palarii vara iarna

Pălăria – Un accesoriu de efect în orice ținută

Fata în mijlocul drumului

Pălăria face parte din accesoriile clasice, nemuritoare, care trec dincolo de barierele modei și completează, de minune, o ținută. Încă din secolele trecute, pălăria a fost considerată un accesoriu extrem de elegant, care denotă clasă și distincție. Cu toate acestea, ea a rămas la fel de modernă și astăzi.

Deși, nu mai sunt atât de multe persoane care poartă pălărie în zilele noastre, trebuie să știi că, aleasă în funcție de stil, va favoriza atât femeile, cât și bărbații. Pentru că sunt numeroase modele de pălării, probabil, te întrebi care sunt cele pentru care poți opta și ce reguli de etichetă există, astfel încât să-ți vină bine.

Cuprins

Modele de pălării pentru vară și iarnă

palarii vara iarna

Din fericire, există zeci de modele de pălării din care poți alege, potrivite atât pentru sezonul cald, cât și pentru cel rece. În ceea ce privește pălăriile pentru sezonul cald, îndreaptă-te către modelele scurte sau late, ușor de asortat în timpul verii. O pălărie cu margini late are rolul de a ne proteja de soarele puternic dar poate fi foarte bine integrată în combinații vestimentare unice.

Te caracterizează stilul casual? Poartă o pălărie tip șapcă, pe care să o combini cu pantaloni scurți și un top din mătase. Pălăriile de paie sunt la fel de populare în sezonul cald și sunt purtate, în special, cu rochii midi sau maxi, lejere și răcoroase. Cele mai indicate pentru vară sunt pălăriile Panama, un accesoriu superb pentru vară și plajă. Nu ezita să alegi și pălăriile Fedora, extrem de feminine și elegante, pe care le poți purta și în timpul verii, dacă sunt confecționate din țesături ușoare.

Pălăriile sunt accesorii perfecte și pentru iarnă. Include în garderobă berete sau pălării care îți acoperă urechile și țin de cald, atunci când temperaturile scad. Nu te feri nici de pălăriile Fedora, din materiale groase, de pălăriile din fetru și de cele tricotate. Pălăriile din lână și blană sunt la fel de populare printre doamne, fiind cele mai călduroase opțiuni pentru lunile reci de iarnă.

Alegerea pălăriilor potrivite în funcție de stilul personal

palarii stil personal

Pentru ca o pălărie să-ți vină impecabil, trebuie să ții cont de forma feței tale dar și de stilul vestimentar care te reprezintă. Deși, pălăriile nu sunt recomandate doar pentru a complimenta ținutele elegante, ci și pe cele casual, este indicat să renunți la ele, atunci când porți outfituri sport.

Oricum ai alege să porți pălăria, ar fi ideal să lași părul să cadă pe spate, pentru un plus de eleganță. Este foarte important să cumperi pălăria în dimensiunea potrivită, ca să-ți stea bine pe cap. O pălărie nu trebuie să fie strânsă, pentru că provoacă dureri pe cap și arată inestetic, dar nici mare, pentru că îți cade la prima adiere de vânt. Desigur, există și pălării care impun un anumit mod de purtare–o pălărie Fedora se poartă cu borul lăsat, cât să acopere sprâncenele, în timp ce bereta vine bine așezată într-o parte.

Reguli de purtare a pălăriilor

palarie floarea soarelui

Pălăriile sunt accesorii care intrigă și denotă atitudine, rafinament și mult mister. Dacă îți dorești să te bucuri de toate aceste caracteristici, nu trebuie decât să alegi modelul care îți vine cel mai bine, pentru a evita situațiile incomode. De exemplu:

  • atunci când cumperi o pălărie, ai grijă ca borul să nu depășească linia umerilor;
  • este bine să probezi numeroase modele de pălării, până când o găsești pe cea care îți încadrează cel mai bine trăsăturile feței;
  • o pălărie de dimensiuni mari nu va arăta bine pe capul unei femei minione, cu o siluetă zveltă;
  • pălăria trebuie să se asorteze de minune și cu restul de accesorii, precum geanta, fularul sau mănușile.
  • cumpără pălării în nuanțe pe care le poți asorta ușor: gri, alb, maro sau negru, ușor de purtat cu orice ținută.

Orice model de pălărie alegi, este important să o porți cu atitudine! Inspiră-te din colecția de accesorii de pe Fashion House și construiește ținute care te scot în evidență, indiferent de anotimp.

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit