Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Stiluri vestimentare pentru femei, la modă în 2019
24 aprilie 2019

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/women-s-yellow-long-sleeved-dress-1055691/

Tendințele modei reprezintă un subiect de interes pentru femei și în acest an. Modul în care alegem și combinăm piesele vestimentare favorite ne ajută să definim propriul nostru stil, care să ne reprezinte. În plus, articolele de îmbrăcăminte favorite se încadrează în categoria elementelor de comunicare paraverbală, care oferă indicii clare privind personalitatea noastră.

Astfel, femeile vor să fie mereu la modă, să arate și să se simtă bine cu ceea ce poartă, în orice moment. Iată principalele stiluri vestimentare pentru femei, la modă în 2019, care te pot inspira în stabilirea propriului tău stil!

Stiluri vestimentare pentru femei la modă în 2019

Mitul conform căruia femeile nu au niciodată suficiente articole de îmbrăcăminte în garderoba personală s-a dovedit, în timp, a fi un lucru real. Acesta se datorează  faptului că femeile vor să arate impecabil în orice situație: acasă, la birou, la orice eveniment special la care participă și atunci când ies în oraș cu prietenii.

În plus, tendințele modei se schimbă rapid, fiind mereu haine noi pe lista de achiziții pe care acestea vor să le facă. Dacă și tu te numeri printre femeile care se simt inspirate de ținutele pe care le poartă, iată câteva stiluri vestimentare la modă, care te pot ajuta să definești propriul tău stil!

Stilul sport

Atunci când te afli la începutul unei zile în care știi că vei avea un program încărcat, ai nevoie de o ținută sport, în care să arăți bine și să te simți confortabil.

Lejeritatea ținutelor specifice stilului sport este redată de piesele vestimentare cu croi lejer, confecționate din materiale destinate purtării zilnice.

  • Treningurile, tricourile simple sau maiourile largi, hanoracele sport cu mesaje inspiraționale, jachetele sport, fustele simple, blugii la modă în acest an și pantalonii de inspirație masculină reprezintă piese vestimentare de bază pentru stilul sport.

Mizează pe lejeritatea acestora atunci când vrei să faci față unei zile cu un program infernal.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/smiling-woman-looking-upright-standing-against-yellow-wall-1536619/

Stilul street wear

Femeile care iubesc stilul sport dar vor să facă trecerea la cel casual, pot opta pentru varianta intermediară, reprezentată de stilul street wear. Articolele de îmbrăcăminte de tip urban, la modă în acest an, sunt inspirate din tendințele anilor ‘50.

Cel mai important avantaj al ținutelor specifice acestui stil vestimentar este reprezentat de flexibilitatea acestora.

Dacă ești adepta stilului street wear, poți miza pe ținute ultra-casual alcătuite din haine cu imprimeuri de tip grafitti, de tricouri largi, inscripționate cu mesaje la modă sau din clasicii pantaloni sport, disponibili acum în culori îndrăznețe.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/girl-red-hair-makeup-outdoors-1828536/

Stilul boho chic

Dacă ești o fire romantică, cu siguranță ai observat deja existența unui stil vestimentar extravagant, non-conformist, specific femeilor care susțin libertatea de exprimare în domeniul modei. Acesta este stilul boho chic, adoptat de femeile care îndrăznesc să poarte ceea ce le face să se simtă feminine, libere, îndrăznețe.

 

Dacă și tu adori stilul extravagant, care te poate scoate din anonimat, poți miza pe ținute alcătuite din piese vestimentare feminine: bluzițe cu umerii goi, rochii vaporoase, tricouri cu imprimeuri florale, pantaloni confecționați din materiale lejere, fluide și accesorii de dimensiuni reduse, dar ușor de remarcat.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/women-s-brown-spaghetti-strap-mini-dress-1449667/

Stilul elegant

Trecem de la ținutele simple, casual, în stil urban sau sport la cele destinate femeilor care adoră eleganța și rafinamentul. Atât pentru ocaziile speciale care impun respectarea unui anumit dress code cât și atunci când vrei să atragi atenția printr-un stil propriu, indiferent de locația în care mergi, poți adopta stilul vestimentar elegant.

Atunci când vrei să te îmbraci elegant la birou, poți miza pe combinațiile de tip office, cu ținute alcătuite din cămăși albe și pantaloni cu croi drept sau fuste și rochii cu imprimeuri clasice.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-pink-dress-using-laptop-computer-1586973/

Atunci când ești invitată în ultimul moment la o petrecere și nu știi cum să te îmbraci, poți miza pe clasica little black dress, pe care să o accesorizezi cu bijuterii statement, pentru a afișa o imagine impecabilă.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/adult-beautiful-bed-bedroom-298070/

Atunci când vrei să transformi o ținută smart casual într-una elegantă, poți alege sacourile clasice sau cele cu imprimeuri îndrăznețe, care vor oferi un plus de rafinament outfitului tău. Le poți combina cu diverse modele de fuste creion, la modă în acest an.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-blue-shawl-lapel-suit-jacket-1036622/

Stilul baroc

Știm că termenul baroc te duce cu gândul la designul interior, însă vei fi surprinsă să descoperi faptul că acesta a inspirat și designerii vestimentari, care au creat un nou stil, caracterizat de abundență. Dacă vrei să exprimi opulență prin ceea ce porți, stilul vestimentar baroc este cel potrivit ție.

  • Hainele cu inserții metalice, piesele vestimentare care atrag imediat atenția prin volumetrie și accesoriile glitter, care nu pot trece neobservate fac parte din elementele fashion, specifice acestui stil.
  • Materialele utilizate pentru confecționarea pieselor vestimentare specifice stilului baroc sunt catifeaua, brocardul și tafta.

Imprimeurile în nuanțe puternice și broderiile de efect sau croiurile asimetrice nu puteau lipsi din tendințele specifice unui stil vestimentar care exprimă opulență.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-standing-sideways-2065195/

Fiecare femeie are propriul stil vestimentar, care o definește și pe care aceasta îl adoră, întrucât o face să se simtă și să arate bine. Cu toate acestea, nu trebuie să te limitezi niciodată din punct de vedere vestimentar. Astfel, poți folosi elementele specifice stilurilor vestimentare sport, casual, elegant, boho chic sau chiar cel baroc, pentru a defini propriul tău stil, în funcție de ocazie.