fashion house

Cum se lărgesc pantofii: 10 metode sigure și eficiente

pantofi dama

Ți s-a întâmplat, poate, cel puțin o dată, să cumperi o pereche de pantofi din piele, care, deși îți veneau perfect în magazin, au început să te strângă odată cu prima purtare? Dacă răspunsul este nu, te poți confrunta cu o situație similară pe viitor. Dar dacă răspunsul tău este Da, nu înseamnă că trebuie să returnezi încălțămintea. Din fericire, există metode utile de a largi pantofii din piele, astfel încât să te bucuri de ei cât mai mult timp.

Trucurile pe care ți le prezentăm funcționează pentru încălțămintea care îți este prea mică în unele locuri sau îți provoacă disconfort în timp ce mergi. Încearcă metodele următoare și poartă pantofii în cele mai îndrăznețe combinații!

Cum lărgești pantofii din piele naturală

Pune pantofii în congelator

Primul truc pe care îl poți folosi pentru a lărgi o pereche de pantofi? Dacă te strâng, încearcă o metodă care funcționează – cea a congelatorului! Tot ce ai nevoie sunt două pungi sigilate, pe care să le umpli cu apă. Apoi, pune-le în pantofi, astfel încât să cuprindă cât mai bine tot materialul. Lasă pantofii în congelator peste noapte, cu pungile de apă în ei. Din cauza înghețului, apa își va mări volumul și va întinde ușor încălțările. Probează pantofii dimineața și vei observa că îți vin perfect!

Folosește föhnul ca să usuci pantofii

Probabil, una dintre cele mai cunoscute metode de a lărgi pantofii din piele implică folosirea uscătorului de păr. Nu știi cum să procedezi? Încalță cele mai groase perechi de șosete pe care le ai și ia în picioare pantofii care te strâng. Chiar dacă vei simți o ușoară presiune când te încalți, pornește föhnul și usucă pantofii, folosind aerul cald. În acest fel, materialul se înmoaie și se modelează mai ușor, iar încălțările care ți-au dat bătăi de cap (și dureri de picioare) vor fi mai confortabile.

pantofi casual

Utilizează metoda aburilor

O metodă la fel de simplă, de lărgire a pantofilor care te strâng, este cea a aburului. Pune o oală cu apă la fiert și în momentul în care apar aburii, ține pantofii în jos, deasupra vasului. Vaporii fierbinți înmoaie pielea care devine, astfel, mai flexibilă. Vrei să fii și mai sigură că această metodă dă roade? Bagă în pantofi mai multe perechi de șosete, pentru că pielea să se lase și mai mult și să-și mențină forma pe care o dorești.

Toarnă apă fierbinte în vârful pantofilor

La fel de utilă pentru întinderea materialului pantofilor este apa fierbinte. Dacă pantofii pe care vrei să-i lărgești nu sunt lipiți, toarnă apă fierbinte în vârful lor și vars-o la fel de repede. Aceeași procedură poate fi realizată și cu partea din spate a încălțămintei din piele.

Desigur, în magazinele de profil, poți găsi produse special concepute pentru a întinde pielea. De obicei, aceste produse se găsesc sub formă de spray sau spumă și ajută la potrivirea materialului cu forma piciorului. Dacă nu te descurci, solicită și ajutorul specialistului! Acesta poate să schimbe mărimea pantofilor și să-i lărgească, astfel încât să nu le strice forma sau materialul.

Nu uita de spirt!

Fiindcă alcoolul înmoaie materialele, încearcă și cu spirt. Folosește o cârpă îmbibată în alcool sanitar, apoi, încalță-te cu pantofii care îți sunt mici și mergi prin casă cât poți de mult. Vei vedea că materialul se lasă și pantofii îți vin de minune! Pentru rezultate optime, încalță șosete groase.

Cum lărgești pantofii din piele întoarsă

Poartă-i cu două perechi de șosete

Este esențial să ai în vedere că lărgirea încălțămintei din piele întoarsă nu trebuie făcută cu ajutorul uscătorului de păr. Riști să distrugi iremediabil pantofii dacă îi expui la surse de căldură deoarece acest material este mult mai sensibil decât pielea naturală netedă. Nici metoda congelatorului nu este potrivită pentru astfel de pantofi, deoarece sunt sensibili și la sursele de umiditate.

În schimb, poți purta două perechi de șosete și să te plimbi prin casă sau în apropiere timp de câteva ore. Dacă metoda nu pare să dea roade, poți umezi ușor șosetele și să repeți procesul anterior.

Folosește ghemotoace de ziare umezite

O altă soluție prin care pantofii din piele întoarsă pot fi lărgiți este umezirea unor ghemotoace de ziar pe care să le lași în încălțăminte peste noapte. Plasează ghemotoacele exact în zonele unde pantofii te strâng și ai grijă ca acestea să fie doar umede, nu complet ude.

Citește și articolul nostru despre cum să recunoști pantofii sport de brand.

pantofi cu toc

Cum lărgești pantofii din piele ecologică

Pantofii din piele întoarsă sau ecologică fac parte din categoria celor mai sensibile tipuri de încălțăminte, așa că nu toate metodele de lărgire aplicare în cazul pantofilor din piele naturală netedă vor funcționa. Un lucru pe care îl poți pune în aplicare, însă, este purtarea unor șosete groase umezite prin casă timp de câteva ori. O metodă ceva mai riscantă o reprezintă contactul cu aburul pentru 5-10 minute, după care să porți încălțămintea până se răcește complet.

Citește și articolul nostru despre cum asortezi cureaua cu pantofii în ținutele bărbătești.

Cum lărgești pantofii din piele lăcuiți

Utilizează calapodul special

În cazul pantofilor lăcuiți, este recomandat să nu folosești aceeași metodă a uscătorului de păr precum în cazul celor din piele naturală netedă. Pentru aceste modele, folosește calapodul pentru pantofi lăcuiți. Pune calapodul în încălțările pe care le vrei mai largi și lasă-l să își facă efectul pentru câteva zile. Repetă procesul după fiecare purtare, până ajungi la rezultatul dorit.

Folosește o cremă hidratantă

Lărgirea pantofilor lăcuiți poate fi realizată și cu ajutorul unei creme hidratante pentru mâini, față sau corp. Trebuie să aplici o cantitate minimă direct în interiorul încălțărilor, după care să îți pui o pereche de șosete groase și să te plimbi ceva timp prin casă în fiecare zi. Verifică mai întâi dacă există riscul de decolorare atunci când aplici crema, iar dacă nu, aplică un strat mai gros, atât pe interior, cât și pe exteriorul pantofilor.

Citește și articolul nostru despre tendințele anului 2022.

Cum lărgești pantofii din piele textil

pantofi din textil

Utilizează un calapod din lemn

Cum lărgim pantofii din material textil? Este probabil metoda cea mai ușoară pe care o poți pune în aplicare. În general, astfel de încălțăminte se lărgește cu ușurință, de la sine, în urma câtorva purtări. Dacă totuși încălțările nu au preluat forma piciorului tău în acest timp, îți sugerăm să folosești un calapod din lemn pe care să îl îmbraci cu un ciorap mulat. Pasul următor este încălzirea pantofilor cu uscătorul de păr.

Folosește metoda cartofului

O altă metodă pe care o poți folosi este cea a cartofului. Deși este mai puțin cunoscută, se folosește adesea pentru lărgirea pantofilor din material textil. Primul pas este să cureți doi cartofi de dimensiune medie, după care trebuie să îi introduci în fiecare pantof în parte peste noapte. Amidonul și lichidul secretat de cartofi au un rol important în lărgirea acestui material, dar și în cazul pielii naturale

Ține cont de trucurile noastre și bucură-te de încălțăminte confortabilă, pe care să o porți cât mai mult timp. Te așteptăm la Fashion House Pallady și Fashion House Militari, unde vei găsi tot ce ai nevoie!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit