fashion house

Pantofii cu toc – unde si cum?

Un simbol al feminitatii, pantofii cu toc te fac sa te simti mai atragatoare, cu mai multa incredere in tine. Postura se schimba, muschii se incordeaza, silueta se subtiaza, iluzia de inaltime apare; ce sa mai – doar avantaje! Stim, sunt incomozi si nu poti rezista pe ei intreaga zi (depinde foarte mult de calapod, inaltime etc), dar daca alegi modelul potrivit piciorului tau, atunci va fi vorba doar despre armonie.

stiletto si pantaloni negri la fereastra

Mai jos vom trece in revista cateva reguli ce ar trebui respectate atunci cand alegi incaltamintea cu toc:

1. INALTIMEA TOCULUI

Daca esti inalta, cele mai potrivite tie sunt tocurile medii (5-8cm) sau cele de peste 7-8cm.
Daca ai o inaltime medie, poti purta pantofi cu toc mic, mediu sau inalt, dar niciodata peste 12cm.
Daca esti mica de inaltime ti se potrivesc tocurile mici si medii (maximum 8 cm). Un toc peste 8cm va accentua faptul ca esti scunda, din pacate.

stiletto cu fusta neagra langa canapea

2. GROSIMEA TOCULUI

Tocul gros este potrivit tinutelor statement, potrivit seara sau pentru zi (mai des in sezonul rece) si este foarte comod.
Tocul cu grosime medie si tocul conic – pot fi purtate de oricine, mai ales pentru tinutele de zi. Foarte usor de purtat.
Tocul subtire ofera mai putina stabilitate (iar daca nu exersezi acasa mersul pe acest tip de toc, s-ar putea sa ai surprize), dar o deosebita eleganta.

3. TALPA INCALTAMINTEI

Talpa subtire este potrivta oricarui tip de eveniment.
Talpa platforma (poate fi vizibila sau ascunsa) este potrivita evenimentelor de seara, daca inaltimea platformei este mai mare de 1.5cm. Daca dimensiunea este sub 1.5cm, atunci modelul pantofului poate fi purtat si pe timpul zilei.

4. VARFUL PANTOFULUI

Varful rotund (atat de apreciat de unele doamne) este deosebit pentru stilul clasc sau casual. De obicei purtat cu un dres mat, inchis la culoare, pentru o tinuta office.
Varful nici rotund, nici ascutit – in general pentru incaltamintea de zi si office, putand avea atat toc mic, cat si mediu.
Varful ascutit – pentru pantofii stiletto – este asociat tinutelor de seara, elegante, chic. Pantofii cu toc mic si varf ascutit sunt potriviti tinutelor office.
Varful taiat (deschis, se vad toate degetele) sau varful peep toe (se vede doar degetul mare)  sunt varfurile pentru care nu poti opta la o intalnire business.

5. DECUPAJUL

Piciorul tau este ingust? Atunci poti purta pantofii decupati pe lateral sau spre varf.
Daca ai piciorul lat, sfatul nosru este sa eviti decupajele laterale adanci (nu va fi cea mai frumoasa imagine, iar efectul va fi de latire si mai si).
Daca ai gleznele mai groase, baretele sunt de evitat (mai ales cele peste glezna), deoarece ofera un efect vizual ce nu pune deloc in valoare piciorul.

Stim, pare destul de complicat sa alegi o pereche de pantofi potrivita piciorului si stilului tau. Dar, cu ajutorul potrivit, nimic nu este mai usor decat sa te simti confortabil si sa creezi un efect vizual nemaipomenit.
Te asteptam in magazinele din Fashion House Outlet Centre pentru sfaturi, idei si preturi bune de tot!

© 2023 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit