Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Pantofi maro – pantaloni bleumarin, o alegere inspirată?
05 august 2019

Sursă foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/sitting-man-wearing-formal-suit-using-laptop-computer-2254124/

 

Orice bărbat preocupat de stilul său vestimentar știe că asortarea cromatică a costumului cu pantofii este o dovadă a bunului gust. O alegerea aproape la fel de populară precum pantofii negri este reprezentată de pantofii maro, foarte versatili, dar totuși și destul de eleganți. Dacă și în garderoba ta se află o pereche de pantofi de culoare maro, probabil că îi asortezi adesea cu pantaloni bleumarin. Este, însă, aceasta o combinație vestimentară reușită?

Cum să porți pantofii maro

 

Din fericire, pantofii maro pot fi purtați cu aproape orice, de la costum la jeanși. Spre deosebire de negru, maroul oferă diversitate datorită diferitelor nuanțe în care este disponibil.

 

Sursă foto: Pxhere

https://pxhere.com/en/photo/1064746

 

Atunci când porți costum, este bine să știi că pantofii negri nu sunt potriviți în orice combinație de culori. Da, mixul dintre pantofii mari și un costum de haine bleumarin este unul excelent, pe care te încurajăm să-l porți, însă sunt și anumite restricții stilistice pe care ar trebui să le cunoști.

La fel de reușite sunt și combinațiile dintre pantofi mari și pantaloni gri, alb, burgundy și orice altă nuanță pământie. Evită, însă, să porți pantaloni negri atunci când vrei să incluzi în outfitul tău o pereche de încălțăminte maro.

Maroul se asorteaza de minune si cu costume în nuanțe atipice, cum ar fi kaki-ul sau albul.

Ponturi: cum asortezi pantofii maro ca un profesionist

Dacă vrei să fii sigur că porți întotdeauna o ținută fără cusur, foarte safe, alege pantofii într-o nuanță de maro mai închisă decât culoarea ta de costum. Această regulă rămâne în picioare inclusiv atunci când optezi pentru asortarea încălțămintei maro la un costum de haine din aceeași gamă cromatică (respectiv bej, crem, bronz etc.).

Sursă foto: Pinterest

https://i.pinimg.com/originals/11/04/8c/11048c0b6e4a611c1d3fb196f69e12de.jpg

 

Pe de altă parte, pentru a oferi o lecție de îndrăzneală, ai posibilitatea de a  asocia nuanțe mai deschise de pantofi maro cu costume de culoare mai închisă. Ține cont de faptul că o astfel de ținută va atrage atenția, așa că poart-o cu încredere!

În plus, dacă obișnuiești să porți curea, încearcă să alegi acest accesoriu în aceeași nuanță precum pantofii. Dacă este posibil, optează chiar și pentru o textură similară a celor două.

Sursă foto: Pxhere

https://pxhere.com/en/photo/857421

Pantofii maro, niciodată cu pantaloni negri

Specialiștii spun că una dintre cele mai mari gafe stilistice pe care o fac bărbații este să poarte costum negru și pantofi maro. Potrivit designerilor, această combinație cromatică este una extrem de nefericită, care trebuie evitată. Dacă, totuși, vrei să porți un costum negru, încalță pantofi negri, din piele netedă sau lucioasă.

 

Ce șosete se poartă la pantofi maro

Pentru ca ținuta ta să fie una fără cusur, trebuie să știi și ce se șosete se poartă la pantofi maro. Regula de bază este aceea că ar trebui să optezi tot pentru ciorapi maro, dacă încălțămintea este în această culoare.

Iată câteva sugestii concrete care să te inspire în crearea unor outfituri stilate:

Poartă un costum maro închis cu o cămașă albă, bej ori roz. Accesorizează ținuta cu o cravată maro, verde sau într-o combinație de verde și maro. Încaltă ciorapi maro-închis și pantofi maro.

Sursă foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/classic-clothes-commerce-fashion-298863/

 

  • Alege un costum verde închis, la care asortează o cămasă de culoarea fildeșului. Cravata cea mai potrivită este una verde, roșie, sau maro. Și de această dată optează pentru pantofi și șosete maro.
  • Dacă ai ales un costum de culoarea nisipului, o cămaşă bleu și o cravată albastră sunt elementele vestimentare pe care le poți asocia. Poartă pantofi maro-deschis și ciorapi bleu și obține un look extravagant.

Când să nu porți pantofi maro

De regulă, ținutele formale, de ceremonie, nu ar trebui să mizeze pe pantofii maro. Mult mai potriviți în astfel de contexte sunt cei negri. Singura excepție este cea în care porți un costum maro, caz în care vei asorta o pereche de pantofi în aceeași culoare.

Pantofii maro sunt o opțiune superioară celor negri, ei fiind ideali pentru a crea un look tineresc. Pantofii maro pot fi purtați pentru a crea efecte stilistice inedite, punând în evidență celelalte piese ale ținutei.