Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

The Little Black Dress: ce înseamnă și cum să o porți
30 octombrie 2018

Englezii și americanii îi spun „The Little Black Dress”, în vreme ce francezii o numesc „La petite robe noire”. În română este „mica rochie neagră”. Dar ce înseamnă, mai exact, mica rochie neagră și cum se poartă?

The Little Black Dress nu este altceva decât o rochie neagră, devenită faimoasă în toată lumea datorită lui Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel, una dintre cele mai cunoscute creatoare de modă din toate timpurile. Foarte ușor de asortat, elegantă, sobră și senzuală, The Little Black Dress este o piesă vestimentară care nu ar fi bine să lipsească din garderoba unei femei. De ce? Deoarece The Little Black Dress poate fi purtată, cu succes, la serviciu, la o întâlnire de afaceri, la o cină împreună cu persoana iubită sau la o petrecere în club. În funcție de ocazia la care alegi să îmbraci o mică rochie neagră, contează foarte mult pantofii și accesoriile. Descoperă, în continuare, câteva recomandări pentru cum să porți The Little Black Dress.

The Little Black Dress: nu toate rochiile negre sunt la fel

Când alegi rochia neagră în care să te îmbraci, este esențial să ții cont de ocazie. Contează, bineînțeles, și perioada zilei când ai de gând să o porți. Așa cum nici toate mașinile negre nu sunt la fel, nici rochiile negre nu sunt la fel. Prin urmare, la o petrecere sau la o cină romantică, ar fi bine să porți o rochie neagră sexi, care să-ți scoată formele în evidență. Rochia în cauză ar trebui să aibă un decolteu în formă de inimă și, din punct de vedere al lungimii, să se termine exact în zona genunchilor. Însă ai grijă ca rochia neagră pe care o alegi să fie atrăgătoare, nu provocatoare! Pentru o petrecere de zi sau pentru serviciu, alege o rochie neagră fără decolteu, puțin mai largă în zona coapselor, dar care să-ți vină perfect pe mijloc. În ceea ce privește lungimea sa, ar fi indicat ca rochia să coboare puțin sub genunchi. Dacă în garderoba ta există o rochie neagră pentru serviciu, dar nu și una pentru o cină romantică, dă-i o fugă până în Mango Outlet, din incinta Fashion House. Cu siguranță că, acolo, vei găsi cel puțin o rochie neagră atrăgătoare, pe care să o pui pe tine la o petrecere ori la o cină romantică.

The Little Black Dress: idei de ținute

Ca să îți fie mai ușor să îmbraci o rochie neagră, am pregătit noi câteva exemple de ținute, în care vedeta este The Little Black Dress:

  • ținută pentru un look casual – rochie neagră (lejeră, cu un decolteu discret și lungă până puțin deasupra genunchilor), pulover sau cardigan maro și o pereche de teniși ori niște botine din piele întoarsă;
  • ținută pentru un look office: rochie neagră (până la genunchi, fără decolteu și care să se așeze bine pe corp), un sacou sau un blazer și o pereche de pantofi negri, clasici;
  • ținută pentru o ieșire în club cu fetele: rochie neagră (până sub genunchi, mulată pe corp și cu un decolteu generos), cizme înalte (până după genunchi) și jachetă din piele.