fashion house

Cum să te îmbraci cu bun-gust? 5 sfaturi de stil de care să ții cont

fata roșcata imbracata in portocaliu pe un fundal portocaliu

Întrebarea „Cum să mă îmbrac astăzi?” este des întâlnită pe buzele multor doamne și domnișoare. Suntem convinși că și ție ți se întâmplă, măcar din când în când, să ai o astfel de dilemă vestimentară: poate înainte de a merge la un interviu de angajare, la o petrecere cocktail sau, pur și simplu, la o ieșire la un restaurant fancy.

Adevărul este că în viața fiecăreia dintre noi pot apărea și situații în care avem nevoie de măcar un strop de inspirație în alcătuirea ținutelor pe care urmează să le purtăm. Tocmai pentru că ne dorim să te sprijinim în astfel de misiuni vestimentare, în articolul de astăzi îți prezentăm o serie de 5 sfaturi de stil, utile în orice împrejurare, de care să ții cont.

Alege piese vestimentare confortabile

Un lucru este cert: nu este suficient să optezi pentru piese vestimentare al căror aspect îți place. Iată și un exemplu: te atrage o rochie cu un design spectaculos, decizi să o cumperi, ajungi acasă, unde o analizezi mai bine și o probezi – constați că materialul este de o calitate îndoielnică și că, de fapt, nu se simte chiar atât de bine pe piele. După doar o purtare, e posibil să îți dai seama că nu a fost o investiție tocmai inspirată. 

La fel se poate întâmpla și cu acea pereche de stiletto, pe care ai ales să-i cumperi pentru un eveniment deosebit: chiar dacă designul lor te-a făcut să crezi că a fost dragoste la prima vedere, sunt șanse destul de mari să nu mai simți la fel după doar câteva ore petrecute pe un calapod deloc comod.

Materialul este, fără doar și poate, unul dintre criteriile esențiale care influențează nivelul de confort atât al articolelor de îmbrăcăminte, cât și al celor de încălțăminte. Optează, așadar, doar pentru materiale de înaltă calitate. Într-adevăr, acestea sunt mai scumpe, însă prețul mai mare se va justifica în timp, prin numărul ridicat de purtări, dar mai ales prin senzația de confort pe care o vei resimți ori de câte ori vei purta sau încălța piesele tale preferate.

Poartă culori care te avantajează

În orice garderobă, paleta cromatică predominantă joacă un rol esențial. Nu este suficient ca aceasta să fie formată doar din culori care se armonizează. Este foarte important să-ți construiești o garderobă din piese ale căror culori ți se potrivesc cu adevărat. 

Pentru aceasta, este necesar să-ți identifici subtonul pielii, iar apoi să te ghidezi după roata culorilor. Pentru a descoperi ce subton are pielea ta și cum funcționează roata culorilor, te invităm să citești articolul Combinații de culori – cum să-ți potrivești hainele ca să arăți perfect.

Nu te lăsa cucerită doar de tendințe

Un lucru care este în trend într-o anumită perioadă nu înseamnă, în mod obligatoriu, că se potrivește oricui. Tendințele nu ar trebui să fie singurul criteriu după care ne ghidăm în alegerea pieselor pe care alegem să le includem în garderobă.

Sfatul nostru este să păstrezi în dressing doar haine pe care chiar le porți și care te reprezintă cu adevărat. Pe celelalte, pe care le-ai cumpărat, poate, din impuls sau cucerită de tendințele dintr-un anumit sezon, le-ai putea dona.

Iar dacă a venit timpul să faci o nouă sesiune de shopping, îți sugerăm să nu te ghidezi exclusiv după tendințe. Bineînțeles că te poți lăsa inspirată de acestea, mai ales că s-ar putea să descoperi unele lucruri care te reprezintă și care se armonizează cu restul pieselor din garderoba ta. 

Cel mai înțelept, însă, ar fi să te orientezi către haine atemporale: ele trec eroic proba timpului, astfel că pot fi purtate și acum, dar și peste câțiva ani. Printre acestea se numără:

 

  • pantalonii simpli eleganți
  • jeanșii
  • tricourile basic
  • cămășile (albe)
  • puloverele 
  • paltoanele
  • accesoriile foarte versatile

 

Alege haine care îți vin perfect

Indiferent de forma corpului tău, este esențial ca hainele pe care le porți să te avantajeze și să corespundă întocmai mărimii tale: cu alte cuvinte, să nu fie prea largi, prea strâmte, prea lungi sau, dimpotrivă, prea scurte. 

Prin urmare, evită să cumperi o bluză cu o mărimemai mică decât cea pe care o porți în mod normal, gândindu-te că vei găsi o soluție să o porți. Poate că, într-adevăr, vei reuși să o porți, dar nu va arăta tocmai estetic.

La fel se întâmplă și cu hainele prea largi: oricât de mult ți-ar plăcea o rochie cu o mărime mai mare decât a ta, cel mai înțelept ar fi să renunți la o astfel de achiziție din impuls. 

Hainele a căror mărime nu corespunde mărimii noastre nu fac decât să creeze o imagine lipsită de armonie. Așadar, cea mai bună decizie este să nu faci compromisuri din acest punct de vedere.

Nu uita de accesorii

Chiar și o ținută basic, alcătuită din jeanși și o cămașă albă, se poate transforma în mod miraculos cu ajutorul accesoriilor potrivite – bineînțeles, nu este cazul să exagerezi cu ele. 

O pereche de cercei, o curea de efect sau o geantă din piele naturală poate da outfitului o cu totul altă notă. De aceea, recomandarea noastră este să investești în primul rând în accesorii simple, versatile, care să se potrivească în cât mai multe contexte.

 

Pentru a purta de fiecare dată ținute care te avantajează și în care te simți tu însăți, ține cont de sfaturile noastre de stil. Cu ajutorul lor, vei reuși să-ți construiești o garderobă care va vorbi cu adevărat despre tine.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit