maro, verzui sau chiar gri. Păstrează modelele foarte colorate pentru ținutele de vară. De asemenea, pentru sezonul cald, alege pălării din paie, fedora sau panama, care te vor ajuta să obții un look chic și rafinat. 

Care este modelul de pălărie care te avantajează?

Există foarte multe modele de pălării bărbătești, așa că trebui să știi cum să le alegi pe cele care ți se potrivesc. De exemplu, o pălărie cu borurile mari nu te va avantaja dacă ești mic de statură și nici dacă ai umerii înguști. În acest caz ar trebui să eviți pălăriile Homburg. Mai degrabă, mizează pe o pălărie Borsalino, un must-have pentru stilul vestimentar italienesc. 

 

În ceea ce privește asortarea pălăriilor bărbătești, versatilitatea lor este remarcabilă. Poartă o pălărie fedora alături de un costum elegant și de un pardesiu și vei arăta precum un adevărat gentleman al timpurilor trecute. La fel de bine, o astfel de pălărie poate fi purtată și cu o pereche de jeanși închiși la culoare, în combinații vestimentare smart-casual.

Cum porți pălăria pentru a crea efectul dorit? 

Știai că nu doar alegerea pălăriei, dar și modul în care o porți contează? Ei bine, se crede despre acest accesoriu că reflectă starea de spirit a celui care îl poartă. Astfel, dacă vrei să păstrezi un aer misterios, așează-o cât mai aproape de ochi, în timp ce, dacă vrei să pari o persoană deschisă, poartă pălăria ușor spre spate. Ridic-o cu aproximativ 2 cm mai sus decât linia ei dreaptă pentru a obține un look demn de un om de afaceri. 

 

O pălărie bărbătească poate fi purtată atât în ținute elegante, cât și în outfiturile de stradă. Fără îndoială, acesta este un accesoriu indispensabil pentru o zi la plajă sau pentru un look potrivit unei petreceri pe yacht. Alege modelul potrivit stilului tău dar și ocaziei și vei arăta de milioane purtând o pălărie!