Atunci când investești în garderoba ta, vrei să te bucuri de hainele pe care le-ai ales pentru cât mai mult timp. Modul în care le cureți și le îngrijești influențează semnificativ starea pieselor tale vestimentare, de aceea, dacă vrei să le menții într-o formă impecabilă, trebuie să ții cont de instrucțiunile de spălare și să verifici dacă există riscul ca hainele tale să intre la apă.
Descoperă în cele ce urmează de ce hainele tale își pot modifica aspectul atunci când le speli, dar și ce poți face pentru a preveni acest efect! Iată ce trebuie să știi.
Procesul de spălare al hainelor poate influența felul în care țesăturile se comportă după uscare. Dacă folosești o metodă de spălare inadecvată, o temperatură prea ridicată, un ciclu prea intens sau un număr prea mare de rotații, este posibil ca materialul să se strângă și să își schimbe forma.
Materialele din care sunt confecționate piesele tale vestimentare pot influența, de asemenea, comportamentul acestora la spălare. De regulă, materialele naturale au o tendință crescută de a se micșora sau deforma atunci când sunt spălate, pentru că firele din care sunt făcute se contractă mai ușor sub influența apei calde. În general, materialele sintetice sunt mai rezistente la micșorare și deformare.
Calitatea materialelor influențează, de asemenea, felul în care hainele se comportă în apă. Piesele vestimentare de calitate inferioară sunt adesea fabricate din materiale care nu au fost pre-tratate pentru a preveni micșorarea, ca urmare sunt mai susceptibile să se deformeze la spălare. De asemenea, cusăturile și finisajele slabe pot contribui la micșorarea sau deformarea hainelor în timpul curățării.
Uscarea necorespunzătoare poate fi un alt factor care determină intrarea hainelor la apă. Uscarea la temperaturi prea ridicate poate cauza contractarea fibrelor, dar și uscarea la soare poate avea un astfel de efect. Este recomandat ca hainele să fie uscate la aer, însă nu în lumina directă a soarelui.
Există o varietate de materiale textile care intră la apă, fie că vorbim despre fibre naturale sau sintetice. Iată câteva exemple:
Este important de menționat că fibrele sintetice, cum ar fi poliesterul sau nailonul, au o rezistență mai mare la umiditate și la căldură. Ca urmare, poliesterul nu intră la apă, însă hainele confecționate din aceste fibre pot fi afectate de căldura excesivă. Spre exemplu, va trebui să fii foarte atent atunci când calci o cămașă din poliester.
Există câteva măsuri pe care le poți lua pentru ca hainele tale să nu intre la apă, iar tu să te poți bucura de garderoba ta pentru un timp îndelungat:
În concluzie, intrarea hainelor la apă în timpul spălării sau uscării este un fenomen comun, însă există câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni acest efect nedorit. Ține cont de sfaturile și trucurile pe care ți le-am prezentat pentru ca piesele tale vestimentare să fie întotdeauna curate și să arate impecabil pentru mult timp. Nu uita să alegi haine de calitate înaltă, confecționate din materiale rezistente și durabile. Pentru o gamă bogată de opțiuni te așteptăm în outleturile FASHION HOUSE Militari și Pallady!
Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit