fashion house

Organizarea dulapului cu haine: 7 sfaturi utile care sa te ajute

dulap imens cu haine, genți și pantofi

Cum organizezi dulapul cu haine

Hainele

Organizează hainele pe categorii

Așază lucrurile pe culori

Folosește umerașe speciale

Lenjeria intimă

Cumpără cutii și alte accesorii de organizare și depozitare

Pantofii

Alege un organizator din material textil

Păstrează la îndemână doar încălțămintea potrivită sezonului

Accesoriile

Fructifică spațiul de pe ușile dulapului

 

Ai avut momente de tristețe și confuzie când ai deschis larg ușile dulapului? Ți s-a părut că multe haine sunt de-a valma, nu ți-ai găsit din prima articole care se potriveau cu ținuta și ai avut impresia că oferta personală nu e suficientă, așa că ai mai avea nevoie de ceva.

În ritmul haotic de astăzi, foarte puține persoane și alocă timp suficient aranjării corespunzătoare a articolelor vestimentare și accesoriilor în propriul dulap, ceea ce face ca evaluarea garderobei să fie incorectă. Sunt câteva trucuri la care poți apela singură, ca să-ți ușurezi viața, așa că descoperă în acest articol idei de organizare a dulapului cu haine, eficiente și la îndemâna oricui.

 

 

Cum organizezi dulapul cu haine

Aranjarea garderobei într-un mod corespunzător îți permite să ai acces ușor la toate piesele de îmbrăcăminte din șifonierul tău. În plus, depozitarea și împăturirea corectă îți poate face suficient loc în dulap, astfel încât să poți achiziționa hainele tale preferate.

Hainele

  • Organizează hainele pe categorii

Ca să-ți fie mai ușor să te orientezi rapid la o simplă privire aruncată în dulapul tău, te sfătuim ca primul pas pe care îl faci să fie aranjarea șifonierului pe categorii. Fuste la fuste, cămăși la cămăși, rochii la rochii și tot așa, simplu și eficient. De asemenea, asigură-te că ai la îndemână garderoba capsulă, pentru a putea să creezi într-un timp scurt ținute simple și stilate. 
Mai mult, hainele ce necesită umerașe vor sta în zona alocată lor, iar cele care merg puse pe rafturile dulapului trebuie să fie așezate pe căprării. Ideal ar fi să ai câte un raft (sau jumătate dintr-un raft) destinat fiecărei categorii în parte, precum și câte o zonă bine delimitată pe bara de umerașe pentru articolele care sunt depozitate așa.

  • Așază lucrurile pe culori

Următorul pas este să îți așezi lucrurile pe culori, de la cele mai închise la cele mai deschise (sau invers, dar o ordine să fie păstrată). În acest fel îți va fi mult mai ușor să îți asortezi rapid hainele, mai ales atunci când timpul chiar nu e de partea ta. În plus, au și un aspect plăcut dacă sunt aranjate așa.
Aranjarea hainelor în dulap într-un mod ingenios îți dă posibilitatea de a observa dacă ai toate articolele vestimentare esențiale sau dacă e timpul să faci o nouă sesiune de cumpărături, astfel încât să îți completezi garderoba.

dulap minimalist cu haine albe, albastre si negre

  • Folosește umerașe speciale

Ca să valorifici la maximum spațiul din dulapul tău, folosește umerașe speciale, care au spațiu suplimentar pe ele. Cu un astfel de umeraș poți să atârni de bara dulapului mai multe perechi de pantaloni sau fuste, câștigând spațiu prețios. Varietatea modelelor de pe piață îți permite să găsești umerașe din lemn, metal sau plastic de diferite feluri, cu bare suprapuse, ce sunt practice și utile.

Lenjeria intimă

  • Cumpără cutii și alte accesorii de organizare și depozitare

Achiziționează cutii de diferite mărimi și alte mici accesorii de organizare și depozitare, care te vor ajuta să ții în ordine dulapul tău. Lenjeria intimă, șosetele și alte articole mărunte își vor găsi locul în cutiile cu dimensiuni reduse.

cutii de depozitare prosoape, lenjerie si șosete

Pantofii

  • Alege un organizator din material textil

Pantofii pot fi păstrați în dulapuri și pe rafturi speciale, însă organizatoarele din material textil se dovedesc a fi foarte utile. Agață-le pe ușa șifonierului pentru a valorifica spațiul și așază în compartimente încălțările pe care le folosești cel mai des.

  • Păstrează la îndemână doar încălțămintea potrivită sezonului

Depozitează pantofii care nu se potrivesc cu vremea de afară în cutii transparente din plastic tare, pentru a nu se deforma până la următoarea purtare. Pune-le pe ultimul raft sau chiar deasupra dulapului și nu-ți vor sta în cale.
De asemenea, poți folosi role de spumă sau chiar hârtii mototolite, pentru ca încălțămintea din piele să nu-și piardă forma. Dacă tot îți rămâne loc după ce îți organizezi încălțămintea, e timpul să îți mărești colecția cu cizme de sezon, care să se potrivească perfect cu restul garderobei.

cutii de șosete pe categorii

Accesoriile

  • Fructifică spațiul de pe ușile dulapului

Dacă ai avut impresia că numai spațiul clasic din interiorul dulapului este cel în care te poți desfășura, află că și ușile sale pot fi fructificate. Există cuiere de mici dimensiuni pe care le poți agăța de uși, în interiorul dulapului, sau chiar fixa pe interiorul ușii. 
Organizarea dressingului e acum mult mai ușoară, pentru că poți atârna pe aceste cuiere suplimentare eșarfe, coliere, curele sau chiar genți. În acest fel le vei avea pe toate în ordine și se vor afla și la nivelul ochilor de fiecare dată când deschizi ușa. În plus, ține bijuteriile în casete cu multe compartimente pentru a le putea vedea pe toate și alege într-un timp scurt accesoriul potrivit ținutei.

cutie de bijuterii cu 4 niveluri și 6 sertare

Organizează-ți eficient hainele în dulap și profită de spațiul rămas pentru o sesiune de shopping din care să te întorci cu articole vestimentare care îți completează garderoba sau o pun în valoare și mai mult. Bucură-te de toate piesele de îmbrăcăminte din șifonier și creează ținute perfecte pentru stilul tău.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit