fashion house

Ultra Violet, culoarea Pantone a anului 2018

Celebrul Institut Pantone din Statele Unite ale Americii, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunțat culoarea anului 2018: Ultra Violet. Această nuanță captivantă de mov, marcată cu indicativul 18-3838, pentru o mai bună identificare a sa față de alte tonuri de mov din paletarul Pantone, este, potrivit specialiștilor acestui institut, deopotrivă provocatoare și profundă, iar ceea ce transmite este originalitate, ingeniozitate, dar și o gândire vizionară ce ne îndreaptă către viitor.

 

sclipici violet

 

O culoare chiar potrivită în mai multe sezoane și îndrăgită de vedete
Pentru că a fost desemnată culoarea anului, ne putem aștepta ca Ultra Violetul acesta să fie purtat, într-adevăr, cam tot timpul anului. Vestea bună este că se potrivește în toate sezoanele și, mai mult, se pare că este o culoare universală care va avantaja pe oricine. De aceea, chiar nu ai cum să nu ieși în evidență atunci când porți ultra violet.

În evidență au ieșit pe parcursul timpului și celebrități care au ales să poarte movul pe covorul roșu sau la alte evenimente mondene. Simpatii pentru mov sau violet au fost exprimate concret și de către vedetele din lumea muzicii precum Prince, David Bowie și Jimi Hendrix. Ele au ales să aducă movul în prim-plan prin melodiile lor, această culoare marcând anumite momente cheie din istoria muzicii și fiind asociată cu exprimarea individualității.

Movul, culoare regală și plină de semnificații spirituale
Dacă nu ești prea convinsă de frumusețea violetului, află și că movul este o culoare regească, pentru că a fost purtată cu predilecție încă din vremuri străvechi de celebre capete regale din Imperiul Bizantin și Imperiul Roman, iar ulterior de Împăratul Japoniei și, mai recent, de Regina Victoria a Angliei. Mov a fost și alegerea magistraților români și a episcopilor catolici, aceștia din urmă purtând mov în veștmintele lor clericale și în ziua de azi.

Să mai menționăm și că violetul a fost mereu în simbioză cu spiritualitatea și relaxarea, ceea ce explică utilizarea acestei culori în spații de meditație sau alte locuri în care oamenii se adună pentru a se reconecta cu ei înșiși. Astfel, movul devine o culoare nemaipomenit de plăcută, care destinde sufletul și trupul nu doar atunci când e contemplată, ci și prin simpla sa purtare, ceea ce nu poate decât să însemne că va avea în mod sigur succes în 2018 😊

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit