Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Cum să faci trecerea de la articolele de iarnă la cele de primăvară
03 aprilie 2018

A venit, în sfârșit, vremea caldă și prietenoasă, și bine a făcut 😊 Dar, oricât de tare ne-am dori să se facă din ce în ce mai cald afară, o perioadă clasică de tranziție între temperaturile mai scăzute și cele foarte ridicate va exista, timp în care va trebui să facem pasul de la articolele de îmbrăcăminte și de încălțăminte de iarnă la cele de primăvară. Iată câteva sfaturi care să te ajute să treci cu bine de la unele la altele.


Nu trece brusc de la ghete și cizme la pantofi…
…mai ales dacă sunt noi. Și spunem asta pentru că adesea încălțămintea nouă sau cea pe care nu ai mai purtat-o de un sezon poate să nu fie atât de blajină cu picioarele tale, după ce au stat luni întregi acoperite bine de tot, astfel încât să îți lase urme dureroase în te miri ce zone (călcâi, degetul mare sau degetul mic, talpă, partea superioară a degetelor). Ideal ar fi ca încălțămintea de trecere de la frig la cald să fie una care a mai fost încercată (poate chiar doar în interior, la vreun eveniment) în ultimele luni sau despre care știi sigur că e atât de comodă (pantofi sport ori încălțăminte din piele întoarsă), încât nu sunt șanse să te jeneze.
Adoptă tehnica foilor de ceapă
Un prim sfat este să adopți pentru partea de sus a corpului tehnica foilor de ceapă sau mai bine zis tehnica straturilor. Aceasta nu presupune o matematică foarte complexă, ci doar alegerea unor ținute în care hainele să fie mai subțiri, dar în număr cât de cât sporit, astfel încât, la nevoie, să dai jos sau să adaugi piese ce fac parte din ținută. De exemplu, dacă ți-ai propus să ieși pe ușa casei îmbrăcată într-o ținută casual, alege să incluzi în look-ul tău un tricou cu mânecă scurtă, un cardigan, un trench și o eșarfă, cu care poți jongla, în funcție de cum bate vântul.
Păstrează acele piese preferate din lunile de iarnă, în combinație cu articole din noul sezon
Dacă nu ai, încă, timp să îți scoți lucrurile de vară din dulap și dacă îți e puțin teamă să te aventurezi direct în purtarea ținutelor primăvăratice, păstrează, totuși, câteva piese mai light din garderoba de toamna-iarnă. Spre exemplu, perechea de blugi de culoare albă, versatilele cardigane ce se pot combina cu măiestrie cu o sumedenie de alte piese, eșarfele voluminoase, vestele lungi și, bineînțeles, cămășile albe, în continuare perfecte pentru multe momente ale zilei și o serie de ocazii.