fashion house

Mic ghid al pantofilor masculini: pantofii eleganți

diferite tipuri pantofi eleganti in diferite culori

Tindem să spunem că femeile sunt privilegiate la capitolul îmbrăcăminte și încălțăminte, deoarece pentru ele s-au conceput special nenumărate modele de haine și pantofi. Dar în realitate lucrurile nu sunt (chiar) așa. Și bărbații, a căror garderobă doar pare mai simplă şi mai puţin ofertantă, au destule motive să fie mulțumiți la capitolul varietate vestimentară. Spre exemplu, una dintre cele mai complexe secțiuni din garderoba masculină este cea a  pantofilor, care nu este deloc monotonă, cum ai crede la o primă vedere. Ca să vezi că nu exagerăm, iată un mic ghid al pantofilor eleganți masculini!

Pantofii Derby

Pantofii Derby din piele neagra

Pantofi eleganți, cu șiret, realizați cel mai adesea din piele mată sau lucioasă, uneori perforată sau nu, pantofii Derby se remarcă prin faptul că pielea din zona unde se află șiretul nu este alipită de restul pantofului prin coasere. Aceasta este suprapusă, acoperind partea unde se află limba, dar lăsând suficient spațiu încât să poți introduce un deget în zona dintre șiret și limbă.

Pantofii Oxford

Pantofii Oxford din piele neagra

Asemănători cu pantofii Derby, ceea ce înseamnă că posedă în unele cazuri și perforațiile lor frontale, pantofii Oxford sunt adesea considerați cei mai eleganți pantofi masculini. Acest superlativ se acordă mai ales acelor pantofi Oxford din piele lăcuită, cu șiret fin și talpă pe măsură. Diferența dintre acești pantofi și pantofii Derby o face tot pielea din zona unde se află șiretul, care, de această dată, face corp comun cu restul pielii pantofului, prin coasere. De reținut că aici niciun deget nu mai încape în zona dintre șiret și limbă.

Pantofii Monk

Pantofii Monk din piele

Intuiția ta nu greșește: Monk înseamnă ”călugăr” în limba engleză, iar denumirea pantofilor vine de la călugării catolici și încălțările lor, al căror sistem de închidere cu curele laterale a fost împrumutat de contemporanii pantofi Monk. Extrem de eleganți, pantofii pot avea fie o curea cu cataramă, fie două curele, iar vârful poate fi simplu sau poate avea o cusătură în zona degetelor.

Pantofii Brogue

Pantofii Brogue din piele intoarsa maro

Unii dintre pantofii pe care mulți bărbați poate că îi au deja în garderobă, dar a căror denumire le-a fost mereu necunoscută, sunt pantofii Derby. Aceștia se remarcă nu doar prin perforațiile din zona degetelor și a bazei labei piciorului, care le oferă o notă distinctivă, ci și prin combinațiile de culori precum alb-maro și alb-negru, ce te duc cu gândul la pantofii retro sau cei ai lui Al Capone.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit