Îmbrăcatul corect, în funcție de ocazie, reprezintă o provocare pentru foarte mulți oameni, iar dacă te numeri printre ei, sperăm ca articolul pe care tocmai îl citești să-ți fie de foarte mare ajutor. Descoperă, în continuare, ce să porți când este cazul să respecți un anumit dress code.
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci dacă primești o invitație la o nuntă sau la un alt eveniment este să citești textul respectivei invitații. De ce? Deoarece sunt șanse foarte mari ca invitația să-ți „spună” cum să te îmbraci. Dacă în invitație nu scrie nimic despre ținuta de nuntă, optează pentru o rochie lungă, în scenariul în care evenimentul urmează să aibă loc seara. Și, bineînțeles, dacă ești femeie. În schimb, dacă ești bărbat, nu o să dai greș niciodată cu un costum bleumarin și cu o pereche de pantofi negri, clasici.
Spre deosebire de o nuntă, un botez este un eveniment mai puțin formal. Prin urmare, o ținută de botez excelentă pentru o femeie ar putea să includă următoarele elemente: o rochie confortabilă, pantofi cu un toc nu foarte înalt, un clutch, cercei eleganți și o brățară pe măsură. În situația în care, de obicei, adori să porți pantaloni, ei sunt o opțiune minunată și pentru un botez, dacă îi completezi cu un top drăguț. Pentru un bărbat, ținuta de botez potrivită ar trebui să cuprindă pantaloni, cămașă, sacou și pantofi prietenoși cu picioarele. Cât despre cravată, depinde doar de tine dacă alegi să o pui sau nu.
Dacă ești femeie și urmează să mergi la un cocktail, îți recomandăm să „pariezi” pe o rochie tip cocktail, lungă până la genunchi. Pentru o ținută cocktail merge foarte bine și următoarea combinație: pantaloni, bluză mulată pe corp și un sacou elegant. Pentru bărbați, cea mai bună ținută de cocktail este costumul, obligatoriu cu cravată. Ce culoare să aibă costumul? Sunt mai multe variante, însă dacă vrei să mergi la sigur, optează pentru un costum gri închis sau albastru închis.
Dress code-ul pentru birou poate fi destul de complicat. Ca să simplificăm lucrurile, este foarte important să înțelegi ce își dorește compania pentru care lucrezi de la angajații săi, în ceea ce privește codul vestimentar. Pentru că una este să lucrezi într-o companie de IT&C și alta este să muncești într-o bancă. Însă, la modul general, orice femeie sau bărbat care își dorește să arate profesionist la job, ar fi indicat să aibă în dressing câteva perechi de pantaloni eleganți, 3-4 sacouri și 3-4 cămăși. Este esențial că pantalonii, sacourile și cămășile să aibă lungime și lățimea ideale.
Dacă știi că urmează să participi la o recepție sofisticată, ar fi bine să te pregătești din timp, deoarece vei avea nevoie de haine speciale. Ca femeie, îmbracă-te într-o rochie lungă, până la podea, adaugă niște mănuși lungi, ia-ți un clutch care să iasă în evidență și încalță pantofi foarte eleganți, cu toc înalt. Se poate și cu bijuterii și fără. Ai grijă și la coafură, pentru că, în niciun caz, părul nu poate fi lăsat liber! Cât despre domni, fracul este, categoric, piesa centrală a unei ținute pentru o recepție. Obligatorii sunt și vesta, cămășa alba și cravata/papionul.
În eventualitatea în care te gândești să-ți iei un alt loc de muncă, o să fie nevoie să mergi la mai multe interviuri de angajare. Iar la un interviu nu poți să participi îmbrăcat oricum, pentru că prima impresie contează, nu-i așa? Indiferent dacă ești femeie sau bărbat și te întrebi cum să te îmbraci in interviu, varianta safe ar fi să porți un costum.
Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit