Pana la -70% reducere, in fiecare zi!

Ținute botez: Cum să te îmbraci
02 octombrie 2018

Botezul este primul eveniment important din viața unui copil și, de asemenea, un moment special pentru părinți și invitați. Prin urmare, dacă urmează să mergi la un botez, este obligatoriu să acorzi foarte mare atenție ținutei pe care o vei purta. Ca să îți dai seama cum să te îmbraci la botez, cel mai bine ar fi să iei legătura cu părinții copilului și să-i întrebi dacă evenimentul va fi unul formal sau relaxat. De asemenea, ca să-ți fie și mai clar cum să te îmbraci la botez, ține cont dacă veți merge la un restaurant, pentru un eveniment similar unei nunți, sau la un cocktail party, la o terasă cu grădină. Avem și noi câteva recomandări pentru ține în ceea ce privește ținuta de botez. 

Ținute de botez: cum să te îmbraci dacă ești femeie

Botezul este un eveniment formal, dar nu chiar atât de pretențios ca o nuntă. Așadar, ținuta de botez pe care o vei purta nu trebuie să fie la fel de pretențioasă ca o ținută de nuntă. Mai puțin pretențioasă nu înseamnă că poți să te prezinți la botez într-o ținută formată din pantaloni scurți, tricou și șlapi. În schimb, vei putea să porți o rochie confortabilă sau o fustă drăguță, împreună cu o bluză din in sau din bumbac, care să nu rețină umezeală. Dacă îți plac pantalonii, ai putea să-i porți fără nicio problemă la un botez, atâta vreme cât sunt eleganți și îi completezi cu un top potrivit. Dacă, pentru ținuta de botez, vei opta pentru o rochie, te sfătuim să îți iei la tine și un pulover subțire, care îți va prinde foarte bine seara, când temperaturile sunt mai scăzute. Poți purta una dintre rochiile pe care le ai deja în dressing sau, dacă vrei altceva, te sfătuim să mergi la cumpărături în Factory Outlet și în Mango Outlet, din cadrul Fashion House.

În cazul în care adori hainele colorate, poți să le porți cu încredere la un botez. 

Botezul reprezintă un eveniment fericit, așa că este chiar indicat să te îmbraci în haine colorate, care să transmită voie bună. Însă ai grijă cum combini culorile. Dacă vrei să afli cum să alegi combinațiile de culori potrivite pentru ținuta de botez, citește și articolul Combinații de culori – Cum să-ți potrivești hainele ca să arăți perfect. 

Ținute de botez: cum să te îmbraci dacă ești bărbat

O ținută de botez pentru bărbați, cu care nu vei da greș, ar trebui să fie alcătuită din pantofi comozi, pantaloni eleganți, cămașă și sacou. Dacă evenimentul la care vei participa este unul formal, atunci îmbracă un costum negru sau unul într-o nuanță închisă de gri sau albastru. 

În situația în care vei opta pentru o ținută mai relaxată, alege să porți și o cravată colorată sau amuzantă, deoarece, așa cum am scris mai pus, botezul este un eveniment fericit, iar acest lucru ar trebui să fie vizibil și prin ținutele invitaților. 

În ceea ce privește pantofii, ei nu trebuie să fie doar comozi, ci și să arate impecabil, indiferent dacă sunt din piele lucioasă ori din piele întoarsă.