fashion house

Mic ghid al încălţămintei feminine: pantofii şi sandalele casual

După atâta stat în picioare, pe tocuri, se cuvine să le permitem picioarelor noastre o mică odihnă şi să le oferim nişte încălţăminte casual. Iată care sunt doar câteva dintre tipurile de sandale şi pantofi pe care să le iei şi tu în calcul.

trei perechi de picioare cu incaltaminte casual

Pantofii de inspiraţie masculină

Anul acesta, parcă mai mult ca oricând, s-au purtat și se poartă în continuare pantofii de inspirație masculină. Aici intră atât pantofii de tip loafer sau brogue, cât şi pantofii Oxford ori mocasinii, pantofi versatili și comozi care oferă un aer ușor sofisticat și misterior. Vestea și mai bună este că acești pantofi nu se găsesc doar în paleta de culori clasice, adică negru, maro sau bej, ci și într-o varietate de culori metalizate, extrem de populare acum.

Espadrilele

Clasicele încălţări de vară, espadrilele, sunt unele dintre cele mai confortabile şi simpatice modele de încălţăminte. Ele au ca notă distinctă talpa realizată din sfoară şi fețele din material textil gros, de tip canvas ori denim, iar interiorul este de multe ori realizat tot din sfoară.

Pantofii sau sandalele cu talpă ortopedică

Cele mai iubite sandale şi pantofi ai anilor ’70, adică acea gamă cu talpă ortopedică, sunt azi mai populare ca niciodată. Au talpa realizată dintr-o sumedenie de materiale, de la sfoară, la plută, lemn, piele sau plastic, iar potențialul lor este cel mai bine evidențiat în sezonul cald. Dacă întâlnești acest tip de încălțăminte prin reviste şi magazine cu denumirea de wedges, să ştii că despre el este vorba, și nu despre sandalele cu platformă, eronat confundate cu acestea.

Balerinii

Renumiţi pentru faptul că sunt foarte comozi, balerinii şi-au câştigat un loc aparte în lumea încălţămintei feminine, deoarece sunt acel tip de pantofi care merge cam cu orice și poate fi asortat atât cu ținute foarte casual, dar și puțin mai pretențioase. În aceeaşi categorie a balerinilor intră şi pantofii cu talpă joasă, dar care au, însă, vârful ascuţit. Ei se numesc skimmers şi sunt cel mai adesea adăugați unor ţinute semi-formale, care degajă un aer effortless.

Sandalele cu talpă plată

Adorate pe timpul verii de cele care își propun ca starea de bine a propriilor picioare să primeze, sandalele cu talpă plată și-au câștigat pe bună dreptate reputația de încălțăminte etalon pentru o vară confortabilă și lipsită de griji. Se găsesc în variante minimaliste, cu barete puține, inspirate din simplitatea papucilor flip-flops, sau cu barete mai multe, așa cum sunt complexele sandale romane, în culori variate și cu tălpi din cauciuc sau piele.

Pantofii sport

Acești pantofi nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind adorați, pur și simplu, de cele care vor să fie moderne, fără a face rabat de la confort. Nu te gândi că sunt destinați numai orelor de activitate fizică intensă, căci se potrivesc perfect cu ținute de zi cu zi, în combinații foarte variate: cu jeans, pantaloni palazzo, rochii scurte sau maxi, dar și salopete.

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit