fashion house

Cum să porți pantofi stiletto cu toc înalt în 2021

pantofi stiletto

Tocurile au inspirat întotdeauna eleganță și rafinament, metamorfozând atitudinea femeilor de pretutindeni. Atunci când purtăm încălțăminte cu toc, postura ni se schimbă radical, avem o alură diferită și o atitudine impunătoare. Nu e de mirare că pantofii cu toc sunt un element must have în garderoba noastră. Să nu mai vorbim despre efectul unei perechi de pantofi stiletto cu toc înalt!

Pantofii stiletto cu toc înalt fac parte din categoria articolelor de încălțăminte indispensabile în garderoba unei femei. Este cunoscut faptul că o femeie poate reuși orice își propune atunci când are la îndemână perechea potrivită de pantofi. În plus, orice ținută se așează mai bine, atunci când este completată de o pereche de pantofi cu toc, în nuanțele potrivite.

Și pentru că ne dorim să afișezi o imagine impecabilă, indiferent de ocazie, îți propunem câteva moduri inedite în care poți purta pantofi stiletto cu toc înalt în 2021!

Cuprins:

Cum să porți pantofii stiletto în funcție de eveniment

Pantofii stiletto au fost și vor rămâne întotdeauna la modă. Fie că optezi pentru modelul clasic sau pentru cel modern, cu vârful alungit, aceștia reprezintă accesoriul ideal pentru ținutele elegante, de seară. În plus, atunci când vrei să obții un efect deosebit, care să elimine monotonia unei ținute de zi, poți opta pentru pantofii stiletto cu imprimeuri, pietre, broderii sau mărgele.

Condiția de care trebuie să ții cont este ca aceștia să se potrivească cu articolele de îmbrăcăminte pe care le-ai ales și cu celelalte accesorii. Mai mult decât atât, principalul avantaj al pantofilor stiletto este reprezentat de versatilitatea acestora. Îi poți folosi pentru a da senzația unei siluete alungite, pentru a arăta foarte bine într-o rochie lungă de seară sau pentru a da un plus de rafinament unei ținute office. Îi poți alege chiar și atunci când pregătești o ținută smart casual pentru o zi în care vrei să te simți fabulos, chiar dacă nu ai nimic important în program.

Pantofii stiletto pot înfrumuseța orice ținută, de la cele extrem de elegante la cele casual, atunci când alegi modelul potrivit, în funcție de eveniment. Se știe că modelul de pantofi de damă stiletto, cu toc de 9 cm, confecționați din piele 100% naturală reprezintă etalonul în această categorie de încălțăminte pentru femei.

pantofi rosii cu toc

Cu toate acestea, poți miza pe versatilitatea nuanțelor diferite în care acești pantofi sunt disponibili. În plus, poți alterna purtarea celor cu vârf clasic cu cei prevăzuți cu vârf rotund și poți schimba pielea naturală cu cea întoarsă, cu lacul sau satinul, atunci când aceste materiale completează mai bine ținuta aleasă.

Pantofi stiletto la ținute de zi

Dacă stilul casual este cel care te reprezintă, poți purta pantofii cu toc stiletto într-o ținută formată dintr-un top simplu, o pereche de jeans și pantofi cu tocuri stiletto într-o culoare contrastantă, transformându-i astfel în piesa statement a ținutei, ca să folosim unul din termenii din industria fashion.

În cazul în care ești adepta stilului boho chic, asortarea pantofilor cu rochia poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri. Vrei să afli cu ce se poartă pantofii stiletto într-o ținută office? Ei bine, asortează o pereche de pantofi cu toc subțire stiletto cu o fustă conică, o cămașă albă și un sacou, și cu siguranță vei fi cea mai îndrăzneață apariție de la birou. În sensul elegant al cuvântului!

pantofi stiletto la tinute de zi

Pantofi stiletto la ținute de seară

Îți dorești o ținută de seară sexi, demnă de o petrecere cu fetele? Poți alege să porți pantofi cu toc stiletto în combinație cu o pereche de pantaloni de piele și un top oversized. Cu ajutorul unui make-up excentric și al unor accesorii pe măsură, vei fi o apariție de invidiat! Te avertizăm, însă, că pantofii stiletto cu toc înalt nu sunt cea mai comodă pereche de încălțări, așa că poate vei avea nevoie să știi cum se lărgesc pantofii, pentru a nu-ți provoca astfel disconfort în timpul petrecerii!

Dacă un eveniment elegant este cel pe care urmează să-l onorezi, atunci cu siguranță o pereche de pantofi cu toc stiletto vor face cinste unei rochii elegante alese pentru această ocazie specială.

pantofi stiletto la tinute de seara

Cum să alegi dimensiunea și forma tocului la pantofii stiletto

Pantofii stiletto cu toc înalt pot adăuga un aer elegant oricărei ținute. Cu toate acestea, purtarea unor tocuri stiletto care nu se potrivesc picioarelor tale, poate ruina un moment deosebit. Alegerea tocului potrivit pentru aceste încălțări elegante poate fi una dificilă, motiv pentru care îți vom oferi câteva sugestii cu privire la alegerea dimensiunii și formei tocului la pantofii stiletto.

În cazul în care ești foarte înaltă, un toc mediu (5-8 cm) sau înalt (peste 8 cm) este cel potrivit pentru tine. În acest fel, tocul va fi proporțional cu înălțimea ta și vei avea un look armonios. Dacă înălțimea ta este una medie, poți purta pantofi stiletto cu toc mic, mediu sau înalt, însă ar fi indicat ca acesta să nu depășească 12 cm. Pentru femeile mici de înălțime sunt recomandate tocurile mici și medii, de maxim 8 cm. În caz contrar, tocurile înalte nu vor face decât să evidențieze faptul că ești scundă, iar imaginea ta va avea de suferit.

În ceea ce privește forma tocului, este ideal să ții cont de evenimentele la care participi. Și spun asta pentru că tocurile subțiri sunt potrivite pentru seară și sunt considerate mai elegante, în timp ce tocurile cu grosime medie și cele conice sunt universale, dar se potrivesc mai degrabă ținutelor de zi. Acestea oferă o stabilitate și o susținere mai bune în comparație cu tocurile subțiri, motiv pentru care sunt mai ușor de purtat.

Tocurile groase sunt piese statement și sunt potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și pentru cele de seară, fiind ideale pentru femeile cu proporții mai mari ale corpului.

pantofi stiletto galbeni

Pantofi stiletto cu toc mic

Pantofii stiletto cu toc mic pot fi integrați extrem de ușor în majoritatea ținutelor casual sau smart casual pe care le ai în garderobă. Pe cât de ușor pot fi integrați într-o ținută din denim, pe atât de ușor pot fi asortați și cu o rochie business sau un costum office.

Pantofi stiletto cu toc înalt

Cu ce se poartă pantofii stiletto cu toc înalt? Cu aproape toate ținutele pe care le deții, indiferent de stil. Și când spunem indiferent de stil, chiar este adevărat, având în vedere că trendurile anului 2021 acceptă asortarea pantofilor stiletto chiar și în ținute sport casual. În fond, diferența dintre pantofii stiletto cu toc mic și cei cu toc înalt o fac doar nivelul de confort și formele persoanei care-i poartă și în niciun caz stilul vestimentar.

pantofi stiletto cu toc inalt

Combinații cu pantofi stiletto în funcție de culoare

Alegerea unei nuanțe îndrăznețe pentru pantofii stiletto poate face toată treaba, atunci când îți dorești să atragi atenția.  Cu toate acestea, asigură-te că mizezi pe combinații originale, dar complementare, pentru a afișa mereu o imagine impecabilă.

De exemplu, poți alege pantofi stiletto roșii în cazul ținutelor monocromatice sau a celor în nuanțe metalizate, bej sau bleumarin. Culoarea roșu a simbolizat întotdeauna intensitatea și eleganța, așadar fie că alegi să porți ținute elegante, fie că porți un outfit office sau monocrom, o pereche de pantofi stiletto roșii este cea mai potrivită alegere.

Când vine vorba de pantofi stiletto și cu ce se poartă în funcție de culoare, află că nici culoarea nude nu s-a demodat în 2021. O pereche de pantofi stiletto nude sunt o alegere sigură și inspirată cu care poți accesoriza majoritatea ținutelor, indiferent că ai o întâlnire de afaceri sau ieși cu fetele în oraș.

pantofi colorați

Recomandări practice: ce trebuie să știi despre pantofii stiletto

Iată câteva recomandări utile de care să ții cont atunci când alegi și porți pantofi stiletto cu toc înalt:

  • Asigură-te că alegi mărimea potrivită în cazul acestor pantofi, întrucât se pot transforma imediat din cei mai buni prieteni în dușmanii picioarelor tale, atunci când nu îi alegi corespunzător, datorită tocurilor înalte. Aceștia nu trebuie să fie nici prea strâmți, nici prea largi, pentru a evita riscul de a te simți inconfortabil, în timp ce îi porți;
  • Poartă pantofii înainte de marile evenimente – Dacă ai achiziționat o pereche de pantofi stiletto noi, pe care îi vei purta la un eveniment important, poartă-i cel puțin o dată înainte de această petrecere. Astfel, te vei obișnui cu aceștia și te vei asigura că nu îți creează probleme la eveniment;
  • Nu opta pentru pantofi cu toc înalt atunci când participi la evenimente organizate în aer liber, pe iarbă, pe nisip sau pietriș, pentru a preveni riscul accidentărilor;
  • Poartă pantofii cu benzi speciale care se lipesc pe talpa interioară pentru a asigura un plus de confort picioarelor tale;
  • Optează pentru pantofi stiletto cu toc înalt confecționați din materiale de cea mai bună calitate precum pielea naturală, întrucât vei face această investiție pe termen lung. În plus, confortul oferit de aceștia este unul garantat.
pantofi cu toc

Sperăm că ghidul nostru despre cum să porți pantofi stiletto cu toc înalt te va inspira în alegerea celor mai potrivite perechi de pantofi, indiferent de evenimentele pe care le ai în plan sau de stilul vestimentar pe care-l adopți. Acum cu siguranță ți-ai făcut o idee despre ce înseamnă pantofii stiletto în trendurile anului 2021!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit