fashion house

Dantela, materialul care îţi face zilele mai frumoase

    Feminină până la ultimul fir utilizat în crearea împletiturii, dantela este unul dintre acele materiale textile în faţa căruia nu prea ai cum să rezişti. Da, chiar aşa, pentru că tipurile de dantelă existente la ora actuală sunt atât de numeroase, încât este imposibil să nu găseşti un model de dantelă care să nu îţi facă cu ochiul: dantelă Guipure (sau veneţiană), dantelă croşetată, Chantilly, dantelă Alençon, brodată, sau dantelă tip broderie spartă ori broderie englezească.

fata blonda cu bluza alba si fundal roz

Pentru că dantela este atât de frumoasă şi delicată, aceasta este cel mai bine pusă în valoare în anotimpul călduros. Nu spune nimeni că nu poţi purta dantelă şi toamna sau iarna. Dimpotrivă, cu puţină pricepere vei reuşi să integrezi articolele cu sau din dantelă şi în vestimentaţii potrivite altor sezoane. Dar, din pricină că e păcat să o acoperi cu o altă haină, vara e cea mai bună ocazie de a o lăsa efectiv să fie punctul de atracţie al ţinutei tale.

Cum porţi dantela

Dacă ai impresia că trebuie să îmbraci un articol din dantelă doar la un eveniment deosebit din viaţa ta, află că lucrurile nu stau chiar aşa. Poţi purta dantelă atât la o cină romantică sau un eveniment festiv, cât şi la birou, de ce nu? Totul este să sincronizezi aşa cum trebuie tipul dantelei şi croiala piesei respective cu ocazia cu pricina. Astfel, nu îţi recomandăm deloc să îmbraci o rochie mini din dantelă, foarte strâmtă pe corp, în zilele în care mergi la serviciu, când ea s-ar potrivi mult mai bine pentru o ieşire în club. Iarăşi nu îţi recomandăm să porţi la o nuntă, spre exemplu, o rochie maxi şi vaporoasă cu aplicaţii din dantelă şi decolteu amplu, când rochia ar fi mult mai potrivită pentru o plimbare pe faleză.

Culorile asupra căreia să îţi îndrepţi atenţia

Vara albul este starul, aşa că o rochie albă din dantelă este o soluţie mereu proaspătă pentru a marca cum se cuvine zille lungi şi faine de vara. Nu te teme, din fericire dantela albă nu este apanajul rochiilor de mireasă, aşa cum ai fii tentată să crezi! Mai poţi purta piese din dantelă neagră la evenimente formale, din dantelă roşie când vrei să faci un anumit statemnet, dantelă nude la serviciu, dar şi orice altă culoare doreşti în restul timpului. Totul este să nu încarci prea mult din punct de vedere cromatic restul ţinutei şi să încerci să păstrezi cel mult două, trei culori în combinaţia finală.

Piesele din dantelă în care să investeşti

Prima alegere poate fi, fără discuţie, o rochie din dantelă. Poate că ţi se va părea că e cam prea multă dantelă într-o singură piesă de îmbrăcăminte, dar adevărul este că o rochie din dantelă îşi păstrează pe termen lung farmecul, mai ales dacă are o croiala clasică, care nu se demodează prea uşor (rochia cu croiala creion ori cea inspirată din liniile anilor 50‘ sunt variantele cu care nu ai cum să dai greş). De asemenea, poţi să îţi cumperi un blazer fin din dantelă, căptuşit sau nu, care îţi va aduce un plus de eleganță studiată şi care merge atât în ocazii formale, dar şi informale. Nu în ultimul rând, top-urile sau bottom-urile, adică bluzele și cămășile cu sau din dantelă, respectiv pantalonii sau fusetele dantelate sunt piese care îi vor aduce garderobei tale un plus de valoare. Ține minte doar să nu le combini tot cu dantelă, pentru că ai șanse mai mari să pui piesa din dantelă în evidență atunci când e combinată cu ceva mult mai simplu, poate chiar într-o culoare contrastantă.

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit