fashion house

5 designeri faimoși care au creat costume superbe de film

Dacă ai început să citești deja acest articol, înseamnă că și tu te numeri printre acei cinefili veritabili care adoră să își petreacă multe seri din timpul săptămânii sau din weekend în compania unei persoane dragi și a unui film excelent. Acesta este motivul pentru care vrem să îți dezvăluim și un alt detaliu referitor la filmele care îți îmbogățesc timpul liber, un amănunt neștiut, care aduce un plus valoare producției cinematografice, și anume faptul că multe dintre costumele de excepție care pot fi zărite pe parcursul filmului sunt realizate de designeri faimoși. Iată astfel de creatori prodigioși, care și-au pus amprenta și asupra lumii filmului!

graffiti pe blocuri

1. Miuccia Prada pentru ”The Great Gatsby”

Celebrul designer al casei omonime a adaptat pentru acest film al lui Baz Lurhmann 40 de rochii din arhivele Prada și Miu Miu. Cea mai faimoasa piesă a filmului a fost, fără doar și poate, rochia purtată de actrița Carey Mulligan la unul dintre momentele cheie ale filmului, flamboaianta petrecere în care toată lumea era la țol festiv, iar toți ochii erau pe cuplul serii, alcătuit din Carey și Leonardo DiCaprio.

2. Laura și Kate Mulleavy de la Rodarte pentru ”Black Swan”

Surorile Mulleavy, mințile creatoare din spatele comercialului brand Rodarte, sunt responsabile pentru crearea splendidelor costume de balerină pe care le-a îmbrăcat actrița Natalie Portman în celebrul film Black Swan. Priceperea celor doi designeri a reușit să fie concretizată într-o serie de rochii enigmatice și impresionante, care au rămas pentru totdeauna în memoria cinefililor.

3. Giorgio Armani pentru ”American Gigolo”

Richard Gere a intrat în analele modei datorita costumului impecabil croit de Giorgio Armani și purtat de star în filmul American Gigolo, film care l-a propulsat definitiv la Hollywood. Succesul uimitor de care s-a bucurat filmul a însemnat și un boost pentru Armani, care și-a legat pentru totdeauna numele de costumul bărbătesc de calitate.

4. Hubert de Givenchy pentru ”Funny Face”

Legendarul designer Hubert de Givenchy, cel care a dus brandul ce i-a purtat numele pe cele mai înalte culmi ale modei, a fost instant captivat de actrița Audrey Hepburn, de la care a preluat delicatețea și feminitatea necesare creării costumelor pentru pelicula Funny Face. Ulterior, Givenchy a fost aproape nedespărțit din punct de vedere vestimentar de actrița americancă, pentru care a creat nu doar numeroase alte costume de film, rochia neagră de la Breakfast at Tiffany’s fiind inclusă, ci chiar și rochia de mireasă purtată de aceasta la căsătoria ei cu psihiatrul italian Andrea Dotti.

5. Grupul designerilor de rochii de mireasă

Și, pentru că tot am adus aminte un rând mai sus de rochii de mireasă, trebuie să menționăm un grup compact și celebru de designeri (nu am putut să ne oprim asupra unui singur designer, pentru a nu discrimina frumosul), care au creat splendide astfel de piese pentru diferite filme. Vivienne Westwood, care a realizat celebra rochie de mireasă purtată de Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw din serialul Sex and the City, Vera Wang, ce a conceput pentru rolul interpretat de Kate Hudson în Bride Wars o diafană rochie de mireasă, Carolina Herrera, autoarea faimoasei rochii purtate de Bella Swan (Kristen Stewart) la nunta cu Edward Cullen (Robert Pattinson) din The Twilight Saga: Breaking Dawn, și designerul Monique Lhuillier, care a creat cea mai recentă rochie de mireasă ce promite să devină un hit global, cea purtată de Dakota Johnson aka Anastasia Steel din trilogia Fifty Shades.

© 2024 Fashion House.

Toate drepturile sunt rezervate | Designed by Stefanini Infinit