Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Ținuta office – bune practici pentru femei și bărbați
25 iulie 2018

Angajatorul pentru care lucrezi pune foarte mare accent pe hainele purtate de angajații săi, astfel că apreciază foarte mult ținutele office? Dacă așa stau lucrurile și vrei ca profesionalismul tău să nu aibă de suferit din cauza lipsei unei ținute office, am pregătit pentru tine câteva recomandări legate de hainele de business. Descoperă-le din articolul pe care tocmai îl parcurgi.

Cuprins:

Ce înseamnă o ținută office

Ținuta office pentru bărbați – sfaturi pentru un look de profesionist

Ținuta office pentru femei – ce să cumperi ca să arăți perfect

Culori pentru hainele office

Ce înseamnă o ținută office

Ținuta office se referă, în general, la hainele și la încălțămintea pe care le poartă angajații cât timp se află la serviciu. În foarte multe cazuri, ținuta office este similară cu ținuta de business. În funcție de fiecare companie în parte, ținutele de birou ale angajaților pot fi mai mult sau mai puțin stricte. De exemplu, într-o instituție financiară ținuta office standard ar putea să fie formată din costume, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, în vreme ce într-o companie de IT&C ținuta office obișnuită este foarte probabil să fie alcătuită din blugi și tricouri/cămăși/ bluze.

Ca să știi ce haine office ar fi bine să porți la serviciu este nevoie să vorbești cu managerul direct și/sau cu unul dintre angajații departamentului de resurse umane. Dacă oamenii cu care discuți nu te lămuresc în privința ținutei office, cel mai simplu ar fi să-i observi pe ceilalți salariați. Analizează cum se îmbracă și o să-ți dai seama ce îmbrăcăminte office ar trebui să porți și tu.

Ținuta office pentru bărbați – sfaturi pentru un look de profesionist

În cazul în care ești bărbat și ținuta office înseamnă, în viziunea angajatorului tău, același lucru cu ținuta de business, îți recomandăm să ai în garderobă 3-4 pantaloni de costum. Ideal ar fi ca pantalonii să fie realizați din lână și/sau din bumbac. Dacă nu știi, lâna este foarte rezistentă, nu se șifonează ușor și, în plus, este foarte confortabilă. Pe de altă parte, pantalonii de costum din bumbac sunt perfecți pentru o ținută office de vară.

Este esențial ca pantalonii de costume office să aibă lungimea ideală. Ca să descoperi ce lungime se potrivește cel mai bine corpului tău, îți recomandăm să discuți cu vânzătorii din outletul Stefanel, aflat în incinta Fashionhouse. În magazinul Stefanel vei găsi ținute office integrale pentru 2018, dar pe care le vei purta cu succes și în anii următori.

Când îți alcătuiești ținuta office, ai grijă să-ți iei și 3-4 sacouri. Îți recomandăm să-ți cumperi niște sacouri din bumbac, deoarece asemenea piese pot fi purtate, fără probleme, și vara și iarna.

Un bărbat care vrea să transmită că este un profesionist desăvârșit este „obligat” să poarte niște cămăși de calitate. Prin urmare, cumpără-ți cinci cămăși office – una pentru fiecare zi lucrătoare din săptămână. Când le alegi, ia în calcul să se calce ușor, să nu se șifoneze și, de asemenea, să îi permită pielii să respire.

După ce termini cu achiziția cămășilor, poți să te ocupi de pantofi. În primul rând, aceștia ar trebui să fie negri. În al doilea rând, ar trebui să fie prietenoși cu picioarele tale, deoarece vei sta încălțat cu ei minimum nouă ore într-o zi. În al treilea, fii atent la calitate, ca să-i poți purta câțiva ani.

Din garderoba ta pentru birou nu ar trebui să lipsească nici curelele, cravatele, un costum office întreg și niște șosete adecvate.

Ținuta office pentru femei – ce să cumperi ca să arăți perfect

Ca și în cazul ținutelor office pentru bărbați, pantalonii reprezintă primele obiecte în funcție de care ar fi bine să-ți construiești o garderobă pentru serviciu, dacă ești femeie. Așadar, cumpără-ți 3-4 perechi de pantaloni care să se potrivească perfect cu silueta ta. Cum arată pantalonii office ideali? Nici prea strâmți, dar nici prea largi, ci extrem de confortabili.

O ținută office pentru femei conține, pe lângă pantaloni, și un sacou. Optează pentru 3-4 sacouri care să se potrivească atât cu pantaloni cât și cu fuste. În outletul Mango găsești și pantaloni și sacouri office de damă. Când îți cumperi sacourile, ai grijă să-ți „pice” exact pe umeri și, de asemenea, să nu aibă mânecile scurte. Nu contează dacă mânecile sunt prea lungi, deoarece le poți scurta.

Dacă tot îți iei pantaloni și sacouri, nu ar strica să-ți cumperi și câteva fuste creion. Ele se potrivesc de minune cu sacourile, dar pot fi purtate foarte bine doar cu bluze office sau cu cămăși. Fiindcă am adus vorba de bluze și cămăși, vizitează unul dintre magazinele cu ținute office din Fashion House și achiziționează-ți câteva astfel de piese vestimentare. Te sfătuim să nu alegi niște bluze office prea strâmte sau din materiale transparente, deoarece s-ar putea să fie considerate provocatoare de către reprezentanții companiei pentru care lucrezi. Cumpără-ți niște cămăși și bluze care să se integreze perfect atât într-o ținută office de vară, cât și într-una de iarnă.

La capitolul ținute office de damă se poate încadra, cu siguranță, și o rochie lungă, neagră, pe care să o îmbraci doar la ocazii speciale, cum ar fi recepțiile organizate de anumiți clienți.

O ținută office de damă va fi incompletă fără niște pantofi adecvați. Așadar, investește și în 2-3 perechi de pantofi de calitate. Alege niște pantofi foarte buni, comozi și de care să te poți bucura pentru mult timp de acum încolo.

În garderoba ta office ar fi bine să se regăsească și câteva perechi de dresuri și 2-3 eșarfe de calitate, precum și niște bijuterii simple, dar elegante. Cerceii și colierele cu perle se potrivesc perfect cu un costum office de femei.

Culori pentru hainele office

Când discuți cu reprezentanții companiei pentru care lucrezi despre ținutele office, merită să le ceri informații și despre ce tipuri de culori să aibă hainele tale de birou. De regulă, îmbrăcămintea de birou urmează o paletă de culori neutre – negru, gri, maro, alb și albastru. Chiar dacă pot părea plictisitoare, nuanțele menționate anterior pot arăta foarte bine pe tine, atâta vreme cât le combini inspirat.