sutien măsurat

Cum să alegi și să calculezi corect mărimea sutienului potrivit pentru tine

sutien măsurat

Sutienul este un accesoriu indispensabil din garderoba oricărei femei, însă alegerea mărimii potrivite poate fi uneori o provocare. Pe lângă diversitatea de forme și modele disponibile pe piață, producătorii pot folosi diverse tabele de mărimi, astfel încât este posibil ca opțiunea ideală pentru tine să varieze în funcție de brand sau model. 

Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi practice care te vor ajuta să măsori și să calculezi corect mărimea de care ai nevoie, astfel încât să îți găsești un sutien care corespunde nevoilor și preferințelor tale. Iată ce trebuie să faci.Măsoară cu atenție circumferința bustului și a zonei de sub bust

masurare bust

Primul pas pentru a-ți găsi mărimea potrivită a sutienului este să măsori în mod corect zona sânilor și cea de sub sâni. Pentru o determinare precisă, măsoară-te atunci când nu porți sutien și adoptă o poziție relaxată.

Folosește un centimetru de tip bandă, cu o suprafață flexibilă ce permite o măsurătoare exactă și care poate fi poziționat cu ușurință în jurul conturului corpului. Banda trebuie să fie așezată orizontal, nu prea strâns, nici prea larg, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Măsoară mai întâi circumferința de sub bust, poziționând banda de măsurat direct sub sâni, pe linia unde începe sutienul. Apoi, așază centimetrul în jurul părții cele mai proeminente ale bustului și măsoară încă o dată. Notează ambele măsurători pe o foaie de hârtie, pentru că vei avea nevoie de ele în pasul următor.

Determină mărimea sutienului

De regulă, mărimea sutienului cuprinde două părți: mărimea benzi și mărimea cupei. Mărimea benzi este chiar una dintre măsurătorile pe care le-ai determinat anterior, mai exact cea de sub sâni. Pentru a calcula mărimea cupei, scade măsura de sub bust din măsura bustului și notează diferența. În funcție de numărul pe care îl obții, vei determina cupa de care ai nevoie, astfel:

 • 10-12 centimetri – cupa AA
 • 12-14 centimetri – cupa A
 • 14-16 centimetri – cupa B
 • 16-18 centimetri – cupa C
 • 18-20 de centimetri – cupa D
 • 20-22 de centimetri – cupa DD (E)
 • 22-24 de centimetri – cupa F
 • 24-26 de centimetri – cupa G
 • 26-28 de centimetri – cupa H

Aceste indicații sunt pur informative. De regulă, multe magazine și branduri oferă propriile lor tabele, așa că indiferent dacă faci cumpărături din magazinele fizice sau online, asigură-te că folosești indicațiile producătorului pentru o potrivire optimă.

Ține cont și de faptul că pot exista variații în funcție de forma sânilor tăi. Nu toți sânii au aceeași formă, și este posibil să fie necesare ajustări ale mărimii sutienului. Fii atentă la aspecte precum lățimea și proiecția sânilor, precum și la forma și poziția lor. Aceste caracteristici pot influența tipul și mărimea sutienului care ți se potrivește cel mai bine. De exemplu, sutienele ce au cupe mai mici și o distanță mai mare între cupe pot fi mai potrivite pentru sânii mai puțin proeminenți.Probează sutienul pentru a te asigura că este potrivit

probare sutien

După ce ai determinat dimensiunile, cea mai bună metodă de a verifica dacă mărimea calculată ți se potrivește este să probezi sutienul. Fii atentă la modul în care se așază banda, cupele și bretelele. Banda ar trebui să fie orizontală și să poată fi întinsă ușor, dar să rămână fermă pe piele pentru a oferi suport adecvat.

Cupele unui sutien potrivit ar trebui să acopere sânii perfect, fără a lăsa spații goale și fără a strânge țesutul mamar. Nu in ultimul rând, bretelele ar trebui să fie confortabile și să nu alunece de pe umeri sau să lase urme pe piele. Ajustează-le conform nevoilor tale și asigură-te că oferă un suport adecvat.

Gradul de confort este de asemenea esențial atunci când probezi un sutien. Alege un sutien confecționat dintr-un material de calitate, care oferă suport atât atunci când stai pe loc, cât și în timpul mișcării. Dacă simți disconfort sau sutienul se deplasează, este posibil să ai nevoie de o altă mărime sau un alt stil.

Încearcă diferite tipuri de sutiene

Atunci când ești în căutarea lenjeriei intime potrivite, este esențial să cunoști diferitele tipuri de sutiene disponibile pe piață și să și să ții cont de stilul personal și tipul de îmbrăcăminte pe care îl preferi.

Unele dintre cele mai comune tipuri de sutiene includ:

 • Sutienele cu balene – oferă un suport și o susținere excelentă pentru bustul mai mare, însă pot fi mai puțin confortabile pentru unele persoane;
 • Sutienele ce au cupe preformate – conferă o formă naturală și uniformă bustului și sunt potrivite pentru majoritatea formelor și dimensiunilor de bust;
 • Sutienele cu push-up – ajută la ridicarea sânilor și oferă un decolteu mai pronunțat;
 • Sutienele sport – asigură susținere și un confort sporit pe parcursul activităților fizice intense.

Îți poți alege sutienul și în funcție de stilul preferat. Pentru un look confortabil dar care te pune în valoare, experimentează cu diverse culori, forme și materiale. De exemplu, sutienele cu dantelă sau cele cu imprimeuri pot adăuga un plus de personalitate garderobei tale.

De asemenea, este important sa adaptezi tipul sutienului la ținuta pe care o porți. Un sutien fără bretele poate fi ideal pentru rochii de zi sau bluze fără bretele, în timp ce un sutien nude sau în culori apropiate de culoarea pielii poate fi o opțiune discretă și potrivită pentru cămăși transparente sau bluze delicate.

În concluzie, alegerea și calcularea corectă a mărimii sutienului potrivit este esențială pentru confortul tău și pentru o garderoba practică și versatilă. Tine cont de recomandările noastre și vei fi pregătită să îți găsești sutienul perfect! Nu uita să acorzi atenție calității materialelor și să probezi mai multe modele până când îl găsești pe cel mai potrivit pentru tine.

Dacă vrei să îți găsești cu ușurință un sutien de calitate, te așteptăm să descoperi ofertele disponibile în magazinele Penti, Jolidon sau Triumph din outleturile FASHION HOUSE Pallady și FASHION HOUSE Militari! Îți oferim produse originale la prețuri avantajoase, dar și posibilitatea de a proba modelele care te atrag direct în magazin!© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit