eticheta de pe material

Cum să citești corect simbolurile de pe etichetele hainelor

eticheta de pe material

Shoppingul este una dintre cele mai frecvente activități ale oamenilor, în special când vine vorba despre haine. De aceea, FASHION HOUSE oferă acum posibilitatea achiziționării unui card cadou la cel mai mare outlet de brand din țară, pe care să îl oferi în dar celor dragi la aniversări sau ocazii speciale.

 

Dacă îți place să cumperi haine, probabil ți s-a întâmplat măcar o dată să achiziționezi un nou produs vestimentar la care a fost nevoie să tai eticheta pentru că te deranja în timpul purtării. În aceste situații, problema poate apărea abia atunci când vine vorba despre întreținerea articolului respectiv – spălarea, uscarea sau călcarea lui. 

 

Deși semnele de pe etichete pot părea greu de înțeles la prima vedere, acestea au rolul de a te ajuta să te bucuri de hainele tale un timp îndelungat. În funcție de simbolistica acestora, poți afla rapid și ușor dacă produsul tău trebuie spălat cu apă rece sau caldă, dacă poate fi uscat la uscător sau mai degrabă natural ori dacă îți este permisă întreținerea sa cu ajutorul fierului de călcat. Aceste lucruri depind foarte mult și de culoarea pe care o au articolele vestimentare, dar și de materialele folosite. 

Simboluri de pe etichete pentru spălare

Simboluri spălare haine

Unele dintre primele simboluri de pe etichetele hainelor pe care ar trebui să le interpretezi corect sunt cele referitoare la curățarea acestora. Dacă vezi o găleată cu apă, înseamnă că produsul tău poate fi spălat la mașină sau manual, iar dacă aceasta este tăiată cu un X este indicat să optezi pentru o curățătorie chimică. 

 

În anumite situații, vei găsi chiar simboluri care prezintă și un număr de grade Celsius. Acestea îți indică temperatura recomandată pentru spălarea produsului. Spre exemplu, dacă vezi o găleată cu apă și cu 40 de grade C, poți spăla articolul respectiv la 20, 30 sau 40 de grade C, dar nu la 60 de grade C. În caz contrar, riști să distrugi țesătura acestuia definitiv. 

Simboluri înălbire haine

În funcție de culoarea pe care o au sau de materialele textile din care au fost confecționate, anumite haine suportă înălbirea sau nu. Un triunghi gol sau plin ori pe care sunt inscripționate literele CL reprezintă posibilitatea de a folosi înălbitor de orice tip în timpul spălării – cu clor sau nu. Dacă triunghiul este tăiat cu două linii paralele, poți folosi numai produse fără clor, iar dacă acesta este tăiat cu un X, înălbirea este interzisă. 

Simboluri curățare chimică

Anumite produse vestimentare se pot curăța chimic, acest fapt fiind marcat pe eticheta lor cu ajutorul unui cerc. Atunci când este gol, articolul tău poate fi spălat chimic, uscat sau umed, în funcție de celelalte instrucțiuni. Dacă cercul este tăiat, poți spăla produsul la mașina automată sau manual cu un detergent blând.

Simboluri de pe etichete pentru uscare și călcare

eticheta de pe un prosop

Simboluri uscare haine

Când vine vorba despre uscarea hainelor, de cele mai multe ori, ai la dispoziție mai multe variante. Deși poate este mai convenabil pentru tine să folosești uscătorul, trebuie să faci acest lucru doar dacă pe etichetă vezi inscripționat un pătrat cu un cerc înăuntru. Dacă în interiorul acestui simbol este un punct, înseamnă că temperatura pe care trebuie să o folosești este una scăzută, intensitatea acesteia crescând simultan cu numărul de puncte – două sau trei. 

 

În cazul în care simbolul este tăiat cu un X, nu trebuie să usuci haina respectivă decât în mod natural la aer, pe umeraș sau pe o suprafață plată. De regulă, acesta este cazul produselor din lână sau mătase, ele având nevoie de o grijă aparte. Deși, de regulă, sunt țesături luxoase, și, implicit, mai scumpe, le poți găsi cu reduceri de până la 90% în cadrul outleturilor. 

Simboluri călcare haine

Posibilitatea de a călca hainele este reprezentată printr-un fier de călcat desenat pe etichetă. Dacă producătorul a pus un punct în interiorul acestuia, temperatura recomandată este una scăzută. Intensitatea sa crește odată cu numărul punctelor, la fel ca în cazul simbolurilor de uscare. Dacă fierul are câteva linii sau puncte sub el, înseamnă că produsul poate fi călcat la aburi, iar dacă simbolul este marcat cu X, acesta nu trebuie călcat deloc. 

 

Etichetele hainelor sunt o modalitate eficientă folosită de producător pentru a-ți indica maniera corectă de întreținere și igienizare a hainelor tale. Este indicat să reții simbolurile de pe acestea pentru a ști cum trebuie spălate, uscate sau călcate corect produsele tale, astfel încât să te bucuri de ele într-o stare cât mai bună multă vreme. 

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit