Legarea șireturilor fără fundă: 5 moduri diferite în care poți face acest lucru

De cele mai multe ori, înainte să ieși pe ușă, trebuie să te oprești să îți legi șireturile și să le faci fundă. Modul în care le aranjezi poate aduce diferențe semnificative atât în ceea ce privește aspectul cât și gradul de confort al pantofilor tăi. Fie că ești un atlet pasionat, un profesionist ce trebuie să încalțe adesea pantofi eleganți sau pur și simplu o persoană ce vrea să evite șireturile dezlegate, există câteva tehnici utile pentru legarea șireturilor fără fundă pe care merită să le încerci. Iată de ce!

De ce să-ți legi șireturile fără fundă?

Legarea șireturilor cu fundă este, probabil, cea mai populară metodă prin care lumea alege să-și fixeze pantofii și să-și asigure confortul în timpul mersului. Cu toate acestea, uneori poate fi mai avantajos să-ți aranjezi șireturile în alte moduri, fără o fundă. Iată de ce:

 • Încălțămintea ta capătă un aspect mai ordonat – unul dintre cele mai evidente motive pentru a lega șireturile fără fundă este aspectul îngrijit pe care îl obții astfel. În multe situații, cum ar fi la locul de muncă sau la un eveniment cu un cod vestimentar smart-casual, contează ce pantofi porți, iar o fundă voluminoasă s-ar putea să nu se potrivească bine cu ținuta pe care ai ales-o. Dacă îți legi șireturile fără fundă, vei reuși să creezi un look mai elegant și mai atrăgător;
 • Te bucuri de un confort sporit și reduci riscurile – dacă faci sport în mod regulat și porți încălțăminte de antrenament, te poți bucura de un nivel suplimentar de confort dacă alegi să-ți legi șireturile într-un mod mai practic. Pe durata activităților intense, precum alergatul, șireturile cu fundă se pot desface sau pot deveni incomode. De asemenea, în anumite situații, șireturile cu fundă pot fi un pericol real. De exemplu, în timpul mersului pe bicicletă, șireturile se pot încurca în pedale sau roți, fapt ce poate cauza căderi sau accidente. Dacă le fixezi într-un mod mai simplu, fără fundă, poți elimina aceste riscuri și poți atinge un nivel mai înalt de performanță;
 • Te încalți mai rapid și mai eficient – ai un program agitat și nu ai timp să legi și să dezlegi fundele de la șireturi de fiecare dată când te încalți? Dacă îți legi șireturile fără fundă, vei economisi timp și energie și îți va fi mult mai ușor să te pregătești, mai ales atunci când ești pe grabă. Fie că te îmbraci pentru o zi la facultate sau la muncă, această opțiune îți va fi de folos;

Legarea șireturilor fără fundă este potrivită pentru diferite tipuri de pantofi – anumite modele de pantofi, precum cei sport sau cei cu găuri mici pentru șireturi, pot fi fixați mai ușor pe picior dacă alegi să fixezi șireturile în interior, fără fundă.

Tehnici pentru aranjarea șireturilor fără fundă

Există câteva metode practice și ușoare prin care îți poți aranja șireturile fără fundă. Iată ce poți încerca:

1. Leagă șireturile pe interior, sub limba pantofului

Cel mai simplu mod prin care poți scăpa de nevoia de a crea o fundă atunci când te încalți este să fixezi șireturile pe interiorul pantofului, astfel:

 • După ce ai trecut șireturile prin ochiurile pantofului, aranjează-le astfel încât piciorul să fie confortabil și să te poți bucura de suficientă flexibilitate;
 • Trage ambele capete libere ale șireturilor sub limba pantofului și fixează-le cu un nod;
 • Asigură-te că partea superioară a pantofului este puțin mai lejeră, astfel încât să te poți încălța și descălța fără să mai desfaci nodurile.

2. Folosește șireturi mai scurte și lasă capetele în exterior

Pentru această tehnică, ai nevoie de șireturi potrivite, mai scurte, însă de o dimensiune suficientă pentru a trece prin ochiurile pantofului. Iată cum să procedezi:

 • Alege șireturi mai scurte sau taie-le la lungimea potrivită;
 • Trece șireturile prin ochiurile pantofului și fă câte un nod la fiecare capăt, pentru ca șireturile să nu se deșire;
 • Așază capetele în lateral sau în spatele pantofului pentru un aspect curat și ordonat.

3. Începe fixarea șireturilor din partea superioară a pantofului și lasă capetele în vârf, pe interior

Pentru această metodă, vei începe fixarea șireturilor invers față de cum ai proceda în cazul în care le aranjezi cu fundă:

 • Trece șireturile prin ochiurile pantofului, începând cu primele ochiuri, din apropierea gleznei;
 • Fixează fiecare rând și asigură-te că șireturile sunt drepte;
 • La final, când ajungi către vârful pantofului, introdu capetele în interior. Acestea vor rămâne ascunse în pantof, în spațiul disponibil din vârf sau sub branțuri, dacă ai optat pentru aceste accesorii.

4. Folosește capete pentru fixarea șireturilor

Există numeroase accesorii disponibile pe piață care te ajută să fixezi șireturile fără a forma o fundă. Acestea includ capete de șireturi speciale, cleme pentru fixarea șireturilor pe interiorul pantofului sau alte accesorii creative și practice. Poți găsi o varietate de șireturi calitative și accesorii pentru acestea în magazinele de încălțăminte din outleturile FASHION HOUSE Militari și Pallady.

Spre exemplu, poți alege să folosești capetele de șireturi care se înșurubează. După aranjarea normală a șireturilor, introdu capetele metalice și taie excesul de șiret. Când ești gata de plecare, înșurubează cele două părți. Astfel vei obține un look modern și minimalist, care este, totodată, foarte practic!

5. Optează pentru șireturi din silicon

Dacă vrei să porți încălțămintea fără fundă, o altă opțiune avantajoasă este să înlocuiești șireturile clasice cu unele confecționate din silicon. Șireturile din silicon sunt elastice, ceea ce le permite să se întindă și să se fixeze în poziție pe pantofi sau adidași, rapid și ușor. Ele sunt disponibile într-o varietate de culori și pot adăuga un element de stil pantofilor tăi.

Cu această tehnică, nu trebuie să legi nimic. Șireturile din silicon se introduc pe rând, în fiecare pereche de ochiuri, iar apoi pantofii sunt gata de purtare!

Legarea șireturilor fără fundă îți aduce numeroase beneficii, inclusiv un aspect mai ordonat și un confort sporit. Folosind șireturi de calitate și aceste metode practice, vei reuși să-ți personalizezi încălțămintea în funcție de nevoile și preferințele tale. Alege metoda care se potrivește cel mai bine stilului tău de viață și pantofilor tăi preferați și bucură-te de avantajele șireturilor fără fundă! Pentru achiziționarea unor șireturi calitative și a altor accesorii pentru încălțăminte, vizitează locațiile FASHION HOUSE!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit