Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Cum se lărgesc pantofii: 5 metode
18 septembrie 2020

Ți s-a întâmplat, poate, cel puțin o dată, să cumperi o pereche de pantofi din piele, care, deși îți veneau perfect în magazin, au început să te strângă odată cu prima purtare? Dacă răspunsul este nu, te poți confrunta cu o situație similară pe viitor. Dar dacă răspunsul tău este Da, nu înseamnă că trebuie să returnezi încălțămintea. Din fericire, există metode utile de a largi pantofii din piele, astfel încât să te bucuri de ei cât mai mult timp.

Trucurile pe care ți le prezentăm funcționează pentru încălțămintea care îți este prea mică în unele locuri sau îți provoacă disconfort în timp ce mergi. Încearcă metodele următoare și poartă pantofii în cele mai îndrăznețe combinații!

 

Pune pantofii în congelator

Primul truc pe care îl poți folosi pentru a lărgi o pereche de pantofi? Dacă te strâng, încearcă o metodă care funcționează – cea a congelatorului! Sună ciudat, dar funcționează! Tot ce ai nevoie sunt două pungi sigilate, pe care să le umpli cu apă. Apoi, pune-le în pantofi, astfel încât să cuprindă cât mai bine tot materialul. Lasă pantofii în congelator peste noapte, cu pungile de apă în ei. Din cauza înghețului, apa își va mări volumul și va întinde ușor încălțările. Probează pantofii dimineața și vei observa că îți vin perfect!

Folosește föhnul ca să usuci pantofii

Probabil, una dintre cele mai cunoscute metode de a lărgi pantofii din piele implică folosirea uscătorului de păr. Nu știi cum să procedezi? Încalță cele mai groase perechi de șosete pe care le ai și ia în picioare pantofii care te strâng. Chiar dacă vei simți o ușoară presiune când te încalți, pornește föhnul și usucă pantofii, folosind aerul cald. În acest fel, materialul se înmoaie și se modelează mai ușor, iar încălțările care ți-au dat bătăi de cap (și dureri de picioare) vor fi mai confortabile.

Nu folosi metoda la pantofii lăcuiți 

În cazul pantofilor lăcuiți, este recomandat să nu folosești aceeași metodă a uscătorului de păr. Pentru aceste modele, folosește calapodul pentru pantofi lăcuiți. Pune calapodul în încălțările pe care le vrei mai largi și lasă-l să își facă efectul pentru câteva zile. Repetă procesul după fiecare purtare.

Utilizează metoda aburilor

O metodă la fel de simplă, de lărgire a pantofilor care te strâng, este cea a aburului. Pune o oală cu apă la fiert și în momentul în care apar aburii, ține pantofii în jos, deasupra vasului. Vaporii fierbinți înmoaie pielea care devine, astfel, mai flexibilă. Vrei să fii și mai sigură că această metodă dă roade? Bagă în pantofi mai multe perechi de șosete, pentru că pielea să se lase și mai mult și să-și mențină forma pe care o dorești.

Nu uita de spirt!

Fiindcă alcoolul înmoaie materialele, încearcă și cu spirt. Folosește o cârpă îmbibată în alcool sanitar, apoi, încalță-te cu pantofii care îți sunt mici și mergi prin casă cât poți de mult. Vei vedea că materialul se lasă și pantofii îți vin de minune! Pentru rezultate optime, încalță șosete groase.

Toarnă apă fierbinte în vârful pantofilor

La fel de utilă pentru întinderea materialului pantofilor este apa fierbinte. Dacă pantofii pe care vrei să-i lărgești nu sunt lipiți, toarnă apă fierbinte în vârful lor și vars-o la fel de repede. Aceeași procedură poate fi realizată și cu partea din spate a încălțămintei din piele.

Desigur, în magazinele de profil, poți găsi produse special concepute pentru a întinde pielea. De obicei, aceste produse se găsesc sub formă de spray sau spumă și ajută la potrivirea materialului cu forma piciorului. Dacă nu te descurci, solicită și ajutorul specialistului! Acesta poate să schimbe mărimea pantofilor și să-i lărgească, astfel încât să nu le strice forma sau materialul.

 

Ține cont de trucurile noastre și bucură-te de încălțăminte confortabilă, pe care să o porți cât mai mult timp!