Moda anilor 60

Moda anilor 60: Tendințe reinterpretate și idei de ținute retro

Moda anilor 60

Fiecare decadă a secolului trecut a fost descrisă de propriul stil vestimentar, construit în jurul unor elemente din garderobă, regăsite constant în trendurile prezentului.

Anii ‘60 sunt emblematici pentru această afirmație, deoarece paleta de oportunități a fost cât se poate de generoasă. Stilul vestimentar reprezentativ pentru acea perioadă inspiră și azi directorii de creație ai marilor case de modă, iar anumite piese au devenit evergreen.

Așadar, din punct de vedere al modei, anii ‘60 sunt mai prezenți acum ca niciodată, iar noi suntem alături de tine astăzi pentru a-ți arăta ce elemente sunt definitorii pentru acea perioadă și cum poți construi o astfel de ținută retro.

Prin ce se identifică moda anilor ‘60?

Pasul făcut către primii ani ai acestei deceniu a reprezentat o adevărată tranziție de stil, de la piese cu un rol bine definit în ascunderea siluetei sub nuanțe și linii fade, către haine ce le ofereau femeilor șansa să își exprime feminitatea.

A urmat o explozie de culori, forme și texturi în modă, ce a produs, în egală măsură, valuri de reproșuri din partea unei societăți (încă) extrem de conservatoare, dar și admirație din partea generației tinere.

Pentru prima dată în istorie, piesele vestimentare exprimau senzualitate, curaj, spirit liber și, poate mai important decât orice altceva, lupta împotriva cutumelor tradiționale, atât de toxice pentru femei.

Celebrități marcante ale acelei epoci, precum Mary Quant, Jackie Kennedy, Brigitte Bardot sau Audrey Hepburn, au reprezentat adevărate repere pentru moda anilor ‘60, surprinzând întreaga lume prin ținutele purtate cu grație și influențând astfel o întreagă generație.

Stilul vestimentar al acestui deceniu este unul al contrastelor, al liniilor și culorilor inedite, precum și a curajului de privi mai departe de nuanțele fade ale conformismului tradițional.

Dacă și tu ești inspirată de aceste concepte, iată cum îi poți surprinde pe toți cu ținute inspirate din anii ‘60, mai actuale acum ca niciodată pentru dinamica societății de astăzi!

Tendințe-cult pentru moda anilor ‘60

Dacă îți dorești să adaugi în garderobă o serie de piese cu care să poți jongla apoi, astfel încât să poți avea în public apariții inspirate din această decadă specială pentru modă, iată ce nu poți ignora:

 

  1. Rochiile stil creion

Feminitatea expusă în ținutele purtate a reprezentat un adevărat statement pentru moda anilor ‘60, iar rochiile stil creion reprezintă exemplul perfect, în acest sens. Acest model de rochie poate pune în evidență siluetă, prin strângerea subtilă a materialului în zona taliei.

Așa cum spuneam și mai sus, piesele vestimentare ale anilor ‘60 celebrează trupul feminin, această mantră vestimentară fiind respectată și de rochiile stil creion, care se opresc deasupra genunchilor. Se recomandă purtarea pantofilor cu toc mic, ce pun în evidență picioarele.

 

  1. Fustele mini

Un element emblematic pentru moda revoluționară a anilor ‘60, fustele mini au reprezentat un semn al puterii feminine, contrar tuturor criticilor venite de partea conservatorilor.

Fustele mini se integrează în aceeași ținută a anilor ‘60 alături de ciorapi înalți, până la genunchi, de dresuri sau de colanți stridenți, în funcție de specificul evenimentului la care dorești să participi.

Fustele mini pot avea imprimeuri, precum carourile colorate sau alte pattern-uri asemănătoare, fiind ideale pentru a fi purtate în tandem cu pulovere pe gât, în nuanțe la fel de vii.

 

  1. Jeansii cu talie înaltă

Încă o piesă vestimentară asociată cu revoluția modei din anii ‘60: jeanșii cu talie înaltă, purtați în momentele de zi (extrem de populari în weekend), atunci când expunerea în medii publică părea să nu mai țină la fel de mult cont de părerea societății puritane.

 

  1. Pulovere și bluze cu guler înalt

Extrem de populare în anii ‘60, mai ales în țări precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, aceste piese vestimentare “pe gât” se purtau adesea la concerte, seri de film și alte evenimente construite în jurul socializării.

Erau preferate în combinație cu pantaloni sau jeansi cu talie înaltă, sau cu fuste cu imprimeuri. Din punct de vedere al cromaticii, cele mai populare pulovere și bluze cu guler înalt erau cele negre, sau cele alb-negru.

Descoperă alături de noi și alte stiluri vestimentare pe care ai putea sa le incerci in acest an

Idei de ținute inspirate din moda anilor ‘60

Dacă îți dorești să afișezi o ținută inspirată din moda anilor ‘60, descoperi mai jos o serie de recomandări ce respectă cu grație standardele vestimentare ale acestei perioade:

 

  1. Ținută clasică ce inspiră grație feminină

Elemente de bază: rochie, pantofi simpli

Îți recomandăm rochiile ce au o croială dreaptă, cu lungimea până deasupra genunchilor. Nuanțe recomandate: crem, bleu, lila. Poți opta și pentru un model de rochie pe care sunt imprimeuri, însă alege un pattern minimalist: pătrățele, buline etc

Alege varianta unor pantofi ce au un toc de dimensiuni reduse, cu o grosime medie. Este ideal că vârful să fie unul rotund, iar baretele să nu lipsească din structura acestora. Îți recomandăm să alegi pantofi ce oferă un strop de culoare ținutei, prin nuanțe de: roșu, oranj sau maro deschis.

Mai multe aici despre asortarea pantofilor cu rochia

 

  1. Ținută chic ce nu va trece neobservată

Elemente de bază: fustă mini, pulover pe gât

Dacă îți dorești să adopți un stil chic, inspirat din farmecul anilor ‘60, alege să porți rochie mini, în combinație cu un pulover pe gât. Adaugă în structura ținutei dresuri colorate, în ton cu nuanță aleasă fie pentru fustă, fie pentru pulover.

Dacă alegi să porți pentru această ținute piese vestimentare cu imprimeuri, dresurile trebuie să aibă nuanțe neutre, cu rol în susținerea look-ului oferit de fustă sau pulover, fără a le eclipsa prin nuanțe tari sau texturi îndrăznețe.

 

  1. Ținută hippie opusă oricărei norme clasice

Elemente de bază: pantaloni evazați, cizme înalte din piele, cămașă cu imprimeu floral

Dacă vrei sa abordezi o ținută cool, inspirată de revoluția social-politică a anilor ‘60 de peste Ocean, outfitul hippie este un răspuns pe care îl poți lua în calcul. O astfel de ținută poate f îmbrăcată la cocktail party-uri, sau la alte evenimente “relaxate”, străine de rigorile unui anumit dress code.

Alege pantaloni evazați negri sau maro, pentru a putea pune mult mai bine spectacolul de nuanțe, oferit de cămașa înflorată. În partea de sus, cu cât mai multe culori, cu atât mai bine. Dacă alegi să porți un outfit hippie într-o zi răcoroasă, cămașa poate fi înlocuită cu un pulover colorat sau cu imprimeuri tie-dye.

Vezi acum și alte idei de ținute cu pantaloni evazați

Moda anilor ‘60 continuă să surprindă prin elementele sale evergreen, ce pot fi purtate cu grație și în prezent, indiferent de context. Intră acum pe site și alege cele mai potrivite elemente vestimentare ale acestei perioade. 

Revino pe blog ori de câte ori ai nevoie de inspirație, pentru a construi ținute potrivite pentru stilul tau, formate din produsele pe care noi ți le punem la dispoziție! 

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit