fashion house

Mic ghid al pantofilor masculini: pantofii casual și sport

pantofi sport in dungi

Dacă în articolul anterior ți-am povestit despre o parte dintre cei mai eleganți pantofi masculini, potriviți mai ales pentru evenimentele festive din viața ta, e timpul să îți spunem câte ceva și despre cei mai populari pantofi pentru timpul liber.

Mocasini

mocasini gri

Tradiționalii pantofi nord-americani fabricați din piele întoarsă au cunoscut în secolul trecut și cel actual o reinterpretare și au devenit unii dintre cei mai iubiți pantofi bărbătești. Fiind deosebit de comozi, acești pantofi sunt preferați de cei care petrec mult timp la volan, de cei care merg mult pe jos, dar și de cei care își doresc să aibă un look relaxat și lejer, mai ales pe timpul verii.

Pantoful tip loafer

pantoful tip loafer din piele

Unul dintre cei mai eleganţi şi atipici pantofi, foarte îndrăgit de bărbații din țările mediteraneene, este pantoful tip loafer. Pentru că se recomandă purtarea lui fără şosetă, pantoful loafer este perfect pentru vară şi poate fi uşor integrat în ţinute smart-casual, dar şi într-unele mai elegante, în care există o atenţie aparte la detalii. Îl recunoşti uşor datorită formei relativ necomplicate, prin absenţa șiretului şi prin prezenţa, de cele mai multe ori, a ciucurelui din zona frontală. Pantofii loafer sunt uşor de încălţat şi de descălţat, comozi şi practici și aduc un aer șic ținutei.

Pantofii sport

pantofi sport albi

Cel mai iubit pantof al generației tinere este pantoful sport, care a ieşit din zona exclusivă a antrenamentelor intense sau a exerciţiilor fizice de la sală şi a intrat în vestimentaţia de zi cu zi. Şi când spunem zi de zi ne referim chiar şi la mersul la birou, mai ales acolo unde dress-code-ul de la serviciu permite mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte ţinutele de muncă. Azi la mare căutare este pantoful sport de culoare albă, avantajul său fiind că se potriveşte cu multe ţinute casual şi, bineînţeles, cu ţinute sport.

Pantofi sau ghetele Chukka

ghete chukka maro

Foarte apreciaţi de bărbaţii de pe întreg globul, deoarece sunt sinonimi cu confortul, pantofii de tip Chukka sunt pantofi din piele întoarsă şi cu talpă fabricată din piele sau din cauciuc. Denumirea lor are rezonanțe indiene și provine de la repriza jocului de polo, care se numește așa. Chiar dacă sunt din piele întoarsă, detaliul tălpii îi face să fie uşor de potrivit la ţinute mai serioase, chiar semi-formale. O variantă şi mai versatilă, pentru că poate fi purtată în 3 anotimpuri din 4 sunt ghetele Chukka, care se înalță până la gleznă.

Ghetele Desert

ghete desert visinii

Tot din piele întoarsă, ghetele Desert sunt destul de asemănătoare cu cele Chukka, doar că, deşi sunt fabricate din același material, au talpa confecţionată din crep. Vei spune că nu e o mare diferenţă, dar tocmai acest aspect le oferă un grad mai mare de casualness. Practice şi uşor de accesorizat, aceste ghete fac casă bună cu pantalonii din denim sau tercot și merg purtate în combinaţii în care culorile principale sunt cele de pământ.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit