O cămașă perfect netezită îți oferă un aspect îngrijit și îți evidențiază atenția la detalii. Fie că mergi la serviciu, la o întâlnire de afaceri sau la un eveniment elegant de seară, dacă ținuta pe care o porți este aranjată și fără cute, te vei bucura de un look impecabil, ce îți pune în valoare stilul personal.
Călcatul cămășilor poate părea o sarcină dificilă, mai ales la început, însă dacă urmezi câteva sfaturi practice, vei reuși să obții rezultatul dorit rapid și fără prea mult efort. Iată ce trebuie să faci.
Pentru un proces de călcare cât mai rapid și eficient, trebuie să ai la îndemână toate elementele pe care urmează să le folosești. Așadar, așază masa de călcat într-o poziție care să-ți asigure un confort sporit, dar și un acces facil la o priză.
Majoritatea meselor de călcat au o înălțime reglabilă, pentru a permite o postură corectă pe tot parcursul procesului. Poziționează fierul de călcat în suportul mesei și ține la îndemână un pulverizator cu apă sau un spray pentru netezire, dacă urmează să calci materiale mai dificile.
Este de preferat să alegi o cămașă croită dintr-un material de calitate, pentru că astfel ținutele tale își vor menține aspectul proaspăt și îngrijit pentru un timp îndelungat. Asigură-te că obiectul tău vestimentar este curat și desfă cu grijă toți nasturii pentru un acces facil în toate zonele pe care va trebui să le netezești.
Înainte de a începe să calci, este esențial să citești corect simbolurile de pe eticheta cămășii, deoarece fiecare material are nevoie de o anumită temperatură pentru a fi călcat în mod eficient, fără țesătura să se deterioreze. Așadar, verifică recomandările producătorului și respectă-le îndeaproape.
De obicei, se recomandă setarea fierului de călcat la temperaturi mari (200°C sau mai mult) pentru țesături groase, din fibre naturale, precum bumbacul sau denimul, în timp ce pentru materialele sintetice sau țesăturile delicate din mătase sunt necesare temperaturi reduse (135°C – 150°C). În anumite cazuri, pentru a preveni deteriorarea, se recomandă utilizarea unui material de protecție între cămașă și fierul de călcat, spre exemplu o pânză subțire.
După ce ai setat temperatura, iar fierul s-a încins, este timpul să începi procesul:
În timpul procesului de călcare, folosește mișcări ușoare și uniforme și nu lăsa fierul să rămână prea mult timp într-un singur loc pentru a evita degradarea fibrelor.
După ce ai călcat cu atenție cămașa, o porți purta imediat. Dacă, însă, te pregătești pentru un eveniment special sau un interviu și va mai trece puțin timp până când vei îmbrăca hainele proaspăt călcate, trebuie să le așezi cât mai bine pentru a preveni formarea unor noi cute. Folosește un umeraș de calitate, preferabil din lemn sau plastic, care să mențină forma umerilor și să nu lase urme pe material. Lasă cămașa să se răcească și să se fixeze în noua formă, iar astfel vei reduce riscul apariției cutelor. Pentru a obține o cămașă impecabilă, mai poți lua următoarele măsuri:
Călcarea unei cămăși se poate face rapid și ușor, dacă urmezi câțiva pași esențiali. Ține cont de recomandările noastre, acordă o atenție sporită detaliilor și vei putea să porți o cămașă care arată impecabil, în orice situație. Te așteptăm în magazinele FASHION HOUSE pentru a-ți alege modelele preferate de cămăși cu care să pui la punct look-ul dorit!
Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit