fashion house

Pret-à-Porter – Ce presupune acest stil vestimentar și cine poate purta aceste ținute

doua modele din rusia machiate

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/dou%C4%83-fete-rus%C4%83-model-frumuse%C5%A3e-1828539/


Persoanele pasionate de modă cu siguranță au auzit sau au citit în revistele de specialitate despre celebrele stiluri vestimentare, care au marcat istoria acestui domeniu. Fie că vorbim despre Haute Couture sau despre alte stiluri faimoase, împătimiții modei cu siguranță ar avea multe de spus despre acestea.

Câți dintre voi însă cunoașteți istoria și adevărata însemnătate a conceptului Pret-à-Porter? Astăzi ne vom îndrepta atenția către acesa, pentru a-l înțelege mai bine și pentru a descoperi avantajele pe care le oferă ținutele de acest tip.

Cuprins

Pret-à-Porter -  Ce înseamnă acest concept?

Conceptul Pret-à-Porter definește, la modul general, hainele care sunt disponibile publicului larg și pe care toată lumea le poate achiziționa și purta. Acesta a devenit cunoscut în Europa în anul 1946, iar punctul său de inspirație este reprezentat de stilul vestimentar american, caracterizat de lejeritate.

  • În comparație cu stilul Haute Couture, în cazul căruia se investesc sute de ore pentru crearea unei ținute inedite, stilul Pret-à-Porter este exact ceea ce înseamnă această denumire, respectiv ținute gata de purtat.

Producerea ținutelor Pret-à-Porter

Stilul vestimentar Prêt-à-Porter este unul care include ținute de calitate. Deși acestea nu sunt neapărat produse în masă, hainele din această categorie sunt disponibile pentru o gamă variată de clienți. Colecțiile Prêt-à-Porter sunt destinate tuturor persoanelor, ținutele produse fiind de diverse dimensiuni și pentru toate gusturile.

  • Prețul acestor ținute variază în funcție de calitatea materialelor utilizate pentru confecționare, însă caracteristica lor standard este reprezentată de prețurile accesibile publicului larg.
  • Create conform unor dimensiuni standard, ținutele Prêt-à-Porter sunt proiectate pentru a se potrivi perfect sau pentru a permite realizarea modificărilor necesare.
o fata cu cumpărături de la Coco Chanel

Vânzarea ținutelor Prêt-à-Porter

De regulă, colecțiile Prêt-à-Porter devin disponibile de două ori pe an. Există și excepții de la regulă, respectiv atunci când producătorii acestora pun la dispoziție și colecții pre-sezoniere. Ținutele Prêt-à-Porter nu sunt realizate la comandă, acestea fiind produse în număr mare și pe diverse dimensiuni, pentru a fi potrivite publicului larg.

  • Cu toate acestea, numărul mare de ținute produse anual nu aduce cu sine o reducere a calității acestor produse. Principala diferență dintre aceste ținute și cele Haute Couture este reprezentat de caracterul exclusivist al celor din a doua categorie.

Spectacolele de modă Prêt-à-Porter

Noile colecții Prêt-à-Porter sunt prezentate, de regulă, cu un an în avans. Acestea devin publice în săptămâna modei, o perioadă în care fiecare nume important din domeniul fashion se adună în orașul stabilit pentru defilările de modă.

  • Cele mai celebre spectacole de modă Prêt-à-Porter au loc în New York, Paris, Milano și Londra. Aceste evenimente sunt elaborate și marcate de numeroase momente artistice, demne de domeniul creativ al modei, pe care îl reprezintă.
Un grup de persoane ce discuta despre cuparaturile de black friday

Prêt-à-Porter la standarde Haute Couture

Ținutele Prêt-à-Porter variază considerabil, în ceea ce privește prețul perceput pentru achiziția acestora, în funcție de materialele utilizate pentru confecționarea lor și caracterul mai mult sau mai puțin exclusivist al acestor ținute. Marea majoritate a acestor obiecte vestimentare sunt vândute la prețuri accesibile publicului larg. Există însă și excepții de la această regulă.

  • Un exemplu elocvent în acest caz este reprezentat de către colecțiile casei de modă Rena Lange, care produce ținute Prêt-à-Porter de lux, la standarde Haute Couture.
  • Piesele clasice sunt transformate prin jocuri cromatice, inserții deosebite și decorații unice. Astfel, piesele sale vestimentare sunt demne de cele mai prețioase show-uri de modă.
  • Inspirația pentru aceste ținute de lux a pornit de la o idee simplă, respectiv de la la necesitatea constantă de a împrospăta vechile ținute din garderoba noastră, pentru a fi mereu la modă.

Prêt-à-Porter: Stilul potrivit oricărei persoane

Prin urmare, stilul Prêt-à-Porter este cel destinat publicului larg, pentru care sunt confecționate obiecte vestimentare de calitate, de diverse dimensiuni și pentru a acoperi diverse preferințe. În această categorie, pot fi descoperite și ținute de lux, confecționate din materiale de calitate mai bună, care fac trecerea de la stilul Prêt-à-Porter la cel Haute Couture.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit