Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Geaca de puf: sfaturi de curățare și îngrijire
28 noiembrie 2017

Cu toții avem, deja, în dulapul nostru o geacă de puf sau ne-am pus acest articol pe lista de cumpărături vestimentare pe care urmează să le facem în viitorul apropiat. Felicitări în ambele cazuri, căci este una dintre cele mai bune investiții la capitolul haine. Geaca de puf este un articol care ne va scoate de multe ori din impas, adică din frigul iernii, și care ne va face să ne petrecem mai ușor zilele cu temperaturi scăzute. Pentru că geaca de puf necesită un pic mai multă atenție decât o geacă obișnuită, iată câteva sfaturi de curățare și îngrijire a ei, astfel încât să te poți bucura și tu mai mult timp de toate calitățile sale.

Verifică atent eticheta din interior
Orice producător care se respectă va trece cât se poate de detaliat toate informațiile legate de curățarea și îngrijirea unei geci de puf. De obicei, orice lucru care trebuie musai luat în calcul este trecut cât se poate de clar pe etichetă (ori cu o culoare ușor de remarcat, ori cu litere mari, ori într-o căsuță specială). Dacă nu te lămurește foarte mult această etichetă, roagă-l pe vânzătorul din magazin să te ajute cu informații referitoare la geaca pe care urmează să o cumperi sau, după achiziție, intra pe site-ul producătorului pentru detalii suplimentare.

Spală geaca fie manual, fie la mașină
Multe modele de geci de puf permit, din fericire, să fie spălate manual sau în mașina de spălat. Înainte de a face acest lucru și în afara citirii cu atenție a etichetei, cumpără și un detergent de rufe care să fie mai puțin agresiv cu geaca, mai precis cu puful din interior. De preferat ar fi să alegi un detergent lichid, care, deși mai blând cu hainele, nu este cu nimic mai prejos decât puternicii detergenți praf. Dimpotrivă, se pare că va reuși cu brio să îți îndepărteze acele pete nesuferite din zona gâtului și cele de pe mâneci. Dacă vrei să fii 100% sigur că impuritățile se vor duce, înmoaie în detergent lichid zonele mai murdare de pe geacă și lasă-le așa timp de 15 minute, înainte de a băga geacă la spălat.

Ai grijă de puf
Cum poți face asta? Simplu, ținând minte să-l înfoi periodic, așa cum aranjezi seara o pernă. Procedând în acest fel, faci ca puful să nu se transforme în mici conglomerate care vor fi greu de separat. Procedează în acest fel și după ce ai spălat geaca, în momentul în care este semi-uscată, ca să-i dai pufului șansa de a se repartiza uniform la locul lui.

Apelează la o curățătorie specializată
Deși sunt multe situații în care geaca de puf poate fi spălată acasă, unele modele, în funcție de modul în care au fost confecționate, nu-ți vor permite igienizarea în propria ta mașină de spălat rufe. De aceea, cea mai bună variantă în acest caz este să o duci la o curățătorie specializată, care va reuși să îndepărteze impuritățile de pe ea cu ajutorul unor produse ce nu vor afecta puful din interiorul gecii.