fashion house

Tipuri de fuste – ție care ți se potrivește?

fata cu bicicleta si fusta midi

 Trebuie să recunoaștem: cele mai multe dintre noi se simt perfect în pantaloni, mai ales în pantaloni din denim, pe care îi pot integra extrem de ușor în numeroase ținute de zi cu zi. Totuși, trebuie să recunoaștem și că există o mulțime de alte articole vestimentare care, alese cu grijă, ne pot face să ne simțim la fel de confortabil precum mult îndrăgiții jeanși. Acesta este și cazul fustelor.

       Ești puțin reticentă? Nu obișnuiești să porți fuste, pentru că ți se pare că nu te reprezintă sau poate că nu ai găsit, încă, acea piesă care să te facă să simți că e the one? Adevărul este că există o fustă sau, mai bine spus, un tip de fustă potrivit pentru fiecare dintre noi. Totul este să-l descoperim și să învățăm să-l purtăm.

 

       De aceea, sfatul nostru este să le mai acorzi fustelor încă o șansă. Ba mai mult, s-ar putea ca la finalul acestui articol să-ți dorești să adaugi o astfel de piesă în garderoba ta!

Fusta, un articol legendar

  Fusta este, fără doar şi poate, una dintre cele mai vechi piese de îmbrăcăminte din istorie. Dovezi ale purtării fustei de către femei, dar şi de către bărbaţi de pe întreg globul, au apărut în urmă cu mii de ani, în era de dinaintea lui Hristos. La acea vreme, fustele erau confecționate din piele de animale, dar și din frunze prinse în jurul taliei. 

 

       În ceea ce privește lungimea fustei, aceasta a trecut prin diverse schimbări, legate inclusiv de contextul istoric. Astfel, până în apropierea revoluției industriale, fustele lungi erau un simbol al prestigiului, întrucât materialele folosite în confecționarea acestora erau foarte scumpe, prin urmare doar clasele sociale înalte și le puteau permite. 

 

       Fustele scurte au început să se bucure de popularitate în perioada războiului, odată cu raționalizarea materialelor din care erau confecționate.

Există fuste potrivite pentru fiecare sezon

Dacă te gândești că fustele intră în rândul articolelor vestimentare potrivite doar pentru sezonul cald, află că, în realitate, le poți integra și în ținutele de toamnă-iarnă. În acest sens, materialul joacă un rol esențial: așa cum o fustă foarte vaporoasă, dintr-un material extrem de subțire și fin, este perfectă pentru sezonul estival, așa și o fustă din lână este potrivită pentru zilele mai reci de toamnă sau de iarnă.

Croiala: tipuri de fuste

Printre cele mai îndrăgite modele de fuste, în funcție de croială, se numără:

Fustele A-line

 Fustele A-line sunt extrem de versatile, astfel că ele avantajează orice tip de siluetă. Acestea se remarcă prin talia îngustă, care „îmbrățișează” mijlocul, și prin faptul că se lărgesc treptat, atingând punctul deschiderii maxime la poale.

fata cu fusta rosie pe sosea

   Dacă fusta A-line se lărgește treptat, fusta dreaptă își păstrează o lărgime constantă, începând cu zona beteliei. Și acest tip de fustă este versatil și se potrivește, în general, tuturor siluetelor, însă, în comparație cu modelul anterior, nu reușește să mascheze zonele corpului în care, poate, unele dintre noi nu au atât de multă încredere: șoldurile sau coapsele.

fata cu fusta midi alba si top scurt

Fustele creion

      Printre cele mai feminine modele de fuste se numără, fără doar și poate, fustele creion. Prin forma lor ce inspiră senzualitate, acestea par că îmbrățișează trupul, urmându-i îndeaproape formele. De regulă, fustele creion au o lungime până la genunchi, însă uneori pot ajunge chiar și până la jumătatea gambei.

       Fustele creion sunt potrivite pentru femeile cu abdomenul plat. Totuși, dacă ești voluptoasă și îți dorești în garderobă o fustă creion, sfatul nostru este să optezi pentru lenjerie intimă modelatoare, fără cusături.

fata cu fusta eleganta si camasa

Fustele plisate

      Fustele plisate se bucură de multă popularitate, datorită aspectului lor ingenios: acestea au multe cute simetrice înguste. Totodată, fustele plisate sunt foarte versatile și ușor de purtat în orice sezon: vara poți opta pentru un model dintr-un material subțire, pe care să-l porți împreună cu un tricou, iar iarna – pentru o fustă confecționată din piele ecologică, pe care să o combini cu o helancă sau cu un pulover.

femeie cu fusta albastra lunga si camasa

Fustele gogoșar/balon

      Fustele gogoșar, cunoscute și sub denumirea de fuste balon, au un aspect similar cu cel al fustelor A-line. Acestea se remarcă prin tivul adus spre interior, element care creează, de fapt, aspectul de „balon”. La fel ca fustele A-line, fustele gogoșar avantajează majoritatea tipurilor de siluetă.

Fustă mini, midi sau maxi - ce alegi?

În alegerea lungimii fustei, este indicat să ții cont de două criterii: contextul în care o vei purta și tipul de siluetă. Dacă în privința contextului lucrurile sunt destul de clare (de exemplu, nu este recomandat să porți o fustă mini la un interviu de angajare sau într-un mediu office), în continuare ne vom opri atenția asupra tipurilor de fustă potrivite pentru fiecare tip de siluetă în parte.

  • Dacă ai silueta în formă de măr, este important să-ți evidențiezi zona taliei – alege, așadar, fuste cu talie înaltă sau evazate. În ceea ce privește lungimea, optează pentru fuste până deasupra genunchilor.
  • Dacă ai silueta în formă de clepsidră, ești o adevărată norocoasă: talia mică și șoldurile rotunde îți permit să porți orice model de fustă îți place. Reține, totuși, că fustele midi avantajează cel mai mult silueta clepsidră.
  • Dacă ai silueta în formă de pară, îți recomandăm să te orientezi către modele de fuste plisate, evazate, A-line, pe care le poți purta fie în varianta mini, fie în varianta midi sau maxi.

       Sperăm că sugestiile noastre te vor face să privești fustele cu alți ochi: ca pe niște articole vestimentare versatile, potrivite pentru orice sezon și pentru toate siluetele. Totul este să înțelegi care este modelul care te avantajează cu adevărat.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit