fashion house

Papion sau cravată: ce accesoriu alegi în funcție de ocazie

papion sau cravata

Sursă foto: Pixabay

https://pixabay.com/ro/photos/papion-cravat%C4%83-arc-pia%C5%A3%C4%83-stand-2804049/

 

Una dintre cele mai mari dileme ale bărbaților din toate timpurile pune față în față două accesorii statement din garderoba lor: ”Papion sau cravată?” este întrebarea care a trecut prin mintea oricărui domn preocupat de aparițiile sale.

Știm despre ambele că sunt accesorii ce completează, de cele mai multe ori, ținutele office, dar și pe cele de ceremonie. Pot fi ele utilizate, însă, și în outfituri casual? Dar mai ales, cum le alegem în funcție de ocazie și de restul ținutei? Îți răspundem la toate aceste neclarități în acest articol!

Când poți purta o cravată și cum o asortezi?

Cravata este o opțiune destul de versatilă, care se încadrează atât în stilul formal, business, dar și în cel smart-casual. Italienii sunt, în marea lor majoritate, adepții acestui accesoriu vestimentar masculin, fiind o marcă a curentului Sprezzatura (ce promovează outfiturile excentrice, aparent nestudiate, dar care au, de fapt, o bază stilistică foarte atent aleasă). Totuși, cei care aleg cravata sunt mai degrabă bărbații din mediile corporatiste și din instituțiile publice, care își creează un look serios. Și, deși lucrurile par mai simple atunci când porți o cravată, aceasta nu trebuie aleasă la întâmplare. Contează o mulțime de aspecte, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere; lungimea, lățimea, culoarea, textura și imprimeul trebuie să se integreze perfect în componența ținutei, pentru o apariție de senzație.

costum si papion

Sursă foto: Pxhere

https://pxhere.com/en/photo/1534867

 

Astfel, iată câteva reguli despre cum să porți cravata, în funcție de tipul său:

  • Cravatele uni, adică cele în bloc de culoare sunt o opțiune extrem de formală, ele fiind purtate adesea în cadrul evenimentelor business. Important este și materialul din care sunt realizate acestea, astfel că cele din mătase sunt ideale pentru a fi purtate seara, iar cele tricotate se vor asorta perfect în ținute casual și smart casual.
  • Cravatele cu imprimeu pot fi purtate fie în combinații vestimentare cu influențe relaxate – cum ar fi, de exemplu, costumul și sneakerșii -, sau în mixuri bazate pe haine simple, care au nevoie de o doză de vitalitate. Imprimeurile paisley precum și carouril sunt perfecte dacă vrei să ai o apariție ieșită din anonimat.

Papionul - când îl alegi?

Papionul este un accesoriu de nelipsit de la evenimentele cu caracter ceremonial. Nu vei da greș dacă îl vei alege atunci când mergi la o nuntă, un botez, sau la un eveniment corporate într-o locație cu pretenții.

papioane

Sursă foto: Pxhere

https://pxhere.com/en/photo/97060

 

În general, cei care aleg papionul sunt bărbații din mediile de lucru mai relaxate, adepți ai ținutelor care denotă creativitate. Modelele de papioane sunt diverse și, ca atare, trebuie să fie alese în funcție de mai multe criterii, dintre care cel mai important este forma. Astfel:

  • Papionul clasic, stil Butterfly, este cel mai comun model și se asortează foarte bine cu un tuxedo, conferind purtătorului un aer clasic, tradițional. Există și varianta supradimensionată a papionului Butterfly, ideală pentru a echilibra proporțiile unui chic cu trăsături impunătoare.
  • Papionul slim – cunoscut și drept papion Batwing – este ușor de recunoscut după forma îngustă. Acesta este un element al stilului vestimentar modern, chiar minimalist și reprezintă o alegere cât se poate de potrivită pentru evenimentele black tie.
  • Papionul care imită forma diamantului are un design asimetric, foarte jucăuș. Având în vedere aspectul său, el este ușor de purtat în ținutele de zi cu zi, aducând o alură chic oricui îl poartă.

Cravata și papionul sunt două dintre accesoriile care trebuie să se regăsească în garderoba fiecărui bărbat. Te așteptăm în magazinele noastre pentru a-ți alege modelele care ți se potrivesc!

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit