Ținuta casual: Ce înseamnă + sugestii pentru femei și bărbați
03 august 2018


Compania pentru care tocmai te-ai angajat le cere angajaților să adopte o ținută casual, însă tu ai dificultăți să înțelegi ce înseamnă un asemenea cod vestimentar? Până apuci să discuți cu reprezentanții departamentului de resurse umane, o să încercăm să-ți explicăm, prin intermediul acestui articol, ce înseamnă casual.

Ce înseamnă ținuta casual

Casual înseamnă că, în principiu, poți să porți haine confortabile și deloc formale. Totuși, lucrurile sunt puțin mai complicate când vine vorba despre hainele casual de la locul de muncă, deoarece ținutele tale ar fi bine să se încadreze în anumite standarde. De exemplu, haine confortabile nu înseamnă că, la job, poți să porți aceleași piese vestimentare cu care te îmbraci la plajă, la sala de forță sau când lenevești pe canapeaua din livingul sufrageriei tale. Însă, din fericire, și bărbații și femeile au la dispoziție foarte multe opțiuni de ținute casual.

 

Sugestii casual valabile pentru femei și bărbați

Stilul casual include câteva elemente comune atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Blugii reprezintă o opțiune foarte bună pentru o ținută casual, indiferent de genul persoanei care alege să-i îmbrace. Totuși, ar fi indicat să eviți să porți blugi decolorați excesiv, rupți sau cu diverse accesorii aplicate (alte materiale textile, ținte etc.). De asemenea, ar fi bine să porți niște blugi cu talie înaltă, nu unii cu talie joasă ori foarte largi. Chiar dacă angajatorul este foarte relaxat când vine vorba de ținutele vestimentare ale salariaților, nu înseamnă că te poți îmbrăca în orice, deoarece le vei transmite colegilor, clienților și altor parteneri de business că ai o atitudine neprofesionistă.

O altă sugestie (atât pentru femei, cât și pentru bărbați) când vine vorba de ținutele casual ar fi să te îmbraci doar cu haine care ți se potrivesc foarte bine. Adică nici prea largi, nici prea strâmte, nici prea scurte și nici prea lungi.

Un al treilea sfat pe care îl avem pentru tine este să cumperi haine de calitate, dacă îți dorești ca ținutele tale să se încadreze în stilul casual. Haine de calitate înseamnă piese realizate din materiale rezistente și care nu prezintă defecte de fabricație, cum ar fi cusăturile neglijente. Dacă vrei să-ți cumperi haine de calitate, perfecte pentru o ținută office, merită să faci o vizită în Tom Tailor Outlet, din interiorul Fashion House.

A patra recomandare este să îți achiziționezi îmbrăcăminte casual de vară și de iarnă, astfel încât să te simți confortabil (sau confortabilă) indiferent de vreme. Dacă tot te duci la shopping, caută niște haine casual care să nu se demodeze cu trecerea anilor, cum ar fi blugii, tricourile polo simple și cămășile albe.

Sfaturi de ținute casual pentru femei

O ținută casual obișnuită pentru o femeie ar putea fi formată dintr-o pereche de blugi, o bluză albă sau colorată și o pereche de pantofi tradiționali, cu un toc scurt. Alte piese vestimentare care se pot regăsi în ținutele casual pentru femei sunt tricourile, rochiile de vară, rochiile lungi, fustele creion, fustele lungi, bluzele pe gât, bluzele cu nasturi, pantalonii scurți și pantalonii realizați din materiale care nu se șifonează foarte ușor.

Evită să porți bluze/tricouri/cămăși prea decoltate ori care îți lasă se vadă spatele, abdomenul sau lenjeria intimă. De asemenea, ai grijă să nu exagerezi cu parfumul și cu machiajul. Pe lângă îmbrăcămintea casual de damă pe care o alegi, este bine să fii atentă și la accesorii – genți, eșarfe, broșe și bijuterii. Optează pentru ceva care să-ți completeze ținuta casual de damă și nu pentru ceva care să te facă să arăți nepotrivit.

Recomandări de ținute casual pentru bărbați

Într-o ținută casual pentru bărbați, pantalonii sunt esențiali. Este important ca ei să îți vină perfect și să fie fabricați din denim sau dintr-un material care se șifonează greu. Un bărbat îmbrăcat casual va asorta pantalonii cu cămăși albe/colorate, tricouri polo (monocrome), pulovere și diverse bluze cu mâneci lungi sau scurte. În ceea ce privește încălțămintea, pentru o ținută casual de bărbat se potrivesc atât pantofii sport, cât și pantofii clasici, din piele neagră (sau maro ori albastră).

În funcție de codul vestimentar impus de angajatorul tău, poți să îmbraci și pantaloni scurți, când temperaturile de afară sunt foarte ridicate și nu ai întâlniri de afaceri. Pentru întâlnirile de business ar fi bine ca ținuta ta casual să fie compusă din următoarele piese: pantaloni de costum, cămașă cu mânecă lungă, cravată și pantofi negri.